ללא קטגוריה

הכירו את הצעיר שמסייע לצעירים לקראת החגים

חוסר הוודאות האופף את כולנו בתקופה הזו בוודאי גם משפיע על האופן שבו נחליט לרכוש מתנות לחג. ולמרות שבטלוויזיה כבר מפרסמים בכל הכח בשמים וכלים לבית כי עכשיו זה הזמן לפני ראש השנה- רובינו עדיין לא רץ לחנויות ומחכה. אבל יש מי שעבורם קיימת וודאות אבל של חוסר. יש בני נוער צעירים ומשפחות שלא רק אין להם אפשרות לקנות מתנות אלא גם בקושי מצליחים לדאוג לארוחות החג כראוי.

לפני מספר חודשים דרך עבודה שיווקית שביצעתי ללקוח בתחום הקולינריה פנה אלי בחור צעיר בשם רועי וידן (32) שסיפר לי שהוא עובד סוציאלי במחלקת רווחה ובשנים האחרונות עבד בפנימיות עם ילדים ונוער בסיכון. בנוסף מתנדב בעמותות שונות המסייעות לאוכלוסיות מוחלשות (המלאכים של שניר וארגז החלומות)
ואז סיפר כי "ב- 13 השנים האחרונות אני מלווה בהתנדבות ומזמני הפנוי בוגרי פנימיות, חיילים בודדים (משוחררים ובשירות) ובחלק מהמקרים גם את משפחות הבוגרים שטיפלתי בהן בעבר שהן משפחות מעוטות יכולת."

בתמונה רועי וידן

למה הכוונה מלווה? "הליווי מתבטא הן בפן רגשי והן בפן חומרי." הוא השיב והוסיף, "יש מקרים בהם פונים אלי בוגרים בבקשה לסיוע בכתיבת קורות חיים, עזרה בהתנהלות כלכלית נבונה, התייעצויות והכנה לראיונות עבודה וסיוע במציאת עבודה. במקרים נוספים  אני מסייע בביגוד, הנעלה, סלי מזון, בתשלומי חשמל ועזרות חומריות נוספות". 

מדבריו הבנתי, שכחלק מהעשייה הזו שלו, נרקמו קשרים ושיתופי פעולה שונים עם מותגים ורשתות שונות במגוון תחומים אשר מסייעים ותורמים עבור החבר'ה שרועי מלווה ובהן: רשת "בורגרים", "מוזס", מסעדת "מגזינו" המוכרת בתל אביב,  רשת "אדידס", רשת "הודיס", "מקדונלדס", מסעדות שונות מרחבי הארץ, קבוצת "פוקס" ועוד..

איך זה בא לידי ביטוי? "מזה כחמש שנים, בכל פסח וראש השנה אני מגייס כספים מאנשים פרטיים המעוניינים לפתוח את ליבם ואת כיסם ולסייע לי לעזור לבוגרים והחיילים ומשפחותיהם לעבור את החג בכבוד, הן בסלי מזון והן בגיפטקארדים עבור ביגוד לחג. כל אחד/ת יכול/ה לתרום כל סכום שהוא כפי רצונו או יכולתו ולקבל קבלה על תרומתו ומכתב תודה בתום הפרויקט.

ארגזי דבש ומוצרים לסלי החג ….

"מה אתה מתכנן לראש השנה הקרוב? "גיוס כספים כבכל שנה לטובת גיפטקארדים וסלי מזון. עד כה גויס סכום של 7 אלף שח בשלושה שבועות" והוא מוסיף "בפסח האחרון גויס סכום של 12,000₪ בראש השנה לפני שנה 20,000₪ ובשנים קודמות סכומים שונים סביב 15-16 אלף שח לחג בממוצע." לכמה אנשים זה יכול לסייע? "הכמות של הסלים והגיפטקארדים משתנה בהתאם לסכומים של התרומות. השאיפה היא לייצר לפחות 40 אבל זה כמובן יכול להשתנות בהתאם לסכומים ולמוצרים כל סל או גיפט כארד בשווי 300 ש"ח".

כמי שמסקרת באופן קבוע פעילות חברתית והתנדבותית של עמותות ושל פרטיים נראה שלמרות שיש לא מעט ארגונים ששמו לעצמם מטרה דומה לסייע לאוכלוסיות מוחלשות במזון וביגוד לחג יש מקום רב גם לעשייה אישית ולתרומה של אנשים כמו רועי שבשל היכרותו ומסירותו הרבות מגיע לאנשים שלא משתייכים לעמותות ומצליח לסייע להם.

ובנימה אישית- אני מוצאת שכל פעם כשאני נמצאת במצב של אי וודאות מה שעוזר לי להתמודד ולהתעודד הוא לסייע לאחרים ולצקת וודאות למציאות שלי כי העזרה והנתינה יוצרות וודאות ומשמעות (והרגשה טובה).

אז איך אפשר לתרום? שוברים ומוצרים יתקבלו בשמחה ואני זמין בכל אמצעי הקשר במס 054-2121404 בפייסבוק שלי , באינסטגרם או במייל [email protected]" ואפשר להעביר תרומות ישירות לביט או לפייבוקס וגם לבצע העברה בנקאית לחשבון בנק ייעודי לפרוייקט, שאת פרטיו אתן באופן פרטני מי שמבקש.

5 1 vote
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x