חדשות טובותצרכנות חברתית

שימוש חוזר מעולם לא היה טוב יותר!

אי פעם חשבתם על משטחי העץ שמשמשים להעמסת סחורות? 2 מליארד משטחי עץ כאלה משומשים ברחבי העולם ומתוכם הרוב המכריע מגיע לזבל. אי פעם חשבתם על משטחי העץ הללו באמת? סביר להניח שלא- או אולי רק אם אספתם עצים למדורת ל"ג בעומר. האמת היא שמהרגע שהתחלתי לעבוד על הכתבה הזו אני לא מפסיקה לראות אותם מסביבי ברחוב והעובדה שהם עשויים מעץ לא הופכת אותם לפחות בעייתית.

אנשים שונים יכולים לעשות מהמשטחים הללו שימושים שונים ומגוונים, אך לרוב לא מדובר במחזה נעים לעין, אלא בפיתרון זמני לצורך. ובדיוק בגלל זה הפנייה שראיתי בסוף השבוע בפייסבוק מחברת Molet עשתה לי את היום ומרגע לרגע הוקסמתי יותר ויותר-ועכשיו תורכם!

שלושת השותפים בMolet מימין מימין- אלי סער, ארי ליברסון, אסף עציון

שני מעצבים תעשייתיים ואדריכל שעלה מארגנטינה, התחילו לפני 4 שנים כפיילוט, להכין רהיטים ממשטחי העץ הללו וכיום הם חונכים מקום חדש וגדול ביפו בשם MOLET רשי תיבות של MOdulate your palLET MOLET  ודרכו הם מציעים דרך מחשבה חדשנית על רהיטים דרך בת-קיימא, מודולרית ויצירתית תוך שימוש משודרג במשטחי עץ שסיימו את תפקידם הרשמי.

לדברי אלי סער, 36, מעצב תעשייתי אחד משלושת השותפים בחברה “מרגע שסיימו את תפקידם בהובלת מטענים, משטחי העץ מושלכים לצד הזבל, ומחכים ליום האיסוף העירוני שיסיים עם זה כבר.  אנחנו מעוניינים ליצור שינוי בתסריט הזה, ובאופן בו אנשים תופסים משטחי עץ בכלל, ליהנות מהיצירתיות שבמחדוש (מחזור ושדרוג) ,elcycpU ולהעניק להם תכלית קיום נוספת”.

המחשבה על כמויות של משטחים שנזרקים לפח במקום להיות משומשים בצורה יעילה ומעוצבת, הביאה את הקבוצה להתחיל להעביר סדנאות וללמד כמה שיותר אנשים את השיטה והאפשרויות ליצור של מוצרים מגוונים מהמשטחים וכך להגדיל את השימוש בהם מצד אחד ואת העיצובים מצד שני.

בשנתיים האחרונות אם העשייה האקולוגית החשובה לא מספיק מדהימה בפני עצמה, הם התחילו להעביר סדנאות לחברות בשיתוף פעולה עם עמותות וארגונים. ולעצב באופן ייעודי עבורם מוצרים. חברות מקיימות ימי גיבוש ופעילות חברה מהנה ויצירתית, לומדים ומתנסים בשימוש בעץ ובסוף היום אחרי 4 שעות עמותה או ארגון מקבלים עיצוב או מוצרים שמותאמים לצרכים שלהם במתנה מהחברה ומהעובדים. “הפריטים עשויים ככה שכל אחד ואחת יכולים להשתתף ולבנות בעצמם, ללא צורך באיזה שהם כישורים מיוחדים” הוא מספר.

מאיה גלר רכזת תחום האחריות החברתית ומתאמת הסדנאות

לאחרונה פנתה לחברה אישה שעשתה איתנו בעבר סדנת מעורבות חברתית עם מקום העבודה שלה וכעת מעוניינת לקיים סדנה למשפחה המורחבת לכבוד הבת מצווה של ביתה במקום מסיבה. בנוסף, מעוניינת המשפחה לתרום את תוצרי הסדנה לעמותה באזור נתניה. “מדובר בפרויקט מקסים שאנחנו עובדים עליו כבר מעכשיו” מספרת לי מאיה גלר רכזת תחום האחריות החברתית ומתאמת הסדנאות בחברה: “אנחנו מחפשים עמותה או ארגון בנתניה שמשתתפי בת המצווה יוכלו לבנות עבורם רהיטים. בשלב הראשון, אנחנו מבינים את הצורך הספציפי של המקום הנבחר ובודקים מה ניתן להכין בהתאם לזמן ומספר האנשים בסדנא. ההתכווננות היא שמישהו מהארגון/העמותה יבואו לספר על המקום וכך בעצם נוצר קשר אישי בין האנשים שבונים את הפריטים לבין אלה שישתמשו בהם.” היא מסבירה.

העובדה שחברה צרכנית מעסיקה עובדת שמטרתה לקיים קשר עם עמותות וארגונים, כדי שחברות וקבוצות שמגיעות אליהם לסדנא יוכלו לקבל מהם את התוצרים מעבירה בי צמרמורת. נכון זה תחום שהולך ומתרחב בחברות לשמחתי אך הוא עדיין לא רווח.

ההודעה הראשונה מארי בפייסבוק

איך הכל התחיל? אני שואלת את אלי ” ב 2013 הקימנו 13 מעצבים עצמאיים את ה”סטודיוס”, חלל עבודה משותף שיאפשר לנו לפתח את עצמנו ולהתמודד עם העצמאות ביחד, “יום אחד” הוא נזכר “קיבלתי בפייסבוק הודעה ממעצב בשם ארי שעלה כמה חודשים לפני כתיבת ההודעה מארגנטינה ורצה להיפגש.

וכרוח התקופה לא אומרים לא לשום דבר ועניתי לו שיבוא ליפו ונשב לכוס מטה (תה ארגנטינאי) ונדבר ונכיר, סוג של בליינד-דייט באמצע היום. אחרי 4 שעות בערך שאנחנו מדברים על עיצוב, אדריכלות, גלישה, ארגנטינה, ישראל, בואנוס איירס, תל אביב ואחרי שכבר פיצחנו שבת דודה שניה שלי מבואנוס איירס חברה טובה של ליסי אשתו, ארי מספר לי על איזה רהיט שהוא עשה עם עוד שני חברים ממחזור של משטח.. ושהוא קורא לו MOLET.”

ארי סיפר לי על מולט ועל הפשטות שבה אפשר לבנות רהיט פונקציונאלי מפירוק של כמה קרשים ממשטח והחלטנו לבדוק איך אפשר להפוך את תהליך עיצוב ובניית הרהיט לסדנה, יומיים אחרי שנפגשנו בפעם הראשונה, בנינו ביחד את מולט מס’ 2 ובעצם פיתחנו את הסדנה הראשונה של מולט, שארי העביר ב”סטודיה”- חלל סדנאות שהיה ממוקם בשכונת נגה ביפו. והשאר היסטוריה”

ומה קורה מכאן? ” אנחנו מקווים לגדול ולהצליח לקיים סניפים כאלה במקומות נוספים- אנחנו מגיעים גם לחו”ל מדי פעם, העברנו סדנא בפאבלות בבאונוס איירס שהייתה חוויה מאוד מרגשת וכיום פועלים שם צוותים וגם במקסיקו סיטי. ואנחנו רוצים להצליח לחזור על זה ולהצליח לפתח עוד מוצרים שיוכלו לתרום לעוד אנשים ולהצליח להעביר את הרעיון לכמה שיותר מדינות שיוכלו לסייע לנו במשימה של השימוש במשטחים ואפילו לעשות דברים יותר גדולים בהמשך ולייצר אימפקט חברתי סביבתי משמעותי ברחבי העולם,

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x