חדשות טובות

וְהִגַּדְתָּ- פרויקט חדש של ציונות בסלון

לרגל ימי הזיכרון והעצמאות - מיזם חדש, "והגדת", של סטודנטים מהמכללה למדינאות, מזמין את העולים ארצה [מהעליות הישנות והחדשות] לספר ולהנגיש לדור הצעיר את סיפור עלייתם.

פרויקט “וְהִגַּדְתָּ – העברת הסיפור הלאומי מדור לדור”. הינו יוזמה חברתית של שלושה סטודנטים מהמכללה למדינאות הלומדים באותו שנתון בתוכנית למנהיגות חוץ אקדמית.: שמעון רפאלי בן 28 מירושלים שמשתייך למגזר החרדי, סטודנט ליחב”ל, מדעי המדינה והיסטוריה. פעיל הסברה, יוצר הפודקאסט ‘זהות ומדיניות’.
שמעוניין בעתיד לקדם הסברה ישראלית בעולם המוסלמי. שקמה ביטון-אדרי בת 30 מפדואל שבשומרון,עורכת דין המתמחה בפלילי ופעילה חברתית בתחום הנוער בסיכון ומשתייכת למגזר הדתי לאומי. וארז כליף בן 31 מנס ציונה, בוגר שלושה תארים מהאוניברסיטה העברית, ומשמש כיועץ מדיניות לגופים שונים. בונה את דרכי בעולם הפעילות החברתית ברקע.

שלושת הצעירים שיזמו את הפרויקט, רואים את הציונות כערך יסודי בעשייתם הציבורית, ושואפים לקדם תפיסה ערכית ברוח ההגשמה הלאומית-חברתית של העם היהודי בישראל.

מימין: ארז כליף, שמעון רפאלי, חכ”ל עמית הלוי ושקמה אדרי צילום מאיר פרידמן המכללה למדינאות

פרויקט והיגדת:

לאורך השבוע של יום הזיכרון ויום העצמאות והשבוע שלאחריו, היתקיימו ויתקיימו ערבי סלון בכל רחבי הארץ, במסגרתם יספרו בני דור העלייה את סיפוריהם, ישתפו במניעים שהובילו אותם לעלות ארצה וישיבו על שאלות המשתתפים. באמצעות סיפורי העלייה הללו, ייחשפו הצעירים למגוון התרבותי העשיר הקיים בחברה הישראלית עם למעלה ממאה ושלושים מדינות שונות מהם הגיעו העולים – לניסים שליוו את העלייה, ולכמיהה לארץ ישראל בחיי הגלות. סיפורי העלייה והפרחת השממה יהוו מקור השראה לעשייה ציבורית ולהנגשה בצורה בלתי אמצעית את הציונית לדור הצעיר.

איך עלתה היוזמה?

“היוזמה עלתה אצל שקמה” מספר כליף “בתחילת חודש אפריל, שסיפרה אותה לשמעון ששיתף בה אותי וכך החלטנו יחד לנסות ליצור מפגשי סלון ולהזמין אליהם צעירים במטרה לחזק את האתוס הלאומי המבוסס על שיתוף אישי של סיפורי העלייה והכיסופים לארץ ישראל, במטרה להגיע ישירות מפיהם של דור העולים ההולך ונעלם ישירות לאוזניהם של הדור הצעיר בישראל. וכך לתרום לאיחוד בין כל קצוות העם – חילונים, חרדים ודתיים מכל הקשת הפוליטית.”

“אצלינו, בני הדור השלישי להקמת המדינה”, אומר כליף, “נוצרה תחושה כי הסיפור הלאומי של ישראל מטשטש והולך. התקומה, העלייה, הכיסופים לציון, הסיפורים של דור המייסדים הולכים ונעלמים.” הוא מספר “מהשיח שקיימנו בנינו וכל אחד מהמקום שלו הבנו שאנחנו מאמינים שהיכרות אישית עם דור העלייה, עם סיפורם מעורר ההשראה של העולים שכוננו מעפר את המדינה באמונה ובתקווה יהודית-ציונית, יובילו לחיזוק האתוס הלאומי שלנו כחברה מאוחדת וקרובה, ויחזקו את תחושת האחריות המשותפת, מעבר למחלוקות ולחילוקי הדעות שביננו.”

איך הרמתם את הפרויקט בזמן כ”כ קצר?

“כשהרעיון עלה הקמנו עמוד בפייסבוק והתחלנו לפרסם גם בעמודים שלנו וגם קצת באופן ממומן כדי לבדוק האם יש לזה היענות וביקוש. וכשראינו שפונים אלינו אנשים והציעו משתתפים וכך נוצרו מספר מפגשים פנינו לעירית ועמית הלוי ראשי המכללה וסיפרנו להם על היוזמה והם פרגנו מאוד וסייעו לנו גם בתקציב ו שמאוד עזר לנו להוציא את הפעילות לדרך, לממן את ההסעות של הדוברים, לפרסום בזמן קצר וכד'” הוא מסביר.

בתמונה במרכז פרסי ליקסנברג

מה היה במפגש הראשון?

“במפגש הסלון הראשון , שהתקיים ביום שני בירושלים במכללה למדינאות, התארח פרסי ליקסנברג יחד עם עוד כ 25 צעירים ברובם סטודנטים מהמכללה, בני משפחה וגם אנשים שראו את הפוסט בפייסבוק והחליטו להגיע. ובמהלך הערב סיפר את סיפור חייו החל מחייו בלונדון ואת ההחלטה לעלות ארצה בגיל 20 בשנת 1955 עזר להקים את קיבוץ לביא בו הוא מתגורר עד היום, דרך השתתפות במלחמת ששת הימים במהלכה נפצע מכדור בחזה וכמעט איבד את חייו ועד לשכילת בנו מאיר ז”ל בשנת 2001 בפיגוע איבה בישוב איתמר.

באירוע לקח חלק גם בן בסון סטודנט במכללה שהוא אח שכול וסיפר גם הוא על חוויותיו על גל בסון ז”ל שנהרג בקרב בבית חנון מטיל נ”ט בצוק איתן. הסיפור שלו כאח שכול שהתחבר בצורה מרגשת לסיפור השכול של פרסי את בנו.”

מה צפוי להיות במפגשים הבאים מחר ובשבוע הבא?

יום שני שעה 20:00 9.5 בעפולה מארחים את גקי ביטון עולה ממרוקו.

יום שלישי 10.5 שעה 20:00 בפדואל, מארחים את יעל ריקונו שעלתה לפני כשבע שנים מצרפת

מה מתוכנן לשנה הבאה?

עמוד הפייסבוק שלנו מתעכן כל הזמן ומעניק פרטים שונים לגבי עליות וסיפורים שאפשר וכדאי להצטרף ולקרוא וכמובן לעקוב. בנוסף ברמה שלנו, קבענו כבר להיפגש בעוד שבועיים לדבר על הרחבה של הפרויקט – ויכול להיות שלאור נושא העלייה העכשווית לארץ הוא יקבל תפנית שקשורה בזה.”

5 1 vote
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x