חדשות טובותללא קטגוריהסביבה

לא נוטשים את החברים הכי טובים:

התפשטות נגיף הקורונה בישראל גרמה לעלייה של כ- 35% בנטישת חיות מחמד בגלל החשש כי בעלי החיים נושאים את הנגיף, מהחשש לגדל בעל חיים בימים כאלה ומסיבות שאינן ידועות לנו. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי אין שום סיבה לנטוש חיות מחמד בימים האלה, למרות שמדובר בנגיף חדש יחסית, ארגון הבריאות העולמי ציין כי בעלי חיים לא יכולים נשאים של קורונה, ולא יכולים להדביק בני אדם.

חברת המזון לחיות המחמד פורינה, החליטה לתרום מזון בשווי של  למעלה מ- 150 אלף ₪ לעמותות למען בעלי חיים כמו צער בעלי חיים תל אביב, באר שבע אוהבת חיות וחברים לעת זקנה. כמו כן, יצאה החברה בקמפיין ברשתות החברתיות תחת הכותרת “לא נוטשים את החברים הכי טובים”. במסגרתו, יצרה מסגרת הזדהות בעמוד הפייסבוק שלה ואף שיתפה פעולה עם מובילי דעה כמו טל גלבוע, אופירה אסייאג ומיכל אנסקי אשר העלו לאינסטגרם את הקריאה החשובה וסייעו להצלחת הקמפיין בהתנדבות.

בנוסף, יצרה שיתוף פעולה ייחודי מסוגו עם עמודי פייסבוק מובילים כמו People and cats ו’חתולים ונהנים’ אליו התגייסו חברי הקבוצות להאכלת חתולי רחוב בכל רחבי הארץ.

לדברי שני טשקנט, מנכ”לית פורינה ישראל: “לאור העלייה הדרמטית באחוז נטישות של חיות מחמד בעקבות שמשבר הקורונה בישראל, למרות שאין עדות לכך שחיות מחמד יכולות להעביר את הנגיף לאנשים, החלטנו בשבועיים האחרונים לקרוא לציבור להימנע מנטישות ולא לפגוע ברווחתן. במקביל תרמנו מזון איכותי לעמותות שדואגות ושומרות על חיות המחמד גם בימים האלה.”

בימים האחרונים נראה שישנם גם הרבה מקרי אימוץ דווקא… “משמח מאוד לשמוע על הגידול באימוץ חיות מחמד. ועם זאת עדיין חשוב לא להישאר אדישים לנתונים על הנטישה ולהמשיך ולאמץ, כי זו סוג של בורסה ומי שסובלות בסוף הן החיות. מדובר בתקופה הנכונה ביותר לאמץ כלב או חתול, שיהוו חברה בבית בסגר או במקרים של הכלבים לטייל איתם עד למרחק של 100 מטרים מהבית ולהינות באופן הדדי זה מחברתו של זו.”

מה קורה עם בעלי החיים באופן כללי בתקופת הקורונה?

לדברי ד”ר עינת יס וטרינרית מומחית לרפואה פנימית של חיות מחמד ויועצת לחברת פורינה ישראל. “ההמלצה הבסיסית היא להתנהג כמו תמיד. בעלי החיים כמו בני האדם חווים את המציאות באופן דומה ורגישים מאוד לשינויים שמתחוליים אצלנו. וכדי לשמור על שגרה שחשובה לחיות המחמד חשוב לנסות כמה שיותר לשמור על השגרה גם מולן. הנה מספר המלצות להתנהלות עם בעלי החיים בתקופה הקרובה:

המלצות להתנהגות עם בעלי החיים בזמן הקורונה:

  1. מעקב אחר הוראות– חשוב וחיוני בימים אלו לעקוב ולמלא אחר הנחיות משרד הבריאות לצורך שמירה על בריאותינו שלנו ובמקביל, לנסות ולשמר ככל האפשר שגרת חיים בריאה ומהנה של חיות המחמד הביתיות.
  2. מרכזי טיפול- חשוב לדעת כי גם במקרה של הסגר מלא , מרכזי הטיפול הוטרינרי מוכרים כבתי עסק חיוניים ולכן, יוכלו להעניק ייעוץ וטיפול כנדרש.
  3. אספקה– כדאי לוודא כי קיימת כמות מזון מספקת לתקופת ההסגר עבור כל חיית מחמד. במקרה של חתולים, מומלץ גם להצטייד בשק חול נוסף. במידה ובעל החיים שלכם מטופל בתרופות – מומלץ להכין מלאי של תרופות אלו. יחד עם זאת, רשתות השיווק יישארו פתוחות וניתן יהיה לרכוש גם שם מזון במקרה הצורך.
  4. טיולים יומיים– בעת הסגר, מותר לצאת לטיולים קצרים עם הכלב. זוהי הזדמנות טובה להתאוורר וכדאי לנצלה לפעילות גופנית הן של הכלב והן שלכם. עם זאת, מומלץ על בחירת שעות טיול בהן יש תנועת האנשים דלילה וכתמיד לשמור על מרחק של שני מטר מאנשים אחרים בהתאם להמלצות משרד הבריאות. כאמצעי זהירות נוסף, כדאי לשקול בימים אלו למנוע מאנשים זרים ללטף את הכלב בעת הטיול. כמו כן, כשאתם חוזרים הביתה מהטיול – זיכרו לשטוף ידיים עם סבון. לגבי אלכוג’ל- בגלל תכולת אלכוהול שבו בע”ח נרתעים ממנו ואין צורך למרוח אותם- בעיקר שלא חתולים שילקקו עצמם ויקבלו הרעלה. אפשר לשים אך חשוב לנקות עם מים וסבון במידה ומלטפים או מאכילים בידיים את בעלי החיים.
  5. מטפל חירום- במקרה ונדבקת בנגיף, יש כאמור לצמצם את המגע גם עם  חיית המחמד. הטוב יותר הוא למצוא מטפל חלופי המוכר לבעל החיים עימו הוא יכול לשהות. במידה ולא ניתן-  אפשר להשתמש בשרותי פנסיון חם ואוהב. כמו כן, הכינו מראש דף המאגד את כל הפרטים החשובים שעל המטפל לדעת על חיית המחמד כמו מקומות טיול אהובים, שגרת ההאכלה , פרטים נדרשים על מצבו הבריאותי של בעל החיים וכן, פרטי התקשרות עם הוטרינר המטפל. רצוי ומומלץ להעביר עם הכלב את שק המזון שלו, המיטה וכן צעצועים אהובים, אבל לא לשכוח לנקותם היטב טרם ההעברה.
  6. משחקים– צריך להקפיד שלא יעלו במשקל בגלל שעושים פחות פעילות ולעקוב אחר המצב הגופני ולנסות כן להפעיל בבית- משחקים עם כדור. בשל קיצור משך הטיולים בחוץ, מומלץ להצטייד בצעצועים ומשחקים כדי לנצל את הזמן בבית, להפיג את השעמום של חיות המחמד (ושלכם) וכמובן גם לחזק את הקשר איתן. במקרה של כלבים שמפחיתים ביציאה מהבית, שמירה על תנועה היא חשובה, כך שחשוב לעשות איתם פעילות גם בתוך הבית, ולשחק באופן שיעזור להם לפרוק אנרגיה
  7. היגיינה– כתמיד מומלץ לשטוף ידיים לאחר ליטוף בעל החיים, מגע בכלי האוכל שלו וכן לאחר ניקוי ארגז החול.
  8. תזונה– חשוב לשמור על המשך הזנה מלאה ומאוזנת ובמידת האפשר על סוג מזון קבוע למניעת בעיות עיכול משניות להחלפת מזון. חשוב ביותר להתאים  את כמויות ההזנה היומיות לרמת הפעילות הגופנית, וזאת בכדי למנוע עליית משקל בלתי רצויה ולשמור על מצב גופני תקין.

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x