השראה

צוחקים כל הדרך חזרה לבית הספר

הילדים לא רוצים לחזור לבית הספר ? לשי גלבר מומחה להומור כמה רעיונות איך להשתמש בהומור להניע ולהשפיע על הילדים שלנו

אני באמת מאמין שמאז שאני הפכתי להיות אבא אני בן-אדם הרבה יותר מאושר. אני מאוהב בילדים שלי. אני מאושר להיות אבא שלהם והילדים שלי נותנים לי המון סיפוק ומשמעות בחיי שלא היו קיימים לפני כן.
אני גם זכיתי בכך שיש לי עבודה שמאפשרת לי גמישות רבה ובכך יוצא לי לבלות הרבה זמן עם הילדים שלי. אני מאמין שהקשר המיוחד שיש לי עם הילדים שלי מגיע המון בזכות היחס האישי והאוהב שאני נותן להם.


אין תחושה יותר מאושרת עבורי מאשר לראות את הילדים שלי צוחקים בקול רם. כל כך כיף לי שאני מסוגל להצחיק אותם. אין דרך יותר טובה ליצור חיבור רגשי עם ילדים מאשר באמצעות צחוק והומור. בין אם מדובר בהומור פיזי, משחקי מילים ועד דגדוגים, הקרבה נוצרת דרך הצחוק המשותף.


מהידע והניסיון שאני צברתי בנושא של הומור אצל ילדים, אני יכול לומר שהדברים שהם הכי אוהבים וצוחקים ממנו קשורים לחוסר התאמה (Incongruity Theory). הפער שבין האופן שבו הם קולטים את העולם לבין מה שאתם תעשו או תגידו, אם הוא אינו תואם את המציאות הזאת.
זאת הסיבה ש”יובל המבולבל” כל כך מצליח. הוא מצחיק את הילדים כי הם בטוחים שמבוגרים אמורים להבין את המציאות בצורה ברורה ולא להתבלבל בדברים שהם ברורים מאליהם, אפילו עבור ילדים.


זאת גם הסיבה שילדים קטנים אוהבים “שטוזים.” “שטוזים” הינם חרוזים בלי הגיון עם אלמנט של הגזמה או האנשה כגון: “פעם מלפפון אכל בלון”. תגידו את ה”שטוז” הזה לילד בן שלוש והוא יתפקע מצחוק.


הנה החלק הפרקטי:
אפשר להשתמש בהומור על מנת להניע והשפיע ולשכנע את הילדים.
הנה דוגמא נהדרת איך אני עושה את זה. כשהבן שלי אומר לי שהוא לא רוצה ללכת לגן, אז אני אומר לו “אין בעיה , אני אלך לגן ואני אשחק עם כל החברים שלי (אני אומר את השמות של החברים שלו) ואתה תלך לעבודה של אבא” הוא ישר צוחק ואומר “לא…הם החברים שלי! לא החברים שלך…!” ואז הוא רוצה ללכת לגן בשמחה…


דוגמא נוספת. אם הבן שלי לא רוצה לצחצח שיניים… אז אני צוחק איתו ומשתמש במשחק מילים כמו… “אוקי, אז בוא לצחצח אוזניים.. אוקי, אז בוא לצחצח נחיריים… אז בוא לצחצח רגליים” ואז הוא צוחק והוא בא בשמחה…


דוגמא נהדרת נוספת היא מה שאשתי עושה. היא הופכת את המטלה למשחק והפתעה. כלומר במקום שהדבר יאמר בצורה שלילית כמו “לך תסדר את החדר עכשיו ומיד!” היא הופכת את זה למשחק של “בוא נעשה הפתעה לאבא, בוא נסדר את החדר ונפתיע את אבא…” ילדים אוהבים הפתעות. אם נוכל להפוך את המשימה למשחק או להפתעה אז הילדים יעשו את זה בכיף. בלי איומים ובלי צעקות…
כן תנסו את זה בבית ?

0 0 votes
דירוג הכתבה
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x