חדשות טובותחינוךצרכנות חברתית

Give and Tech

האושר הפנימי שאנו חשים לאחר שעשינו מעשה טוב, הוא התזונה שהנשמה דורשת”. אמר זוכה פרס הנובל לשלום הד”ר אלברט שוויצר. וכמותו גם רבים רבים אחרים. לשמחתי בישראל יש ציבור עצום שמונע מתודעת נתינה והתנדבות והיות וגם אצלנו צמחו מספר לא מבוטל של זוכי נובל ואנחנו כבר מזמן אומת סטרטאפ ובמקביל גם מדינת עמותות זה היה רק עניין של זמן עד שהסטרטאפ והעמותות יתחברו יחד.

מיזם מקסים שייסד רון ויינר, רק בן 28 מתל אביב, שלמרות גילו הצעיר, כבר צבר לא מעט קילומטראז’ בתחום הפתוח וחקר הבינה המלאכותית ייסד את עמותת Give and Tech ששמה כבר מרמז על התוכן: גוף של מתנדבים מומחים כל אחד בתחומי ההי טק והמדע, שמעבירים קורסים וסדנאות לכל דורש ובמקום להפוך למכללה מן המניין הם מייעדים את כל ההכנסות מהפעילות לטובת עמותות ומטרות חברתיות.

“זה התחיל בשירות הצבאי ב-8200 ואחרי הצבא בעבודות שונות שבין היתר כללו גם הדרכה תחום שהתחברתי אליו והרגשתי ערך גדול ממנו. במקביל התנדבתי תקופה ארוכה בשלטר מיוחד לחיות בשם Shelterdiary ששייך לעמותת “ראשון אוהבת חיות” שכל מהותו לעזור לבעלי חיים במצוקה. שם הייתי בהרבה סופי שבוע ועסקתי בכל מה שהיה בו צורך ובתחומים שהקשר בינם לבין היי טק רחוק מרחק רב. בהמשך נחשפתי לקושי הגדול של העמותה לגייס כספים ותרומות שנחוצות לפעילות שלה כל כך ועלה בי רעיון לחבר בין הדברים.”

רון ויינר מייסד עמותת Give and Tech

ומה עשית? “ביקשתי מהחברה שעבדתי בה אז לעשות שימוש בכיתה שלה לטובת הסדנא וככה היה חלל מתאים. ברגע שהיה לי מקום פתחתי עמוד פייסבוק בשם Tech4Charity ובמקביל פתחתי גם קבוצת מיטאפ Tel Aviv School of AI והקמתי אירוע בEventbrite לסדנא הראשונה ושיתפתי בפייסבוק ובמיטאפ. הפצתי אצל אנשים שאני מכיר ומפה לאוזן ככה נוצרה קבוצה סקרנית לסדנא הראשונה

התחלנו בסדנאות בתחומי הבינה מלאכותית במתכונת של  5 מפגשים שבועיים עם כ 30 משתתפים ועם הצטרפותם של שותפים ותומכים נוספים, הרחבנו את הפעילות גם לסדנאות בתחומי ניהול מוצר. לי מההתחלה לא היה עניין בייצור הכנסה מהסדנא ורציתי להצליח לסייע לבית המחסה ולכן הדגשתי בפרסומים שהפצתי שכל הפעילות מתבצעת בתרומה מלאה של הצוות המנהל של העמותה ושל המדריכים -אף אחד מהמעורבים לא מקבל תגמול כספי. באפריל 2019 התמסדנו לעמותה בשם : Give & Tech.”

עם הזמן הפעילות גדלה וכך מתרומה לעמותה אחת ,הפעילות הפכה למגייסת כספים למספר עמותות. “בזכות ההתרחבות והגדילה הרחבנו את מעגל העמותות שאנו תומכים בהן והיום אנחנו תורמים לעמותת ראשון אוהבת חיות, מסל”ן, מחוברים פלוס.

רון ויינר מדבר עם הנציגים של העמותות (ראשון אוהבת חיות, מסל״ן, מחוברים+)

אנחנו בתהליך גדילה מתמיד ומדהים, עד היום הצלחנו לתרום מעל 111,000 ₪, לרתום כ 40 מדריכים מקצועיים מהתעשייה ולעזור לכ 500 אנשים להתפתח מקצועית בתכנים הכי רלוונטיים ומעודכנים בתעשיה, וזו רק ההתחלה. 

שתי סדנאות קרובות

ב-14.2.2020 תיפתח סדנאת בינה מלאכותית שתהיה המחזור הרביעי של סדנת למידה עמוקה שמתפרשת על פני 5 מפגשים בני 25 שעות סה”כ שמסייעים למעוניינים לקבל את הצעדים הראשונים בתחום.
בשילוב של הרצאות תיאורתיות ותרגול מעשי ומדרכים עם ניסיון רב מהתעשייה הסדנא באה לעזור לבנות את הידע התשתיתי הנדרש ולפתח את האינטואיציה לאיך רשתות נוירונים עובדות ואיך אפשר לייצר את הקסם הזה.

סדנאת ניהול מוצר שצפוייה להתחיל ב21.2.2020 סדנא של 5 מפגשים שנכיר את המתודולוגיות של UX וכלים מבוססי דאטא שמאפשרים לבנות מוצרים טובים יותר.
בעזרת צוות המדריכים המומחה שלנו אנו עומלים על מנת לתת לתלמידים כלים מעשיים להפיק את המיטב משילוב של דאטא וUX.
הסדנא מיועדת למנהלי מוצר עם לפחות שנתיים של ניסיון מעשי בתחום, שמכירים ויודעים את הא״ב של ניהול מוצר ורוצים להרחיב את האופקים שלהם בתחום.

חזון העמותה הוא להגדיל את מעגל האחריות על ידי שינוי האופן שבו אנשים לומדים ומתפתחים בקריירה שלהם באמצעות הפרשת כספים מהתשלום עבור הלימודים חזרה לחברה.

כל מי שאוהב ללמד יודע כמה סיפוק ההדרכה עצמה נותנת. היכולת להעביר ידע ולשתף בו היא לא מובנת מאליה ואם אפשר גם לעשות משהו שאני טוב בו ואני מאוד אוהב וגם לסייע למטרות כל כך חשובות שאני וחברים נוספים בעמותה מאמינים בהן זה רק עוד יותר טוב.” לויינר חשוב מאוד לציין גם כי “צוות הניהול של העמותה גדל וכיום שותפים איתי לעשייה עידו פרנס, עדן מודיאנו, ארז שילון ולאחרונה הצטרף גם ארז רם לב.”

אחד מהדברים שהאיש הצעיר הזה הבין הוא שתעשיית ההייטק רוויה באנשים מוכשרים, שרוצים להיות מעורבים, רוצים לעזור ולתרום, יצירתיים מאוד ומצד שני גם רוצים כל הזמן ללמוד ולהתפתח מקצועית ולכן עצם ההזדמנות ללמד קהל צמא לידע נותנת להם ערך גדול לא פחות מהידיעה שהם גם מסייעים ככה לגייס כספים למטרות נוספות שהם מאמינים בהן. הנתינה והקבלה הופכות להרבה מעבר לקו לינארי אחד. זו שרשרת שלמה של נתינה וקבלה כשבסופה יש חברה יותר טובה ואנשים שטוב להם”

ולאן עוד אתם רוצים להגיע? “כיום אנחנו פועלים בכמה גזרות כשאת כולן אנחנו רוצים להרחיב ולהגדיל כמה שיותר. אנחנו רוצים לייצר עוד פעילויות ותכנים איכותיים ומיוחדים יחד עם אנשי המקצוע הטובים בתעשייה וגם לחבור לגופים שמאמינים במטרה ובחזון על מנת שנוכל להגדיל מעגל האחריות על ידי הגדלת הקהילה המודעת לבעיות החברתיות הסובבות אותנו יום יום , להעשיר עוד אנשים ולסייע לעוד גופים שעושים עבודת קודש עבור כדור הארץ והאנושות.״

פרטים נוספים באתר :giveandtech.org.il

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

1 תגובה
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] READ MORE […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x