חדשות טובותטכנולוגיה

הכירו את מי ששומרים על הקהילתיות שלנו גם בבידוד!

כולנו ראינו ואולי גם לקחנו חלק בפרויקט מחיאת הכפיים במרפסות אתמול אחה"צ שהביעה סולידריות ותמיכה בצוותים הרפואיים. היוזמה לפעילות המחווה המרגשת היא הבנה שהולכת ומתגבשת במוקדים שונים שבנוסף לחובת הסיוע והתמיכה צריכה להתקיים גם פעיות להעלאת המורל וחיזוק החוסן הלאומי.

כמי שמייצרים חדשות טובות באופן קבוע אנחנו הרי כבר מכירים את החשיבות בתוכן חיובי ומתעדים יוזמות כאלה גם בשגרה ובוודאי שבימים אלה אנחנו מסקרים ומעודדים יציאה מהקופסא וחשיבה על האחרים בדרכים מגוונות ששומרות על כללי הבריאות אך גם מעלות את תחושת החיוניות והתמיכה ההדדית כחלק מהחיזוק הנפשי. הרבה אנשים נתקלים בקושי איך לבצע את הדברים כעת כשאי אפשר להיפגש או להכיר וכל הפעילות מתבצעת מרחוק.

ובדיוק לתוך המשבצת המופלאה הזו נכנסת פלטפורמה ייחודית בשם Co.ing שמאפשרת לעיר, למנהלי קהילות אונליין, לרשתות תמיכה חברתיות ואפילו ליזמי נדל״ן או חברות הלבשת ספורט, לאפשר לתושבים, לחברי הקהילה וללקוחות ליזום פעילויות שונות ומגוונות ככל העולה על רוחם ולאנשים אחרים מהקהילה להצטרף  בצורה קלה. המערכת יודעת לתאם את כל הצרכים הנדרשים כדי לאפשר לאותן יוזמות לצאת אל הפועל, כאשר הארגון שאיתו נבנות היוזמות מסייע ועוזר מבחינתו במשאבים שונים. 

מימין גלי קונקי ועדי פרי

מאחורי הפלטפורמה הזו עומדת גלי קונקי בת קצת מעל 40 אמא לשני ילדים מתבגרים מתל אביב שבמהלך עשרים השנים האחרונות שימשה במספר תפקידים בכירים בתעשיית ההיי טק ויחד עם שותפה עדי פרי בן 39 מלהבים שפנה לגלי לייעוץ בנושא מיזם חברתי אחר ותוך כדי העבודה המשותפת החליטו להפוך את הפעילות למיזם המשותף והקימו את הפלטפורמה יחד. במאי 2019 השיקו את הפלטפורמה כחברה עצמאית בתמיכה של מרכז החדשנות Highroad שמתמחה בטכנולוגיות עירוניות. וכבר באוגוסט- חודשיים אח"כ שיתפו פעולה עם קהילות.

איך עלה הרעיון ליצור את הפלטפורמה? "מה שעומד מאחורי הקמת הפלטפורמה הפלטפורמה היא ההבנה שמצד אחד יש לאנשים צורך מאוד עמוק להתחבר בינם לבין עצמם סביב יוזמות, תחביבים ואתגרים שונים. צורך הנובע מהרבה מאד סיבות ומצבים בחיים שאי אפשרי לקיים אותם בלי תמיכה של קבוצה.

ומצד שני ישנם גופים כמו רשויות מקומיות וחברות שרוצות לחזק את יחסי הקהילה שבתוכן ולאפשר לאנשים להתחבר סביב יוזמות שונות ואפילו לעזור במובנים שונים. למעשה, היום אין פתרון שמאפשר את החיבורים האלה, במציאות, בקנה מידה גדול."היא מסבירה.

לוקחים את המושכות לגייס את המשתתפים ליוזמות

מה שבעצם הפלטפורמה המדהימה הזו עושה במילים פשוטות זה מאפשרת ליוזמות ביטוי במרחב נגיש ובנוסף- מגייסת ליוזמות הללו גם משתתפים. פעילויות קהילתיות כמו האקתונים , חוגים , מיזמי התנדבות, הופעות , קניות קבוצתיות ואפילו ניהול משאבים משותפים. "אם את רוצה ליזום פעילות אז את מפרסמת אותה היום בפייסבוק /באינסטגרם באיוונט ואז אנשים נרשמים ולרוב את משלמת כסף על קידום ובסופו של דבר אין לך באמת מושג כמה אנשים באמת צפויים להגיע" אומרת לי גלי. "אנחנו יודעים ליצור מעורבות ולהעריך בצורה מאוד קרובה לדיוק כמויות משתתפים ועניין בפעילות וגם יודעים להפיץ את היוזמה לאנשים רלוונטיים."

"אנחנו בעצם ממציאים את העולם הפיזי מחדש" היא מוסיפה "ומאפשרים לכל היוזמות והרעיונות הפרועים של אנשים לקרות בקלות, על-ידי חיבורים ואוטומציות בעולם המקוון ומסייעים להעביר אותם אל העולם הפיזי. בימים אלה הביקוש ליוזמות חברתיות ממשיך לגבור, אבל מוצא דרכים להישאר אונליין."

"משבר הקורונה הוא שיא פריחה של יוזמות חברתיות"

מספרת לי גלי "הקורנה בעצם מגבירה את הצורך של אנשים לחבור לקבוצות קטנות, גם למטרות סיוע והתנדבות וגם עבור תכנים מעולמות הפנאי. הבידוד של מרביתנו הגביר עוד יותר את תחושת הבדידות ומכאן גם את הצורך והכמיהה לקהילתיות. ערים, שכונות, קהילות וחברות מחפשות לתת לתושבים ולחברים בהן את הדרך הקלה ביותר לייצר את האינטראקציות הללו. ובכלל כשמדברים על אנשים במצוקה או בבידוד הם צריכים את אותם גופים שיחברו אותם. אנחנו מספקים לערים, לשכונות ולחברות את הפלטפורמה לייצר את אותם חיבורים בצורה קלה בין השותפים שמרכיבים אותם." 

"רק בשבוע האחרון הצטרפו לפלטפורמה שלנו 8 קבילות חדשות ועוד 3 בדרך. כל יום אנחנו מקבלים לפחות שתי פניות לשילוב יוזמה חדשה. קחי לדוגמה את ליזי דלריצ'ה, ראש מועצת גני תקווה וצבי רוזן – מנהל מחלקת נוער וצעירים של גני תקווה שדיברו איתנו על העלאת פרויקט סיירת קורונה. שמטרתה לתמוך בתושבים בנושאים שונים כדי להתמודד עם המצב של קורנה מצוקות כלכליות, נפשיות חברתיות. ביום שישי בצהרים היינו באוויר הדגש היה על התנדבות וסיוע לנזקקים בשבת כבר היה לינק והפעילות יצאה לדרך ואנשים מעלים יוזמות שונות ומסייעים באמצעות הפלטפורמה אחד לשני. יש כבר מעל 200 מתנדבים פעילים"

וביום ד' שהחליטו לבטל את הלמידה מרחוק בבתי הספר הושקה הפעילות של הנוער ביום ה' בלינק וכבר יצאו לדרך שתי יוזמות מקסימות שכל ייעודן הוא העלאת המורל והחוסן הנפשי. אחת חידון טריוויה נושא פרסים והשנייה אימון כושר גופני מקצועי של חברת Edge שתרמו שעות אימון והדרכה מטעמם בחינם לכל התקופה.

פעילות התנדבותית למשבר הקורונה ללא עלות

בשגרה, פועלת הפלטפורמה בעלות הנקבעת בהתאם לאופי הפרויקט והצורך שלו, כמות המשתתפים הרצויה והאפשרויות השונות שיכולה לנוע מ-50-2000 דולר. "ביום-יום כל מי שמשתתף משלם אבל עכשיו בגלל המצוקה לכל מי שרוצה נותנים להעלות פעילויות בחינם אפשר לפנות אלינו ואנחנו מאוד שמחים לסייע ולהרחיב את החיבור לקהילה במיוחד בימים אלה שבהם כוחנו באחדותנו מקבל משמעות חדשה והטכנולוגיה יכולה בכל זאת לא לגרום לנו להיות בודדים. זו ההזדמנות של המוח הישראלי היצירתי להוציא לפועל רעיונות – מי יודע אולי נצליח לארגן גם סדר פסח רב משתתפים בצורה הזו אנחנו כבר עובדים על זה."

רוצים ליצור קשר עם גלי? שלחו לה מייל [email protected]

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x