חדשות טובותיוזמות חיוביותכלכלהמהקהילהסביבה

מהות הקיימות

כשתושבי רובע שכונתי שלם מתאגדים למען מטרה משותפת ככה זה נראה! האירוע הראשון מסוגו בארץ למען הסביבה, העסקים המקומיים וכמובן, תושבי השכונה.

השקת פרויקט השקית הירוקה – צילום עציון הדסי

בשכונת הדר יוסף בצפון תל אביב, התקיים בשישי האחרון 24.05.19, אירוע חשיפה לפרויקט "נפרדים מהשקיות ועוברים לתיקים רבי – פעמיים".
לפלסטיק חד פעמי יש יש נזק סביבתי עצום ושקיות פלסטיק בפרט מהוות נפח מכובד מהפסולת הכללית, לוקח להן מאות שנים להתכלות והן גורמות להרג של בעלי חיים בעולם וגם כאן בישראל.
הידעתם? זמן השימוש בכל שקית פלסטיק הוא בממוצע 15 דק' בלבד!

אז מה עומד מאחורי הפרויקט?

הרעיון הוא להפוך את המרכז המסחרי בהדר יוסף למרכז יותר אקולוגי ללא שימוש בשקיות פלסטיק חד פעמיות ולעזור לכלכלה ולעסקים המקומיים.

גיל מרטנס

גיל מרטנס, כותבת הבלוג "רובע צפון מזרח" (בלוג קהילתי לשכונות –נאות אפקה, הדר יוסף, צהלה, גני צהלה, רמות צהלה, מעוז אביב, תל ברוך, שיכון דן, המשתלה, רמת החייל, ישגב, רביבים, נווה שרת) סוף סוף הצליחה להרים את הפרויקט הנפלא הזה לאחר שלוש שנים של תכנונים, שינויים, פגישות ומהמורות בדרך.

כששאלתי את גיל, איך צץ לה הרעיון לפרויקט ומאיזה צורך הוא נבע, היא שיתפה אותי "כבר מעל 8 שנים שאני פועלת למען כלכלה מקומית כאן באזור. הרעיון עצמו נולד במסגרת פרויקט וקורס "משכונה קיימת למקיימת" של העיירה שבו השתתפתי. הרעיון הוא לשלב בין איכות הסביבה (תחום יקר ללבי) קיימות, כלכלה מקומית ומיתוג לשכונה המקסימה הזו – הדר יוסף. "

בכל פרויקט גדול או אירוע נתקלים בהמון בירוקרטיה וקשיים בלתי צפויים, באילו קשיים נתקלת?
"בעיקר ברגעי ייאוש, כי לקח 3 שנים מרגע אישור הפרויקט ועד שהוא יצא לפועל. אבל כנראה שלכל דבר יש את הזמן המתאים 🙂 "

צילום עציון הדסי

האירוע כלל פעילויות יצירה מחומרים מהטבע לילדים, שיעור צ'י קונג (אומנות גוף הוליסטית סינית מסורתית), הופעות של הרכבים וזמרים מקומיים וכמובן חולקו שקיות רב פעמיות שישמשו את תושבי השכונה לקניות וכרטיסיות להחתמה. גיל מספרת " כל תושב שיגיע לאחד מבתי העסק במרכז עם תיק רב פעמי, יקבל חותמת. לאחר 10 חותמות הוא יהיה זכאי לקבל הטבה או מתנה מעסק אחר במרחב, וכך נעודד כלכלה מקומית אמיתית. "

לאחר 10 חותמות הוא יהיה זכאי לקבל הטבה או מתנה מעסק אחר במרחב, וכך נעודד כלכלה מקומית אמיתית.

איך את מתכננת להמשיך? מה הלאה? "וואו, קודם כל צריכה להירגע מההתרגשות, כי זו ממש התגשמות חלום עבורי. האירוע בעצם רק התניע את הפרויקט. במשך חודש יחולקו תיקים בבתי העסק עצמם וע"י ילדים מתנדבים. נקווה שהשינוי יגיע ויחלחל. יש לי כמה רעיונות להמשך, שכוללות כמובן עסקים מקומיים. סבלנות ?"

לא גרים בהדר יוסף ותוהים מה אפשר לעשות כדי לצמצם את כמות השקיות?

  • להניח באוטו/באופניים/בתיק שקיות רב פעמיות שתהיינה נגישות לפעם הבאה שתכנסו לחנות.
  • לומר את מילות הקסם "ללא שקית, בבקשה" וכבר תרגישו טוב יותר.
  • לא לארוז כל פרי/ירק/מוצר בנפרד

רוצים לתרום יותר? רוצים להרים יוזמה מדהימה כזו גם בשכונה שלכם?
גיל ממליצה להתעקש ולא לוותר למרות הבירוקרטיה, להיעזר בסביבה שלכם, לרתום אנשים נוספים לפרויקט וכמובן, להתייעץ איתה.
מוזמנים לפנות אליה במייל – [email protected]

ובנימה אישית שלי, למרות שסוגיית איכות הסביבה הרבה יותר גדולה משקיות פלסטיק, כל שינוי או יוזמה למען כדור הארץ משפיעה במדדים עצומים! בין אם זה צמצום הפסולת הסביבתית המקומית או חינוך הדור הבא לשמור על הסביבה ולחיות בהרמוניה עם הטבע.
תיזמו, תקימו, תסבירו ותעזרו ליצור עתיד טוב יותר לנו ולבעלי החיים.

0 0 votes
דירוג הכתבה

ספיר יצחקוב

בת 26, אוהבת לטייל בארץ ובעולם. חייכנית, אופטימית, מצלמת וכותבת למגירה בעיקר.. טבעונית ומאמינה באנרגיות טובות וקארמה.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x