תוכן חיובי

למה חשוב שתהיה חזרה הדרגתית אחרי החופש הגדול גם להורים וגם לילדים?

החופש הגדול מתקרב לסיומו ועלינו לזכור שהחזרה לבית הספר היא תקופה של שינויים רבים עבור הילדים, אך גם עבורנו ההורים.

בתחילת החופש הגדול, אנו ההורים עוברים ממצב של שגרת עבודה וסדר יום שבו הילדים במסגרות, למצב שבו סדר היום כמעט כולו סובב סביב הילדים. אנו חווים עומס פיזי ומנטלי להספיק ולמצות עבורם את החופש הגדול באינספור אטרקציות, טיולים ובילויים.

לא פלא שלקראת סוף החופש, אנו ההורים מרוקנים ורק רוצים שהילדים יחזרו למסגרות אבל אז, הילדים שעוברים ממצב של חופש ארוך למצב סדר יום תובעני יותר, הם אלה שצריכים אותנו ההורים יותר מכל שנתמוך בהם ונכיל את הקושי והמצב הרגשי שלהם בכניסה למסגרת הלימודית, ולנו ההורים לא תמיד נשארת האנרגיה והפניות לכך.

לכן, זה חשוב שהחזרה למסגרת הלימודים אחרי החופש הגדול צריכה להיות הדרגתית גם עבור ההורים. כלומר, בשבוע האחרון של החופש מומלץ להוריד עומס ולחץ ולהתרכז במנוחה ורגיעה. לקחת זמן לעצמנו, להתנתק מהמרתון להספיק עוד אטרקציה או עוד יום ארוך בבריכה.

אצל הילדים קיים הצורך להתרגל מחדש ללוח זמנים צפוף, להתארגנות בוקר, לביצוע חובות לימודיות חדשות, למפגש עם חברים חדשים או חברים ישנים שלא ראו הרבה זמן, לדמויות חינוכיות חדשות, ועוד ולכן חשוב להכין גם אותם לחזרה לשגרה בצורה הדרגתית תואמת גיל.

למשל, אצל ילדים קטנים החשש הוא מהפרידה מההורים, מהשינויים בסביבתם או מהמורים החדשים. חשוב לדבר איתם על החששות הללו, להכין אותם מראש למה לצפות ולעודד אותם להתיידד עם ילדים חדשים.

אצל ילדים בגיל בית ספר יסודי עשוי להיות לחץ להצליח בלימודים. חשוב לעודד אותם להאמין ביכולות שלהם, להתיידד עם טעויות ולעזור להם לפתח נהלים של למידה עצמאית.

אצל בני נוער עשויים קיים המתח החברתי או הלחץ להסתגל לשינויים פיזיים ונפשיים לכן חשוב לדבר איתם על התחושות האלה ולדעת להניח להם כשצריך.

הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לעשות זאת:

  • דברו עם הילדים על החזרה לבית הספר בזמן שהם רגועים. תנו להם הזדמנות לשתף אתכם בתחושות ובחששות שלהם. חזקו בפניהם את העובדה שאתם שם איתם בכל תהליך החזרה והם יכולים לשתף אתכם מתי שקשה להם.
  • התחילו להחזיר את הילדים לשגרה באופן הדרגתי. החזירו את סדר השעות, הכינו את הציוד החדש, עברו איתם על הספרים החדשים ותנו להם את האפשרות לשאול שאלות ולשתף בתחושות ושתפו אותם איך היה לכם לחזור למסגרת אחרי החופש הגדול.
  • אם זו מסגרת חדשה, בקרו בגן או בבית הספר והתחילו לתרגל את המסלול למסגרת. הדבר יעזור לילדים להכיר את הסביבה ולהרגיש יותר בנוח ופחות בחוסר וודאות.
  • ציירו עם הילדים. אספו את הציורים שלהם. התחילו בשבוע שלפני פתיחת שנת הלימודים והמשיכו לאחר הכניסה למסגרת הלימודית. התבוננו והשוו בין הציורים וכך תוכלו להבין ולעקוב אחר המצב הרגשי שלהם ואופן ההסתגלות שלהם במעבר מהחופש הגדול למסגרת הלימודית. למשל, ציור שהוא דל בפרטים וצבעים יסמן חששות וחוסר ביטחון או ציור שצוייר באופן סוער עם זוויות, יסמן רגשות סוערים ומודחקים שיכולים להתבטא בהמשך בהתנהגות תוקפנית והתקפי זעם, שמקורם בחששות והקשיים הרגשיים של הילד.

    זכרו שהחזרה לבית הספר יכולה להיות חוויה חיובית עבור הילדים וההורים, אך חשוב ששני הצדדים יתכוננו לשינויים ויגיעו לתחילת שנת הלימודים רוגעים ומוכנים עד כמה שניתן, כדי להתחיל את השנה החדשה בצורה הטובה ביותר.

שתהיה שנת לימודים טובה נעימה ופוריה גם לילדים וגם לנו ההורים.

נילי זהבי סבו,

מפענחת ציורי ילדים, מדריכת הורים, מאמנת אישית, יועצת נומרולוגית
מטפלת התנהגותית בילדים עם צרכים מיוחדים.

0 0 votes
דירוג הכתבה

נילי זהבי סבו - מובילה לתהליכי שינוי דרך נומרולוגיה, אימון אישי ופענוח ציורי ילדים ומבוגרים

נשואה ואמא לילד. מפענחת ציורי ילדים, מדריכת הורים עוזרת להורים ליצור בית בריא ושמח. נומרולוגית חיובית כותבת מסרים של העצמה ופתיחת תודעה דרך האנרגיה של התאריך היומי. רוצה לעשות טוב ולחבר אותך אל ההצלחה שלך.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x