חדשות טובות

מראיינים ומתראיינים בקליק

מכירים את זה שאתם עוברים על המון מודעות דרושים ? יצא לכם לשלוח קו"ח למשרה שאתם משוכנעים שאתם האדם המתאים ? קרה שאף אחד לא חזר אליכם ? מרגישים שאתם לא מקבלים את ההזדמנות להוכיח את עצמכם- מיזם חדש מבית היוצר של המרכז לחדשנות באוניברסיטת אריאל יצא לדרך ומאפשר למעסיקים ומועמדים לקצר את הזמן ולמצוא התאמות בקליק.

חיפוש עבודה היה מאז ומתמיד תהליך מאתגר. המציאות שבה יש מספר רב של מועמדים לתפקיד אחד, יוצרת צורך לסנן ולתעדף. מה שאורך הרבה מאוד זמן (שבועות ) מהרגע של הגשת המועמדות לתפקיד ועד שנוצר חזרה קשר. בנוסף, דרך הפעולה הזו גם מונעת מהמועמדים לקבל יחס נטול פניות ודעות מוקדמות ורבים מהם סובלים מאפליה של מין, גיל, מוצא ועוד שבגללה הם לא מוזמנים לראיונות העבודה.

בתקופה שלנו, שבה חיפוש העבודה הוא כל כך מרכזי לרבים האפשרות להגיע לראיון עבודה בקליק יכולה להיות פתרון מצוין שחוסך גם זמן רב למגייסים וגם יכול למנוע הרבה מאוד אפליה. שני חברים שסיימו בהצלחה את לימודי התואר השני שלהם באוניברסיטת אריאל, הוזמנו ע”י המרכז ליזמות וחדשנות של האוניברסיטה לקחת חלק בתכנית ההאצה למיזמים – ‘מרעיון לתכנית פעולה עסקית’ שנפתחה השנה בפברואר לסטודנטים ובוגרים בעלי רעיון למיזם כמו גם ליזמים תושבי האזור.

מטרת התכנית להפוך רעיונות לסטארטפים. בליווי של מנטורים מהתעשייה ומהאוניברסיטה, סדנאות ומפגשים עם יזמים מנוסים ומשקיעים. בתכנית לקחו חלק 16 יזמים שיצרו 10 מיזמים חדשים שיוצגו היום בטקס הסיום של התכנית בנוכחות השר החדש להשכלה גבוהה.

היזמים, אלירן ציר, בן 28 שסיים תואר שני במנהל עסקים בהצטיינות באוניברסיטת אריאל ולאוניד פבזנר, בן 29 בעל תואר במדעי המחשב בוגר Hit המכון הטכנולוגי ובעל ניסיון רב בעולם התוכנה, פיתחו יחד את Ajoby– צ/אט בוט שמאפשר חיבור בין מחפשי עבודה למעסיקים. הקונספט הייחודי שהם הציעו מאפשר לאתר התאמה ולייצר חיבור בין מעסיק לבין עובד מתאים בקליק.

אלירן ציר מנכ”ל Ajoby

“בתקופה זו בה, בה רבים אבדו מקום עבודה והמשק חוזר לעבודה, יש ציבור רחב של מחפשי עבודה, שהפיתוח עשוי לסייע להם ולעסקים רבים”. מסביר אלירן “כחלק מהפעילות על המיזם ערכנו סקר בתמיכה של עיריית אשדוד ובדקנו כ-200 מחפשי עבודה ומעסיקים כדי למפות צרכים ורצונות לגבי תהליך העבודה של שני הצדדים. אחד הקשיים הבולטים שזיהינו היה היעדר אובייקטיביות במהלך ראיון העבודה כשהוא מתבצע אחרי שליחה של קורות חיים – מועמדים ציינו שאחת הסיבות המרכזיות לבעיית מציאת העבודה היא העובדה שלא זימנו אותם בכלל לראיון ולא עובדת ההתאמה שלהם לתפקיד. המגייסים ציינו את העומס הגדול וההצפה בקורות חיים של אנשים שלא תמיד מתאימים והזמן הממושך שלוקח לחזור למועמדים.”

אז מה עשיתם פה בעצם?

“יצרנו אפשרות ליצור התאמות על בסיס קריטריונים תעסוקתיים בלבד ואפשרנו למעסיקים לראיין מועמדים באמצעות הצ’אט של הפייסבוק. הבנו שהיות ולמרבית המעסיקים והמועמדים יש פרופיל פייסבוק אז הם יכולים פשוט להיכנס אלינו לעמוד לענות על מספר שאלות ולהתראיין בעצם באמצעות הצאט ע”י המעסיק שישאל אותם שאלות מדויקות שקשורות למשרה בלבד בצורה אנונימית לגמרי, בלי שתהיה השפעה נוספת שלא קשורה.” עונה ליאון.

איך עלה הרעיון למיזם הזה? “בזמן לימודי באוניברסיטת אריאל, מסביר אלירן , “חיפשתי עבודה בתחום לימודי. לא תיארתי לעצמי, שהתהליך ידרוש חצי שנה, במהלכם שלחתי קו”ח, הגשתי מועמדויות, המתנתי למענה וכן נדרשתי לשלם לאתרי דרושים למיניהם וזאת רק כדי להגיע לשלב הראשון בתהליך – ראיון עבודה. תוך כדי שאלתי את עצמי למה כדי להגיע לראיון עבודה צריך להמתין כל כך הרבה זמן. הדבר הוביל אותי לחשוב על פתרון, כיוון שברור שיש עוד רבים כמוני.”

אז איך עובד התהליך אצלכם בפועל? “נכנסים לדף של Ajoby בפייסבוק ושולחים לנו הודעה. לאחר שעונים על כמה שאלות שהבוט שואל נוצר פרופיל למחפש העבודה ומצד שני המגייס ממלא את פרטי המשרה. ברגע שהאלגוריתם החכם של אג’ובי מזהה התאמה ההצעה נשלחת למועמד ואם הוא מאשר המגייס יכול להתחיל ראיון עבודה אנונימי בסביבה של הפייסבוק.

המגייס לא יודע מי יושב בצד השני ולא תהיו מופלים לא על דת, מין, גזע, צבע, פריפריה ועוד ..
בשנת 2020 ובמיוחד בעקבות משבר הקורונה אנשים צריכים להיבחן על סמך היכולות המקצועיות שלהם בלבד!!

לאוניד פבזנר

האם יש מחקר /ניסוי שבדק את האפקטיביות ? “אנחנו חודשיים בשוק, יש לנו מעל 2000 משתמשים ונערכו במערכת שלנו כ 150 ראיונות עבודה אנונימיים של אנשים מדהימים שהצליחו להתקדם לשלב הבא בהליך חיפוש העבודה. הפידבאקים שאנחנו מקבלים מהמשתמשים שלנו הם חמים ונותנים לנו את הכוח להמשיך הלאה.

למה שמתם לב שצד את תשומת לבכם עד עכשיו בתהליך? “שמנו לב שעד כה הרוב המובהק (65%) של המגייסים הן נשים. בנוסף נכון להיום הממוצע שלוקח למגייסים לחזור למועמדים ולראיין אותם הוא כ 9 שעות. שזה מאוד מהר באופן יחסי.” אומר אלירן. ולאוניד מוסיף “התחומים העיקריים הם הייטק, כספים, ניהול ומשרדים וגם עוד עולם גדול מאוד של משרות כלליות בשלל תחומים.”

ואלירן מסכם: “בעתיד הקרוב אנחנו מתכננים להגיע לכמה שיותר מעסיקים ולהסביר להם שיש דרך חדשה קצרה ונקייה להגיע למועמדים איכותיים וכולם תדברו עם האנשים תבחנו אותם על סמך היכולות המקצועיות שלהם ואחר כך תקראו את הקו”ח היבשים עם הפרטים אשר גורמים להטיה ואפליה בשוק. המטרה שלנו היא לספק הזדמנות הוגנת לכל מחפש עבודה.”

5 1 vote
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x