אנשיםחדשות טובות

עולים ולומדים לבנות אתרים

לא פעם נשמעת ביקורת לגבי היחס שאנחנו הישראלים מעניקים לעולים חדשים, "דווקא כמי שמגיעים מכל קצוות העולם אנחנו מצופים לרגישות כלפי זרים ועוד". ובאופן כללי סדר היום הציבורי לא ממש מסקר את נתוני העלייה השוטפים לישראל למרות שאלה בהחלט טובים ויציבים ויש לא מעט גופים שמשקיעים בהבאת עולים יהודים לארץ את כל מרצם.

לא פעם נשמעת ביקורת לגבי היחס שאנחנו הישראלים מעניקים לעולים חדשים, “דווקא כמי שמגיעים מכל קצוות העולם אנחנו מצופים לרגישות כלפי זרים ועוד”. ובאופן כללי סדר היום הציבורי לא ממש מסקר את נתוני העלייה השוטפים לישראל למרות שאלה בהחלט טובים ויציבים ויש לא מעט גופים שמשקיעים בהבאת עולים יהודים לארץ את כל מרצם.

הרבה פעמים המפגש עם המדינה התרבות והאנשים עוצמתי מאוד אך על מנת לקבל את ההחלטה לעלות לארץ חייב להיות גם היבט שייתן אופק מקצועי וכלכלי הן לטובת העולים החדשים ולא פחות לטובת החברה הישראלית כולה. כנראה שמהסיבה הזו כמות המשתתפים ב” תוכנית מסע” שמפעילה כבר 15 שנה בשיתוף פעולה של הסוכנות היהודית, ממשלת ישראל וחברת טללים, שילשה את עצמה עם השנים ופועלת כיום עם 62 מדינות.

עד כה הגיעה התכנית ללמעלה מ-120,000 צעירים יהודים מרחבי העולם שמגיעים לגור בישראל למשך שנה שבמהלכה הם לוקחים חלק במספר תוכניות שמפגישות אותם עם חברות במגזר הפרטי ועד לעמותות ומשרדי ממשלה. על אלה, ישנם בעלי גם עסקים קטנים הפותחים בפניהם את הדלת ומאפשרים לצעירים להתמקצע בתחומם באמצעות הכשרות והדרכות שמועברות להם ע”י מנהלים ועובדים ישראליים ולומדים מקצוע במטרה לשלב אותם בשוק העבודה.

אז למרות שהתכנית עובדת יפה, זה תמיד מרגש ומשמח לשמוע קצת יותר מקרוב על מה שחווים הצעירים הללו. קסנייה בארשצקה בת 23 מאוקראינה נמצאת כבר 5 חודשים בארץ ועושה בימים אלה התמחות במשרד משותף של שתי חברות העובדות ביחד בשיתוף פעולה-‘ שקוף מדיה ‘ בהנהלת אלעד לוי- המתמחה בבנייה ועיצוב אתרים וממשרד הפרסום תכל’ס דיגיטל בהנהלת אוהלי נגר וערן שחר המתמחה בשיווק ופרסום דיגיטלי .

“תכנות לעולם לא משעמם אותי”. היא מספרת ומוסיפה “בכל יום -יש אתגרים חדשים והתגברות על מכשולים. כשאני מסיימת משימה מסוימת אני חווה המון סיפוק. לראות כיצד אנשים אחרים משתמשים במוצר שנוצר על ידי הידיים שלך שווה הרבה.”

איך ההתמחות שלנו גורמת לך להרגיש ישראלית?

“תכנית מסע עזרה לי להכיר את ישראל מבפנים, ולרכוש שליטה במקצוע חדש בפיתוח אתרים. עזר לי ליצור חברים חדשים, עזר לי לצמוח -מבחינה אישית, מקצועית וכמנהיגה ועזר לי להבין שאני רוצה להישאר לחיות בישראל, במולדת אבותיי.” והיא מוסיפה ” זמן ההתמחות עבורי הוא הזדמנות ענקית לחדש את מזוודות הידע שלי, לצבור ניסיון מעשי בכיוון מקצועי, להכיר חברים חדשים ומעניינים, והכי חשוב – להגשים את עצמי”

אלעד לוי, הבעלים של חברת “שקוף מדיה” לבניית אתרים, בן 33 מנס ציונה, עוסק מעל  7 שנים בתחום הפיתוח באינטרנט ובשיווק דיגיטלי על כל גווניו, מספר “אני מתנדב בתכנית מסע מאז 2018, אני פוגש את המועמדים להתמחות אצלי בחברה ומראיין אותם כעובדים לכל דבר ובעצם מקנה להם מפגש/ ראיון עבודה ראשון בתחומם – סוג של  “טבילת אש” חברותית עם המעסיק הישראלי”

אוהלי נגר בן 30 , וערן שחר בן 31 שניהם גם מנס ציונה, עוסקים בתחום כבר 9 שנים ונותנים שירותים בתחום השיווק ופיתוח עסקי “קיבלנו הזדמנות לקחת חלק בפרויקט חברתי משמעותי. אנחנו שמחים להעביר את הכלים והידע ובנוסף לעזור לצוות המתמחים להשתלב בחברה הישראלית” הם מוסיפים.

מימין לשמאל קסניה , אנה, ולנטינה, אליס אולגה, אלעד לוי, אוהלי נגר , דניאל ו ערן שחר

“יצא לנו לא לחינם שם של אומת סטרטאפ ואין ספק שהעיסוק במקצועות הקשורים בשיווק דיגיטלי ובקוד יכולים להתאים מאוד לעולים חדשים בגלל שהעבודה בקוד לא נעשית כמעט בכלל בשימוש בעברית. גם מתכנתים ישראליים שנולדו בארץ צריכים לדעת לכתוב קוד ולשלוט באנגלית אז במקרה הזה זו דווקא הזדמנות מאוד טובה לשני הצדדים – אנחנו תמיד מחפשים את האנשים המבריקים והיצירתיים ואם על הדרך אפשר גם לקלוט עלייה אז זה רווח כפול”

מה התהליך שהצעירים עוברים בעצם?

“המועמדים להתמחות מגיעים לאחר שקיבלו מידע רב כהכנה מקצועית והכנה ערכית וכשעלו ארצה, התחילו ללמוד עברית בנוסף ללימודי קורס הייטק- כל אחד למסלול אותו בחר- אנימציה, תכנות, שיווק דיגיטילי, עיצוב גרפי ועוד. הגיעו אלינו 14 מתמחים לראיון, מתוכם קיבלנו 6. אצל כולם זיהינו את הרצון לעבוד, ללמוד ולהתמקצע. במסגרת ההתמחות, המתמחים נחשפים לשלבי עבודה שונים בהם הם לומדים איך להתמודד עם פתרון בעיות מחיי היום יום של העשייה, החל ממשימה של חידה לוגית- איתה מתמודד מתכנת בזמן אמת, ועד עיצוב חומרים גרפיים לשימושי מדיה שונים.* ההתמחות נמשכת בין 3-4 חודשים. בהם המתמחים עובדים  עם לקוחות אמיתיים על פרויקטים בזמן אמת . הם לוקחים חלק משמעותי בעשייה ובתכנון, משימות- כעובדים מן המניין. כמובן שהכל נעשה תחת השגחה והכוונה – למידה תוך כדי עשיה. במהלך או בסוף הפרויקט המתכנת  מנהל הפרויקט מסביר מה התנהל טוב או לא טוב, מסביר מהם הצעדים הבאים. חשוב להדגיש כי המתמחים לוקחים חלק בבניית אתר ושיווק דיגיטלי.

ההתמחות נמשכת בין 3-4 חודשים. בהם המתמחים עובדים  עם לקוחות אמתיים על פרויקטים בזמן אמת . הם לוקחים חלק משמעותי בעשייה ובתכנון, משימות- כעובדים מן המניין. כמובן שהכל נעשה תחת השגחה והכוונה – למידה תוך כדי עשיה. במהלך או בסוף הפרויקט המתכנת  מנהל הפרויקט מסביר מה התנהל טוב או לא טוב, מסביר מהם הצעדים הבאים. חשוב להדגיש כי המתמחים לוקחים חלק בבניית האתר ולא עושים זאת בעצמם. 

העובדה ששתי החברות ביחד מלוות גופים כמו עיריות או משרדי ממשלה מגדילה את האפקט בחיבור של המתמחים למדינה. “לדוגמא בנינו אתרים של עיריית תל אביב, הבורסה ברמת גן  ובימים אלה הועלה לאוויר  אתר עבור עיריית ירושלים  והמשרד לאיכות הסביבה המסביר על איסור הכנסת רכבים מזהמים לירושלים – המתמחים לקחו בפרויקט הזה חלק ועבורם להיות חלק מהפעילות בירושלים עיר הקודש ובמיוחד כשהפעילות קשורה לאיכות הסביבה ולשמירה על ישראל הכל מקבל משמעות נוספת וזה נורא מרגש”

5 1 vote
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x