חדשות טובות

עמותת HonestReporting (דיווח נאמן) הפועלת למען סיקור הוגן ביחס לישראל בתקשורת העולמית, עולה בקמפיין עם הסלוגן Israeli Wednesday.

עמותת HonestReporting-הינו ארגון הפועל מדי יום כבר למעלה מ- 20 שנה למען סיקור הוגן ביחס לישראל בתקשורת העולמית. מתוך תחושת שליחות. העמותה מנטרת מדי יום את כל הסיקורים על ישראל בתקשורת העולמי (BBC, CNN, NBC, New York Times …) ופועלת באופן מידי ושוטף לתיקון של סיקור לא מאוזן ומוטה. בנוסף, העמותה פועלת בשיתוף פעולה עם גופים שונים בארה״ב ישראל ואירופה בפעילויות שונות מאחורי הקלעים. כיום פועלת ב- 3 מוקדים בירושלים, תל אביב וניו יורק.

לאחרונה ערכה העמותה סקר בלעדי אשר בוצע על ידי חברת מחקרי השוק טכנומטריקה, ולפיו כ-20% מהאמריקנים תומכים בישראל, כ- 20% תומכים בפלסטינים וליתר, כ- 60%, אין דעה מוצקה לכאן או לכאן.

דניאל פומרנץ, מנכל עמותת דיווח נאמן, צילום יחצ

לדברי עו”ד דניאל פומרנץ, מנכ”ל עמותת HonestReporting: הסקר שערכנו מעיד הן על החשיבות והן על הפוטנציאל החיובי של היוזמה של העמותה: עדיין לא מאוחר מדי לספק למרבית האמריקאים את המידע המדויק והמשכנע על ישראל כדי להשיג תוצאה יעילה. אפשר לדבר עם הדור הצעיר – ואפשר להצליח. יחד עם זאת, ראשית עלינו להכיר בכך שזה חשוב, שזה אפשרי ולבסוף, שצריך לעשות זאת בדרך מסוימת מאוד. כאשר נפעל יחד, עם המסרים הנכונים, נוכל להביא לשינוי אמיתי בדעת הקהל ולהוביל בסופו של דבר גם לסיקור הוגן ומאוזן באמצעי התקשורת העולמיים.”

לדבריו: הסיבה  לכך שכוחות אנטי-ישראליים נהנים מהצלחה, היא בדיוק משום שישראל, וגם תומכיה, ממזערים לעתים קרובות ומתעלמים מפעילות מזיקה עד שכבר נהיה מאוחר מדי. בדמוקרטיה, המדיניות לעתים קרובות מוכתבת על ידי דעת הקהל. זו הסיבה לכך שישראל ותומכיה חייבים ללמוד לדבר אל הצעירים במונחים מתוך אוצר המילים שלהם. במילים אחרות, עלינו “לפגוש אותם במקום שבו הם נמצאים”. דבר זה דורש גישה שונה לחלוטין מכל גישה שהשתמשו בה בעבר. אי אפשר להמשיך באותה דרך.

דניאל פומרנץ בראיון בשידור חי מהמקלט ל- eTV News דרום אפריקה במהלך מבצע ‘שומר חומות’

בעימות שיזם החמאס בחודש מאי האחרון, יישמה עמותת HonestReporting סגנון של מסגור ודיבור עם אנשים שהוכיח את עצמו: באמצעות הדגשת דאגתה של ישראל לזכויות אדם; חיזוק רושם ההשפעה המזיקה של קבוצות טרור על ישראלים ופלסטינים רגילים; ורגישות מיוחדת לפוליטיקה הקשורה לגזענות.

עוד עלה מן הסקר  של HonestReporting, שהגישה עובדת. אחרי צפייה בווידאו קצר שהפיקה HonestReporting, המסביר את העימות של חודש מאי בסגנון שהוצג לעיל, שליש מהמשיבים (אמריקאים בגילאי 18-44) אמרו שעכשיו הם תומכים יותר בישראל. זה כולל את הקבוצה החשובה  במיוחד של בני 18-24, שבקרבם נצפתה עלייה של 32% בתמיכה.

קמפיין Israeli Wednesday

בעקבות הסקר ותוצאותיו החליטה העמותה לצאת בקמפיין Israeli Wednesday, שעלה ביום רביעי האחרון וצפוי להימשך כשלושה חודשים, ברשתות החברתיות (פייסבוקאינסטגרם), ובו תקרא העמותה לקהל הרחב לקחת חלק ולחולל שינוי בדעת הקהל על ישראל בעולם. במסגרת הקמפיין יעלה לאתר העמותה בכל יום רביעי בנק של תמונות ומסרים, אשר יסייעו לגולשים והתומכים לבחור ממנו ולהעלות סטורי לאינסטגרם, או לפייסבוק, לפרסם בטוויטר, להשתתף בשיח הציבורי הבינלאומי על ידי כתיבת טוקבק לכתבות המתפרסמות בעולם, וכך לסייע לפעילות העמותה בסיקור הוגן ומאוזן של ישראל בעולם. בנוסף, יוצעו אתגרים אשר בהם יתבקשו הגולשים להעלות תמונות המסמלות בעיניהם דו קיום, תמונות של מקומות בארץ יחד עם ההאשטאג של הקמפיין ועוד.

מסיבת עיתונאים עם שגריר לשעבר מישראל לארה”ב וגם חבר כנסת לשעבר מייקל אורן מהלך שומר חומות

“סיקור מוטה נגד ישראל הוא לא דבר חדש והוא הסיבה בעצם שלמענו הוקמה העמותה. בשנת 2000, במהלך האינתיפאדה השנייה, התפרסם בNew York Times – תמונה של חייל ישראלי במדים עומד מעל בחור מדמם אשר יושב על הקרקע.  הכותרות זעקו: “An Israeli policeman and a Palestinian on the Temple Mount”  (שוטר ישראלי ופלסטיני על הר הבית) אבל זה לא היה בחור פלסטיני אלא בחור יהודי מארה”ב שלמד בישיבה. קבוצת פלסטינים הרביצו לו עד שהגיע החייל שבתמונה והציל את חייו. זה בדיוק הסיקור המוטה שהעמותה שמה לה למטרה לתקן.    

במבצע האחרון, ‘שומר חומות’, ראינו עליה גבוהה בסיקור המוטה והלא הוגן נגד ישראל. זה הגיע גם דרך הרשתות החברתיות, טוויטר, פייסבוק, אינסטגרם וטיקטוק, אבל גם דרך ערוצי המיינסטרים כמו CNN, ניו יורק טיימס ועוד. ישראל הותקפה לא רק במבצע הצבאי, אלא גם בחזית של דעת הקהל העולמית. הרגשנו מותקפים והיינו חייבים להתגונן. במסקנות היום שאחרי המבצע האחרון, אנחנו מבינים שאסור לנו לחכות עד שכבר יהיה מאוחר מדי ואנחנו חייבים לפעול כל הזמן.  כל יום קורה משהו בתקשורת העולמית, גם אם הוא לא מסוקר באותה העוצמה ואין סוף לדוגמאות: אם זה החרם המתוקשר לאחרונה של בן אנד ג’ריז ואם זה הניסיון למנוע את המימון למערכת כיפת הברזל של ישראל, שכמעט הצליח לעבור בקונגרס האמריקאי. למעשה, התפתחויות אלה הרבה יותר משמעותיות ממה שנראה לעין.


לאילו תוצאות אתם מצפים מהקמפיין הזה:” ? נרצה לראות אלפי ישראלים שמעלים פוסטים במדיה החברתית ולוקחים חלק במאבק שלנו למען סיקור הוגן ואמיתי. אנחנו שמחים לתת  את הכלים למי שירצה להצטרף ולהשפיע.
תוצאה נוספת היא מול התקשורת בחו”ל, כאשר העיתונאים בחו”ל יראו שהפוסטים שלנו מקבלים תמיכה, ההשפעה שלנו מולם תתעצם.”

דניאל פומרנץ בראיון בשידור חי מהמקלט ל- eTV News דרום אפריקה במהלך מבצע ‘שומר חומות’



איך עלה הרעיון לקמפיין? “הרעיון לקמפיין עלה כתוצאה מהתוצאות של הסקר שערכנו שמעידות הן על החשיבות והן על הפוטנציאל החיובי של הקמפיין של העמותה: עדיין לא מאוחר מדי לספק למרבית האמריקאים את המידע המדויק והמשכנע על ישראל כדי להשיג תוצאה יעילה.” משיב פומרנץ וממשיך “אפשר לדבר עם הדור הצעיר – ואפשר להצליח. יחד עם זאת, ראשית עלינו להכיר בכך שזה חשוב, שזה אפשרי ולבסוף, שצריך לעשות זאת בדרך מסוימת מאוד. כאשר נפעל יחד, עם המסרים הנכונים, נוכל להביא לשינוי אמיתי בדעת הקהל ולהוביל בסופו של דבר גם לסיקור הוגן ומאוזן באמצעי התקשורת העולמיים.”


לדבריו: הסיבה  לכך שהכוחות האנטי-ישראליים נהנים מהצלחה, היא בדיוק משום שישראל, וגם תומכיה, ממזערים לעתים קרובות ומתעלמים מפעילות מזיקה עד שכבר נהיה מאוחר מדי. בדמוקרטיה, המדיניות לעתים קרובות מוכתבת על ידי דעת הקהל. זו הסיבה לכך שישראל ותומכיה חייבים ללמוד לדבר אל הצעירים במונחים מתוך אוצר המילים שלהם. במילים אחרות, עלינו “לפגוש אותם במקום שבו הם נמצאים”. דבר זה דורש גישה שונה לחלוטין מכל גישה שהשתמשו בה בעבר. אי אפשר להמשיך באותה דרך.”


לאילו תוצאות אתם מצפים מהקמפיין הזה?: “נרצה לראות אלפי ישראלים שמעלים פוסטים במדיה החברתית ולוקחים חלק במאבק שלנו למען סיקור הוגן ואמיתי. אנחנו שמחים לתת  את הכלים למי שירצה להצטרף ולהשפיע.
תוצאה נוספת היא מול התקשורת בחו”ל, כאשר העיתונאים בחו”ל יראו שהפוסטים שלנו מקבלים תמיכה, ההשפעה שלנו מולם תתעצם.”

עם /בלי לקחת חלק בקמפיין ניתן לסייע לעמותה גם בתרומות ישירות בלינק

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x