חדשות טובותללא קטגוריה

פלטפורמה ישראלית לטיפולים נפשיים הולידה יוזמה מקסימה "סבתות מקריאות"

ריקי סלס, בת 59 מרעננה, סבתא ל-2 נכדות ופסיכותרפיסטית אדלריאנית, יועצת זוגית ומשפחתית, בעלת בלוג בפלטפורמת SomeBuddy הישראלית, העלתה לפני החג רעיון שלה לסבים וסבתות להקליט את עצמם מקריאים סיפורים ולהקרין לנכדים, הבלוג קיבל תהודה רבה ובעקבותיו הגיעו פניות של סבתות נוספות שאמצו את הרעיון והחלו להקריא סיפורים באופן הזה לנכדים.

הבלוג של ריקי הוא אחת הדוגמאות לאפשרויות שמציעה הפלטפורמה שבעידן מציאות הקורונה מביאה מקום נוסף מעבר לטיפולים הנחוצים גם לרעיונות יצירתיים כמו הרעיון של ריקי.

הפלטפורמה Somebuddytherapy.co.il מאפשרת לכל אחד ואחת, למצוא את המטפל.ת ואת שיטת הטיפול המתאימים ביותר עבורם, באופן ידידותי ונגיש. הפלטפורמה, מבוססת אלגוריתם שעובד בצורה אנונימית, ומאפשר לה לסנכרן בין נתוני אנשי המקצוע לבין נתוני החיפוש של מחפשי הטיפול.  בנוסף, הפלטפורמה מנגישה את עולמות הטיפול השונים באמצעות הענקת מידע רב על מושגים מקצועיים, לטובת העמקת והרחבת הידע האישי. בתום החיפוש – המידע נמחק. כלומר, לא ניתן לשחזר את המידע שחיפש האדם ובכך נשמרת האנונימיות שלו. 

הפלטפורמה SomebuddyTherapy הושקה בשנת 2019 והיא פועלת בעברית והיא כוללת כיום מאות מטפלים, מאמנים ויועצים הממוינים לפי השכלה, רישיון משרד הבריאות, סוגי התמחות וכדומה. מתוכם האלגוריתם יודע לזהות, בעזרת נתוני החיפוש שהזין מחפש הטיפול, את הטיפול האידאלי והנכון עבורו, תוך התייחסות לרצונותיו ולצרכיו.

מי שעומדות מאחורי הפלטפורמה הן מיכל יערון – תל אביב בת 55 פסיכולוגית ספורט, מנחת קבוצות ובוגרת התוכנית לטיפול משפחתי וזוגי, בעלת חברת 'לעוף' לפסיכולוגיית ספורט ויזמית בנשמתה. ודר' שלי זיתוני – מכמורת, בת 35 רופאת שיניים ובעלת ניסיון בתפקידי ניהול ויעוץ רפואי בחברת תרופות. פעילה מאוד בעשייה חברתית התנדבותית ומקימת פרייקט "דאיימונד", המעניק טיפולי שיניים לילדי חסרי המעמד בדרום תל אביב.

בעקבות שיחה מקרית על טיפול שקיבלה אחת מהן שבכלל לא תאם לשמו. השתיים ערכו סקירת ספרות רבה ובמהלכה הגיעו להבנה שיש צורך לעזור לאנשים קודם כל להיות מסוגלים להבין איזה איש מקצוע יכול לעזור לאיזה קושי וגם להסביר את המושגים השונים בעולמות טיפול הנפש.

"כמו כן, הבנו שהרבה פעמים אנשים לא מקבלים סיוע מאחר ולא רוצים לפנות לבקש המלצה מקרובים, כי לעיתים הפנייה לעזרה כרוכה בבושה או ברצון להסתיר. כלומר, ברור לנו שהתהליך חייב להיות דיסקרטי ואנונימי." מסבירה מיכל ושלי מוסיפה "רב בני האדם לא מבינים בעולם הנפש ולכן יש כאן אפשרות, גם ללא הבנה, להצליח למצוא איש מקצוע מתאים. כמו שלרופא המשפחה מתארים סימפטומים והוא מכווין לטיפול המתאים, כך גם כאן."

הפלטפורמה מתגייסת לסיוע בתקופת הקורונה

המצב הנוכחי הביא לעלייה משמעותית במספר הפניות של אנשים על רקע חרדה ודכאון. מוקדי ערן ונטל פרסמו את הנתונים של הפניות אליהם. לפלטפורמה של סמבאדי המחויבת לפרטיות ואינה שומרת את החיפושים שמבצעים האנשים אין אפשרות להציג נתונים מהסוג הזה. בהחלט ניתן לראות עליה של כ- 40 אחוזים מספר הכניסות לפלטפורמה. כמו כן פניות אישיות שמייסדות הפלטפורמה מקבלות עם בקשות לקבלת טיפולים בחינם.

אין ספק שהאתגרים שהמציאות עם משבר הקורונה מציבים, מעלה מאוד את הצורך של הרבה מאוד ישראלים בתמיכה בתחום הנפשי. ובדיוק מהסיבה הזו הפלטפורמה נרתמה לסייע לאנשים בתקופה זו של המשבר בארבעה מישורים שמסבירות השתיים:

1. "שיתוף מידע ותכנים בבלוג אשר נכתבים על ידי מטפלים מתחומים מגוונים ומוכוונים לסייע לכולם. אנשי המקצוע כותבים כדי להקל על האנשים שסגורים בבית. טיפים חשובים, דרכים להרגע, מה בדיוק עובר עלינו בתקופה הזו.. מאחר ויש באתר מגוון של אנשי מקצוע, כך גם קיים מגוון במידע שמונגש בבלוגים. החל מהתחום האישי, דרך הזוגי-משפחתי ועד לעסקי. 

2. סרטונים עם טיפים בגובה העיניים להורים, לבני נוער ולילדים. טיפים להורים (ילדה מהממת מסבירה להורים דרך העיניים שלה), טיפים לבני הנוער (מנער מקסים) וטיפים מכל תחומי החיים לקהל הרחב ממספר אנשי מקצוע מהאתר.

3. לייב חינמי בפייסבוק מדי ערב עם מטפלים בתחומים שונים, עם מענה על שאלות המשתתפים. כל ערב בפייסבוק עולה איש מקצוע מקהילת סמבאדי, מנגיש מידע ועונה לשאלות בנושא של הלייב במשך שעה ללא כל עלות. למשל: קיימנו לייב על מריבות, על זוגיות, על משפחות משולבות, פעילות גופנית וההשפעה שלה, חרדות וטראומות.. 

4. הטבות למטופלים עם פגישה ראשונה ללא עלות ולאחר מכן המשך פגישות בחצי מחיר. כבר בתחילת תקופת הקורונה, קהילת סמבאדי התגייסה לעזור לכל מי שזקוק. מטפלים רבים נותנים שיחת אונליין ללא עלות ולאחריה מפגשים בחצי מחיר. כמו כן, גייסנו אנשי מקצוע שמוכנים לענות לשיחות בקו סיוע שפתחנו." 

סבתות מקריאות – הפך לתופעה

הבלוג שכתבה ריקי והרעיון שלה לעשות שימוש בפלטפורמה כדי ליצור קשר אישי עם הנכדות שלה משרת סיוע טיפולי גם של הסבים והסבתות שמתגעגעים ורוצים להמשיך לשמר את הקשר הייחודי עם הנכדים ולהרגיש ערך והן בצורך של הילדים בקשר מהצד ההפוך. "היוזמה הזו של ריקי, היא דרך יצירתית להתמודדות עם המרחק שנכפה על שני הצדדים. והיא מקודמת באמצעים הדיגיטליים של הפלטפורמה." מסבירה מיכל  "אין צורך להירשם, אין מחויבות לטיפול, יש שיתוף של רעיון קל ליישום ומצליחה לתת יופי של מענה לצורך נפשי"

"אנו שואפות לייצר עולם שבו כל אדם הנזקק לטיפול נפשי, הכוונה,אימון אישי או ייעוץ כזה או אחר, יקבל בצורה הידידותית והנגישה ביותר את איש המקצוע המתאים ביותר עבורו. זאת מתוך אמונתנו הגדולה בכך שסיכויי הצלחת הטיפול מושפעים באופן ישיר מהקשר הנוצר בין המטפל למטופל."

איך הפלטפורמה מתקבלת בקרב מטפלים ומטופלים? "יש מגוון של תגובות למיזם. מרבית התגובות חמות ואוהדות אך מדי פעם עולות תהיות מצד המטפלים לגבי איחוד מגוון המקצועות בפלטפורמה אחת. החברים בקהילה מספרים על תחושת בית חם ואוהב. הם מבינים את הערך של להיות חלק מקהילה טיפולית ומעריכים מאוד את העשייה החברתית שעומדת מאחורי המיזם. 

המחפשים באתר מתלהבים מהמענה, מהדיסקרטיות, מידידותיות החיפוש וממגוון אנשי המקצוע. יש מחפשים שפונים אלינו בעזרת טופס שנמצא באתר, והם מתלהבים מהאכפתיות וממהירות המענה." 

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x