חדשות טובותסביבה

מצעד האקלים השנתי 2019 בישראל רשם היסטוריה בכמות המשתתפים

מעל 7000 ישראלים לקחו במצעד הישראלי חלק השנה מה שמסמל מבחינת המארגנים סימן לבאות ונקודת אור מעודדת

משבר האקלים הוא אחד הנושאים הבוערים והמדוברים ביותר בשנים האחרונות בקרב הקהילות המדעיות, פוליטיקאים, פעילים סביבתיים ופוליטיים, ארגוני צדק ואזרחי העולם, המודאגים ממצב כדור הארץ והמשך קיומו. מארגני המצעדים ברחבי העולם קוראים לאזרחים להתאגד למען האנושות כולה, כדור הארץ ובעלי החיים.

כחלק ממגמה הולכת וגוברת להעלאת המודעות לנושא ולעידוד אנשים להירתם ולקחת בו חלק יצא בשנת 2014 בניו יורק מצעד אקלים שבו לקחו חלק מעל 311 אלף משתתפים. רעיון המצעד וההיענות הגבוהה שקיבל בארה”ב הביאו לקיום מצעד דומה במדינות רבות נוספות ברחבי העולם ובהן גם ישראל שבמצעד הראשון שהתקיים בה לפני חמש שנים לקחו חלק רק מאה איש בלבד.

בשישי האחרון ( 29.03.19 ) התקיימה צעדת האקלים השנתית ברחובות תל אביב, שהיא אחד האירועים הסביבתיים הגדולים ביותר בישראל! במצעד השנה נרשם מספר שיא של משתתפים בכל הזמנים – לקחו בו חלק למעלה משבעת אלפים משתתפים.

צילום: אודול

הצעדה התקיימה בשיתוף עיריית תל אביב, הרשות לאיכות הסביבה וקיימות וארגונים סביבתיים כמו מגמה ירוקה, גרינפיס, צלול, החברה להגנת הטבע וכו’.
הארגונים ומשתתפי הצעדה קוראים לממשלות ולפוליטיקאים להשקיע באנרגיה מתחדשת ממקורות טבעיים כמו אנרגיית רוח, אנרגיית מים ואנרגיה סולארית על מנת שייפלטו פחות גזי חממה לאוויר – שלהם קשר ישיר ואדוק לשינויי האקלים המתרחשים והכחדת מינים של בעלי חיים.

המצעד כלל הליכה מגן מאיר בתל אביב עד קריית הממשלה ובין רחובותיו הוקמו דוכני הסברה ומיצגים מטעם ארגונים סביבתיים המעוניינים לקבל חשיפה ולגייס מתנדבים נוספים לשורותיהם. בין הדוכנים שהציגו נוכל למצוא את מגמה ירוקה, straw free israe, עץבעיר, אדם וטבע ודין, שומרי הבית, האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה, מרכז השל קיימות ועוד.

צילום: החברה להגנת הטבע

בשיחה שקיימתי עם אורי שיינס, מייסד ומנהל ארגון TiME- this is my earth, ארגון ללא מטרת רווח העוסק בשימור והגנה על בתי גידול טבעיים, הוא הסביר קצת על המצעד והמטרות שלו לדבריו: “מבחינתנו זה מקום מצוין לחשיפה. בשנתיים הקודמות שהשתתפנו הייתה התעניינות רבה וגייסנו עוד מתנדבים. המטרה שלנו היא לחשוף את הארגון שלנו (שבו כולם מתנדבים ו – 100% מהתרומות מיועדות לשמירה על הטבע ולכן אין לנו תקציב פרסום) ולגייס מתנדבים נוספים.”

מלבד חשיפה, אחת המטרות של שיינס בהשתתפותו במצעד היא ” להצטרף לקריאה לממשלת ישראל וכל הממשלות בעולם לטפל ברצינות בנושא ההתחממות הגלובלית. שני הנושאים החשובים ביותר למין האנושי היום הם: ההתחממות הגלובלית והכחדת המינים. הם קשורים זה בזה ואנחנו בטיים עוסקים בעיקר בנושא הכחדת המינים.”

יש חשיבות רבה לטיפול בנושא משמעותי שכזה, אז איך מתחילים? מה הפתרון? לדבריו, “הדבר הראשון הוא לעצור את העלייה של פליטת גזי חממה, להכריז על אזורים מסוימים כשמורות טבע ולשמור על המגוון הביולוגי בעולם. לאחר מכן, להתחיל להפחית את הפליטה של גזי החממה ולהרחיב את השמורות.”

אם הנושא בוער בכם ואתם מרגישים את הצורך לשנות, להשפיע, לפעול למען העתיד, אתם מוזמנים להתנדב באחד מהאירגונים הסביבתיים ולהשפיע!

צילום: מגמה ירוקה

https://this-is-my-earth.org/about/ :TiME- This Is My Earth

מגמה ירוקה: https://www.green.org.il/

גרינפיס: https://www.greenpeace.org/israel/he/

צלול: https://zalul.org.il/

שומרי הבית: https://homelandguards.org/



0 0 votes
דירוג הכתבה

ספיר יצחקוב

בת 26, אוהבת לטייל בארץ ובעולם. חייכנית, אופטימית, מצלמת וכותבת למגירה בעיקר.. טבעונית ומאמינה באנרגיות טובות וקארמה.
Subscribe
Notify of
guest

1 תגובה
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] משבר האקלים, והמאבק החברתי שנבנה כתוצאה ממנו, קנו בזכות את מקומם במיינסטרים התרבותי. כבר אין עוררין בקהילה המדעית שהמשבר אמיתי; שהוא תוצר של פעילות אנושית; ושלא נותר לנו עוד הרבה זמן פעולה עד לנקודת האל חזור. באילת ובתל אביב אסרו על שימוש בפלסטיק בחופים, יותר ויותר צמחונים מציינים מניעים סביבתיים כסיבה לשינוי בהרגלי חייהם, ובשנה שחלפה היו צפויים להשתתף 20,000 אנשים במצעד האקלים השנתי. […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x