תוכן חיובי

איך לפתח מסוגלות אצל ילדים ואיך נזהה סימנים לחוסר ביטחון בציורי ילדים

חוסר ביטחון וחוסר מסוגלות הן תחושות פנימיות של חוסר אמון ביכולות ובמסוגלות של ילד בעיני עצמו.

מצב שכזה, יכול להתפתח מגורמים שונים, כגון תחושת חוסר וודאות, קושי במעברים ושינויים, חוויות שליליות מהעבר, השוואה לילדים אחרים, ואלה יכולים להוביל למעגל של חוסר ביטחון ודימוי עצמי נמוך עם חוסר רצון להתמודד עם החשש או תחושת האכזבה.

לפני שממהרים להסיק מסקנות, יש לזכור שחוסר ביטחון פוגש את כולנו בשלב זה או אחר בחיים, בין אם כילדים או כמבוגרים, ותחושת מסוגלות וביטחון עצמי הן תכונות שמתפתחות עם הזמן ועם הכלים הנכונים.

ישנם כמה סימנים בהתנהגות הילד, שיכולים להעיד על חוסר ביטחון:

  • חוסר רצון להתנסות בדברים חדשים.
  • הימנעות מפעילויות חברתיות.
  • שימוש תדיר במשפטים כמו “אני גרוע”, “אני לא טוב בזה”, על עצמו או על אחרים.
  • התנהגות תוקפנית מדי או מופנמות קיצונית.
  • רגרסיה בציונים או בביצועים במסגרות החינוך.

בציורי ילדים, נראה סימנים למצב של חוסר מסוגלות וחוסר ביטחון כאשר הילד יצייר דמויות קטנות, קווים חלשים ושבורים, מחיקות על גבי דמויות או על כל הציור ואלה רק חלק מהסימנים.

ציור שיש בו סימנים של חוסר ביטחון וצורך בהגנה תמיכה ויציבות. נילי זהבי סבו.

מכיוון שילדים מציירים גם את התחושות הפנימיות שלהם וגם את הצורך הרגשי שלהם ביחס לאותן תחושות, הציורים יראו לנו גם את הפיתרון לתחושות אלו למשל, ילד חסר ביטחון ידגיש בציור שלו את הקרקע או יקיף דמות בעיגול. סימנים אלה ילמדו אותנו, על הצורך הרגשי של הילד בהגנה, תמיכה ותחושת ביטחון.

אם זיהיתם חלק מהסימנים האלה בציורי הילד, ואתם מזהים גם שהילד חווה תחושה של חוסר ביטחון וחוסר מסוגלות, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לעזור לילד שלכם לפתח ביטחון עצמי:

  • דוגמא אישית – ילדים לומדים מהתבוננות בנו ההורים ובמבוגרים אחרים. לכן חשוב לשדר לילד תחושה של ביטחון עצמי בדרך ההתנהלות שלכם. זה אומר להיות אסרטיביים ובעלי אמונה עצמית ביכולות שלכם וגם בדרך שאתם כמבוגרים מתמודדים עם כישלונות.
  • דיאלוג ופירגון – דברו עם הילד בעדינות על החששות שלו. תנו לו להבין שאתם גאים בו על פעולות ומעשים שהוא עושה. זה לא חייב להיות שבח ומחמאה מוגזמת ותמידית, אבל חשוב להעביר מסר שאתם רואים ומעריכים את המאמצים שלהם גם בפעולות הכי מובנות מאליהם.
  • הצבת אתגרים – ילדים צריכים להרגיש שהם מסוגלים להתמודד עם אתגרים. עזרו לילד למצוא את הדברים שהוא טוב בהם, ותנו לו לנסות דברים חדשים, אך עשו זאת בהדרגה.
  • תמיכה – כשילדים חסרי ביטחון נכשלים, הם מרגישים שעולמם חרב עליהם והם יכולים להגיב בצורה מאוד לא רציונלית ומוגזמת. לכן, חשוב להכיל את התסכול שלהם ולחזק אותם, שלמרות תחושת האכזבה מעצמם כרגע, אתם עדיין מאמינים ביכולות שלהם ותמיד תהיו שם בשבילם.

    בהצלחה!

נילי זהבי סבו, מפענחת ציורי ילדים, מדריכת הורים ונומרולוגית חיובית
מחברת אותך אל ההצלחה שלך

3 2 votes
דירוג הכתבה

נילי זהבי סבו - מובילה לתהליכי שינוי דרך נומרולוגיה, אימון אישי ופענוח ציורי ילדים ומבוגרים

נשואה ואמא לילד. מפענחת ציורי ילדים, מדריכת הורים עוזרת להורים ליצור בית בריא ושמח. נומרולוגית חיובית כותבת מסרים של העצמה ופתיחת תודעה דרך האנרגיה של התאריך היומי. רוצה לעשות טוב ולחבר אותך אל ההצלחה שלך.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x