ללא קטגוריהתובנת בוקר

“החולמים הגדולים הם אלה שמתעלים מעל חלומותיהם.” ~ וולט דיסני

הבוקר קמתי עם הרהורים בנושא ההבדל בין חלום למציאות, והשאלה שהעסיקה אותי עד לקפה הייתה האם לא נכון לפעמים להשאיר חלומות בגדר חלומות?

כאדם מאוד פרקטי שלא חולם הרבה אלא מציב מטרות ומגיע אליהן אני תוהה מה היה קורה לו הייתי חולמת יותר? בשנה האחרונה אין ספק שהחלום הכי גדול שלי היה לשוב לפינה הקבועה שלי בבית הקפה השכונתי ולכתוב שוב. אבל האם זה חלום או משאלת לב/רצון?

נראה לי שאנחנו מגדירים דברים כ”חלום” כשאנחנו לא באמת מאמינים שהם יכולים להתגשם באמצע הסגר לחשוב על חזרה לשבת בבית הקפה היה לא הגיוני ובעיקר לא תלוי בי ולכן זה נחווה כחלום- אבל כבר הרבה שנים שאני יודעת שכל רצון ניתן להגשמה והשאלה הראשונה שצריך לשאול היא האם אנחנו רוצים לגרום לזה לקרות?!

במידה והתשובה היא כן- וזה בכלל לא בטוח שהתשובה היא כן כי יש משהו קסום בחלום כשהוא חלום. החולמים חווים את האושר ואת היכולת להיות לא מדויקים, לא ממוקדים ולא מעשיים. החלום לא דורש מאמץ הוא חלום.

וזה לא שהגשמת החלום בהכרח צריכה להיות קשה- להיפך היא יכולה להיות מהנה מאוד ואפילו מידית אבל היא צריכה להיות מדויקת ומפורטת.

השלב הראשון בדרך להגשמה של חלום הוא ההכרה בהבדל שבין החלום לבין הרצון האמיתי.

והשלב השני הוא להכיר בהבדל בין החלום לבין המציאות

השלב השלישי והחשוב ביותר לדעתי הוא ההכרה בכך שהרצון האמתי יכול להתגשם- זה שלב שלפעמים עולות בו ספקות והתנגדויות. וזה גם השלב שבו נבחן הרצון האמתי, כי ברגע שהן עולות, הרצון האמתי הוא זה שיספק להן מענה ויקדם אותנו לקראת התכנון והיציאה לדרך.

כל עוד הרצון תלוי באדם אחר או בכוח אחר הוא יישאר בגדר חלום- אבל ברגע שהוא יהפוך לרצון שאפשר להגיע אליו ונשאל מה אנחנו יכולים לעשות בשביל זה תיפתח הדרך.

התמונה של אמנית ה Digital Art ריטה קפיטולסקי מגלמת את האהבה למשחקי צבעים וגוונים בעבודה דיגיטלית. התמונה ותמונות נוספות, זמינות לרכישה בכל גודל על מגוון חומרים כגון קנבס ונייר איכותי, ממוסגרות ומוכנות לתלייה או אפשרות להדפסה יוקרתית יותר על זכוכית אקרילית או אלומיניום. 054-6240502

5 2 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x