חדשות טובותטכנולוגיהמבזקי חדשות טובות

ארץ זבת חלב ו..הייטק!

לא רחוק היום שבו נוכל לחגוג את חגיגות החלב בלי להזדקק כלל לפרות או לבעלי חיים אחרים” מסביר לי אופיר דבש מנכ”ל חברת הפודטק הישראלית ביו דבש (Bee IO), המפתחת תהליך תעשייתי לייצור דבש מתורבת – “דבש ללא דבורים”. מהלך זה הינו פורץ דרך ברמה העולמית וממצב את החברה כחלוצה עולמית.

“הבוקר בישרנו על הצליחה לבטא בהצלחה חלבונים שמקורם בחלב בופאלו ודרושים ליצירת חלב בופאלו מתורבת ומוצריו.” הוא מספר בהתרגשות.

אופיר דבש מנכ”ל ביו דבש

מה זה אומר?

“חלב הבופאלו הינו החלב השני הנצרך בעולם, המייצג 15% מצריכת החלב הכללית (כ- 910 מיליון טון). החלב הינו בעל ערך תזונתי גבוה, ומאופיין בהרכב עשיר של חלבונים, חומצות שומן, ויטמינים ומינרלים, ולכן הביקוש למוצרים מבוססי חלב בופאלו הולך ועולה. מחקרים מייחסים לחלב הבופאלו סגולות רפואיות שונות ומרובות, בין היתר גם בסוגי סרטן מסוימים.

חלב בופאלו מתורבת, עשוי להיות, ככל שהחברה תמשיך ותייעל את הטכנולוגיה שלה – רציף, לפי דרישה, ללא תלות בעונות השנה, באופן בר-קיימא וללא פגיעה בבעלי חיים. כמו כן, חלבוני חלב בופאלו, ישמשו בנוסף כחומרי גלם בתעשיית המזון, הפארמה ובתעשיות נוספות לטובת ייצור נייר, צבע וטקסטיל.” הוא מסביר. 

כחלק מאסטרטגיה ארוכת הטווח של החברה שנוסדה במטרה לרתום את הטכנולוגיה וההון האנושי שלה כדי להפיק מזון באופן מתורבת בעל 100% התכונות הביולוגיות והכימיות שלו מבלי לפגוע בבעלי החיים שיהיו ברי-קיימא ויבטיחו את עתיד תזונת האנושות.

“בחרנו להתחיל מייצור של דבש כי זו כבר עכשיו בעיה כלל עולמית שרצינו לפתור והצלחנו. ממש בקרוב יתקבלו אישורים בארץ ובעולם ונתחיל לשווק דבש דבורים בלי דבורים” הוא מספר ומוסיף: “אני מאמין שבגלל שכבר עשינו את רוב התהליך הקשה על הדבש הדרך לקבל אישורים ולייצר חלב בופאלו ומוצרים שלו באותה הדרך תהיה קצרה יותר, לא רוצה להתחייב על מועד אבל במושגי ייצור כאלה מדובר על זמן קצר”

אופיר ואחותו אפרת דבש מנכ”ל ןCTO בחברה. צילום דורון לצטר

מעבר למחסור בדבורים מה עוד היתרונות בייצור שלכם?

“אז בראש ובראשונה כאמור אם מתייחסים לדבש המתורבת אנחנו מונעים פגיעה בדבורים והפסקת ניצולן, באמצעות השימוש בנקטר וצוף טבעי. נקי מאנטיביוטיקה, חומרי הדברה ורעלנים, כך הייצור מתבצע לפי דרישה וללא תלות בעונות השנה, פריחה ושינויי אקלים. בשלב זה, החברה מתמקדת בפיתוח “קיבת דבורה מלאכותית”, אשר תחקה את הפעילות האנזימתית ואת התנאים הספציפיים המתרחשים בקיבת הדבורה בטבע. בנוסף, החברה עובדת על פיתוח שיטות מיצוי נקטר (צוף) טבעי, על מנת להגדיל את יכולת תפוקת הדבש והפיכת התהליך לתהליך יעיל, מהיר וזול.”

ואותו הדבר יתבצע כמובן גם לגבי חלב הבופאלו ומוצריו. לרבות נושא התמחור שיתחרה עם מחיר הדבש הטבעי במטרה לא לתת שום סיבה לצרכנים לצרוך את המוצר הקיים ולעבור במהירות למוצר החדש שהוא טוב יותר וזול יותר”

כמו שזה נראה, בזכות החלוציות הטכנולוגית כנראה שנישאר ארץ זבת חלב לעוד הרבה הרבה שנים ושהאיכות שלהם רק תגדל והמחיר ירד(:

חג שמח!

3 2 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x