חדשות טובותסביבה

חנוכה בצל משבר האקלים

כחלק מהמאבק והעלאת המודעות למשבר האקלים: קק”ל מזמינה את הציבור הרחב לחגוג את החג וליצור חנוכייה ממוחזרת

במסגרת אירועי ה- 120 שנה לקרן קימת לישראל, לרגל חג החנוכה וכחלק מהמאבק במשבר האקלים, בנוסף לסיורים חווייתיים ופעילות איסוף פסולת שקק”ל מפעילה ברחבי הארץ במהלך חג החנוכה ובאופן כללי, לכבוד החג, קק”ל רתמה את האמנית רינת לוק אלחייק , שהקימה את העסקת החברתי בשם “ירוק בקבוק” העוסק בפיסול סביבתי תוך שימוש בפסולת שאינה מתכלה כמו בקבוקי פסולת, צמיגים, ופסולת תעשייתית, והיא נענתה לפנייה ויצרה יחד עם הקהל הרחב, תלמידים, מכינות, חוגי סיירות, בעלי צרכים מיוחדים ועוד. וחנוכייה ממחוזרת הנוסקת לגובה של 1.80 גובה ועל 2.40 רוחב , החנוכייה הוצבה ברחבת המוסדות הלאומיים בירושלים החל מיום ראשון ה-28.11 ותישאר שם עד יום חמישי ה-2.12.

רינת לוק אלחייק ליד החנוכייה הממוחזרת שפיסלה צילום: רפי בן חקון, מערך הסברה קק”ל

ליד החנוכייה קיימת עמדת יצירה בה הקהל הרחב מוזמן ליצור פרחים מבקבוקים וחומרים ממוחזרים אשר יקשטו את החנוכייה. העמדה פתוחה לקהל הרחב ללא עלות ובהתאם להנחיות התו הירוק ופועלת בשעות 12:00-17:00.

בנוסף, כל ערב מתקיימת בשעה 17:30 הדלקת נרות לקהל.

האמנית לוק אלחייק יצרה עד היום מעל 100 פרויקטים אמנותיים ברחבי הארץ וליוותה תהליכי עשייה שהעסיקו בני נוער ובוגרים ממסגרות סגורות כמו ביה”ח הפסיכיאטרי “איתנים” וקהילת “אור בית אביבה” לנגמלים מסמים. בכל שנה “ירוק-בקבוק” עושה שימוש חוזר במעל -200 אלף בקבוקי פלסטיק משומשים.

לדברי האומנית “מאז הייתי קטנה נמשכתי לפסולת. בבית הספר היסודי נהגתי לשחק מתחת למבנה שם היו אוצרות של ממש.. חוטי חשמל קרועים, עצים ועלים מהם הכנתי מה שחשבתי שנראה כמו ארמונות.” והיא מוסיפה בהתרגשות “כל כך סמלי שלקחו לי 8 ימים ליצור את החנוכייה הלכה למעשה. כמובן שקדמו לזה ימי שיטוט ואיסוף פסולת בעיקר מאתרי בניין כי הייתי זקוקה להרבה ברזל וכמובן לתכנון ולוגיסטיקה.

בבגרותי היה לי דוכן בנחלת בנימין בתל אביב בו מכרתי מוצרים עשויים מעיבוד של קרטון בשימוש חוזר אז הכרתי את כל בתי הדפוס ובתי האריזה בהם שוטטתי באיסוף חומרי גלם והגלגול האחרון שלי הוא בפלייסמייקינג, משמע לעשות מקום. אלו תהליכים מרתקים שאני עוברת בשיתוף קהילה ביצירת שכונה  או עם תלמידים בבתי ספר בהם אנחנו משתמשים במה שיש סביבנו ליצירת שינוי פיסי במרחב. כל השכונות מתנקות לכדי הררי אשפה עליהם אנחנו יוצרים בשכבת בטון וצבע פסלי סיפור ומשחק  או ספסלים, מיליוני פקקים הופכים לפסיפסי ענק ססגוניים במרחבים שהיו מוזנחים ובקבוקים כמובן לפרחים. מעניין אותי לראות לאן הפסולת מנתבת את היצירה שלי יותר מאשר איך אני מנתבת אותה. כל פסולת כאילו מבקשת להיות משהו ואני צריכה רק להקשיב.”

מה יקרה עם החנוכייה אחרי החג? “אחרי החג תוצב החנוכייה באחד ממרכזי ההדרכה הרבים של קק”ל. מאחר והיא עשויה מפסולת שאינה מתכלה היא תהיה עמידה לשנים”. היא מסבירה

ומה את מתכננת הלאה אחרי החנוכה? “הפרויקטים הבאים הם בשיתוף 2 בתי ספר מבית שמש : ברנקו אתגרי ותפנית עם החניכים אנו יוצרים פלטפורמה עירונית במרכז העיר הוותיקה בה יוכלו למכור את תוצריהם מהנגריות הבית ספריות. עוד פרויקט מרגש יתחיל בקרוב בשכונה בנס ציונה בה ניצור עם התושבים ספריית גינה מהאגדות. האמת שהחלום שלי לשנה זו שהיא גם שנת שמיטה, שכל עיר בארץ תתהדר בכיכר מאלפי פרחים עשויים בקבוקים שניצור עם תושבים ובני נוער מאותה עיר מה שתורם להעלאת מודעות, אחריות סביבתית ואזרחות פעילה”.

לדבריו של שר שלום ג’רבי, מנהל החטיבה לחינוך וקהילה בקק”ל: “גם בחג החנוכה נציין את המאבק המתמשך של כולנו במשבר האקלים הגלובלי. אנחנו מזמינים את הציבור הרחב להגיע ולהשתתף אתנו ביצירת החנוכייה, שמדגישה את חשיבות המחזור והשמירה על הטבע ואיכות הסביבה. כל ערב נקיים הדלקת נרות ברחבת המוסדות הלאומיים שתזכיר לנו שמעט אור יכול לגרש את החושך משם נצא גם לסיורים  מהנים ומלמדים”.

בתמונה מימין השר לשעבר אביגדור קהלני ושר-שלום ג’רבי, מנהל חטיבת החינוך בקק”ל 

בנוסף,  קק”ל  מזמינה את הציבור הרחב ליהנות מסיורי חנוכה חווייתיים בין התאריכים 29.11-2.12 ו-5-6.12 בין השעות 16:30-21:00.

הפנינג חנוכה- חבל מודיעין

מתי? ימים חמישי- שישי כ”ח- כ”ט בכסלו תשפ”ב 2-3 בדצמבר 2021 בשעות 09:00-15:00

שלל פעילויות חווייתיות ברוח חג החנוכה, סיורים והפעלות בקברות המכבים וסיורים בתל חדיד, פעילויות בנושא ארכאולוגיה, הצגה, סדנאות יצירה, תחנות מידע, היכרות עם יער בן שמן ועוד

מותנה בהרשמה מראש ב”קו ליער” בטלפון: 1-800-350-550, או באתר האינטרנט www.salkkl.org.il.

חורף של ציפורים- חווית חנוכה באגמון החולה

מתי? בכל ימי חג החנוכה 28.11.21-6.12.21

פעילות סיפורי עגורים, פינת יצירה ואוריגמי עגורים, הצגה ייחודית לכבוד החנוכה, סיורים, פעילויות, סדנאות ועוד

פרטים והרשמה באתר אגמון החולה קק”ל 

“מאירים את היער” בנתיבי הטמפלרים, יער טבעון

מתי? יום שני כ”ה בכסלו תשפ”ב 29 בנובמבר 2021

פעילות חנוכה, שירי החג והדלקת נרות, סופגניות, סדנאות יצירה ועוד

סיור עששיות חוויתי בדרך הטמפלרים

מותנה בהרשמה מראש ב”קו ליער” בטלפון: 1-800-350-550, או באתר האינטרנט www.salkkl.org.il.

עששיות יער ביריה צילום מאוגוסט_2018 אבי_ הירשפילד

“באנו חושך לגרש”- טיול משפחתי לאור עששיות

נצא להרפתקה ייחודית וחוויה שונה ביערות קק”ל בערבי חג החנוכה.

נטייל ביער בחשיכה לאור עששיות. נחוש ונלמד על חיי הלילה ביער (האם ער הוא, או שמא הולך לישון), נשמע סיפורי גבורה, נתרגש מאגדות וצ’יזבטים מרתקים אשר יילוו אותנו לאורך המסלול. נשמע על היער, פיתוחו וחשיבות השמירה על יער נקי.  נכיר את קק”ל ופעולותיה למניעת אש. נדליק נרות חנוכה ונקנח בתה צמחים טעים וחמים!

הסיור מתאים להורים ולילדים (מגיל 5)

משך הטיול כשעתיים וחצי.
מתי? יום שני, כ”ה בכסלו תשפ”ב, 29 בנובמבר 2021 בשעה 16:45
היכן: קברות המכבים יער בן שמן, יער המלאכים
מתי? יום שלישי, כ”ו בכסלו תשפ”ב, 30 בנובמבר 2021 בשעה 16:45
היכן: יער בלפור, יער אילנות, יער קהילתי שוהם
מתי? יום רביעי, כ”ז בכסלו תשפ”ב, 1 בדצמבר 2021 בשעה 16:45
היכן: מצפה מודיעין יער בן שמן, יער אילנות
מתי? יום חמישי, כ”ח בכסלו תשפ”ב, 2 בדצמבר 2021 בשעה 16:45
היכן: יער בית קשת
מתי? יום ראשון, א’ בטבת תשפ”ב, 5 בדצמבר 2021 בשעה 16:45
היכן: פארק ירוחם

בתשלום: 10 ₪ למשתתף.
מותנה בהרשמה מראש ב”קו ליער” בטלפון: 1-800-350-550, או באתר האינטרנט
www.salkkl.org.il.

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x