ארועיםהשראה

גברים לוקחים אחריות!

כאישה, בת לאבא, אחות לאח, בת זוג ואמא לשני בנים אני רואה חשיבות רבה לציין ממש כמו יום האישה או יום הילד גם את יום הגבר. ההכרה בשוני האיכויות, בצרכים וביכולות והעלאתם על נס במסגרת ציון יום מיוחד בינלאומי חשובה לנו כחברה שמתהדרת בשוויון.

בישראל קצת יותר מובהקים סממנים מגדריים ממדינות מערביות אחרות ובשל המאבקים הצודקים ליצירת שוויון מגדרי לנשים מתרחשת פגיעה בגברים. היכולת שלנו לפחות ביום אחד לשים את הפוקוס על תרומתם הרבה של הגברים לאנושות היא הכרחית לנשים כמו שהיא לגברים.

היום לפני שנה, צוין בישראל לראשונה יום הגבר הבינ"ל. היום צוין באירוע גדול שבמהלכו קוימו 100 מעגלי גברים ביוזמה משותפת של עמותת דרך גבר יחד עם קבוצת גברים נפגשים לשם שינוי ובשיתוף התכנית להנחיית מעגלי גברים באוניברסיטת תל אביב בניהולם של דר אורן גור . ותמיר אשמן.

מעגל גברים הוא מפגש קבוצתי במרחב תומך, שבו נפגשים גברים לשיתוף ודיון בקשיים, הצלחות ואתגרי החיים כחלק מתהליך ההתפתחות שלהם כגברים וכבני אדם.

מי שצפוי להשתתף כמנחה פעיל באירוע "גברים לוקחים אחריות" שיערך היום בערב בתל אביב, הוא ליאור בן עדי, בן 46 מתל אביב. . "לפני 9 שנים כשבני הראשון נולד, יצאתי למסע חיפוש אישי, כדי להבין את החוסר הגדול שהרגשתי ולא ידעתי לשים עליו את האצבע" הוא מספר. " לפני שנתיים השתתפתי בהרצאה ביתית אצל ידידה ופגשתי את תמיר אשמן שהוא מנחה מעגלי גברים במרכזים שמטפלים בגברים עם בעיות אלימות ואחד מהיזמים של תכנית לימודית באוניברסיטת תל אביב שנקראת הנחיית מעגלי גברים." הוא נזכר.

ליאור בן עדי

"וכשנפגשתי ברעיון של מעגלי הגברים לפני שנתיים הרגשתי שמצאתי את מה שהיה חסר לי. כששמעתי דברים שגברים אחרים סיפרו זה פתח אצלי פתח להבין שאני עברתי את אותם הדברים ולא ידעתי איך לבטא אותם. הרעיון התחיל להתגלגל אצלי ולפני כשנה הצטרפתי לקורס ההנחיה בעצמי. ככל שהקורס התקדם עברתי שלבים עם עצמי מול עצמי, מול אשתי הילדים, המשפחה, חברים וכל מה שסובב אותי.

בתכנית הזו פרויקט הסיכום הוא לפתוח מעגל גברים ולהנחות אותו וכך לתרום מכל הידע שלמדנו לקהילה."

חשבתי לעצמי שהמקום הנכון עבורי לפתוח מעגל הוא המרכז הקהילתי שאני גר קרוב אליו. חיפשתי מי בעיריית תל אביב יכול לאפשר לי לקיים את המפגשים במרכז והגעתי ליורם ענבר-מנהל מרחב מרכז מזרח מינהל קהילה תרבות וספורט- בעיריית ת"א-יפו, שמאוד שמח והתלהב מהרעיון. נפגשנו לכמה פגישות עבודה והתחלנו להוריד את התכנית והרעיון לפרטים אופרטיביים והמעגל יפתח ב-5-12-2019 במשרדי אגף קהילה מרכז ברחוב אורי לסר 1 בתל אביב ב19:00

בערב המבוא תהיה טעימה קטנה על התהליך של 16 מפגשים שיתפרשו על פני 4 חודשים (פעם בשבוע) למשך 3 שעות. המעגל יציף תכנים אישיים של המשתתפים וילמד לדבר ולהקשיב ויעסוק במגוון נושאים מחיי היום יום, יחסים עם משפחה בני זוג, ילדים, כסף, גבריות, השירות הצבאי, מיניות. וכל מה שגברים לא מדברים עליו בדרך כלל.

"גברים מסתובבים במשך שנים בלי לדבר על הדברים שמשפיעים עליהם" מגיל צעיר מלמדים גברים לא לדבר על הרגשות והחברה מדכאת את הרגשות ומהרגע שהביטוי לא כולל רגשות העולם הופך לצר ואין ביטחון לגברים לדבר על כל הנושאים שמלווים את החיים שלהם" מספר ליאור ומוסיף:

"מעגל גברים זו לא המצאה שלנו- בעבר אבות אבותינו היו יושבים מסביב למדורה ומדברים. אבל המציאות היום לא מעודדת את השיח הפתוח והביטחון לדבר בחופשיות עם גברים אחרים. הטכנולוגיה, מיומנויות של תקשורת בין אישית נעלמות והמעגלים האלה מאפשרים מקום ואפשרות בטוחה לשיח."

הערב "גברים לוקחים אחריות" שיתקיים היום, יחל במופע שנקרא שירת גברים שבו יוצגו מונולוגים של גברים על החיים שלהם- עם הבת זוג/הילדים /עם כסף/ עם מיניות. דברים שלא שומעים ביום יום מנקודת המבט הגברית. מי שאחראי על המופע הוא תמיר אשמן שגם פיתח את תכנית ההנחיה של מעגלי הגברים. ליאור ינחה את אחד המעגלים היום וכמובן מזמין את כל מי שהוא גבר להגיע.

השם של המופע עוסק באחריות והאחריות כמו שליאור מסביר לי שהוא תופס אותה היא על המקום של האחר. לראות שאני לא לבד בעולם ויש לי אחריות לספר ולהקשיב ולהיות חלק"

יורם ענבר מספר לי: " בדידות אינה נחלת חלקם של בני הגיל השלישי בלבד.אנשים רבים חווים אותה עקב הניכור וקצב החיים בעיר, השתלטות הרשתות החברתיות והיעדר הזדמנויות למפגשים ואינטרקציה בין אישית. מעגלי הגברים מצטרפים ליוזמות נוספות שהחלו בשנה האחרונה כמו מפגשים בין דוריים, קבלות שבת שכונתיות, מפגשי השראה לנשים ועוד שכל מטרתם חיבור בין אנשים. במקרה זה הרעיון בו גברים יוכלו להכיר, לשתף ולקבל כלים לחיים טובים יותר הוא יופי של הזדמנות עבורנו במינהל קהילה לעודד יוזמה מקומית ערכית ומחברת"

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x