חדשות טובות

אתגר 22 הישראלי גם בתאילנד!

אחרי שנגיף הקורונה התפשט בתאילנד ובוטלו נסיעות של ישראלים רבים למדינה יש קשר ישראלי חם

היום כשמדברים על התפשטות של משהו ישר חושבים על נגיף הקורונה – אבל לשמחתנו יש גם דברים טובים שמתפשטים – בקצב קצת יותר שפוי ומבחירה חופשית. ולא רק שהם לא מכניסים את העולם לעוצר הם יכולים לפתור הרבה מאוד בעיות שיכולות להיות רלוונטיות גם עכשיו בעיצומה של המגיפה.

אחת הדוגמאות המוצלחות היא אתגר 22 שהוקם בישראל ב-2014 . האתגר מציע לאנשים להתנסות בשינוי הרגלי התזונה שלהם והפיכה לטבעונים למשך 22 יום כשהם מלווים בצוות מדריכים מנוסים ותזונאיות קליניות שמציעים להם מתכונים, ליווי ותמיכה ללא עלות. מי שהקים את הפרויקט היא עמותת אנימלס (לשעבר אנונימוס)-עמותה לקידום זכויות בע"ח במשקים שקיימת כבר יותר מ 26 שנים שזה פרויקט הדגל שלה.

הפרויקט תורגם במהרה לאנגלית וכיום פועל כבינלאומי. עד כה נרשמו אליו מעל לרבע מיליון משתתפים, ממעל ל-160 מדינות כשהחדשה שבהם היא תאילנד.

עתליה גוטשלק פיינשטיין מנהלת השיווק באתגר 22

עתליה גוטשלק פיינשטיין, בת 41, מתל אביב, מנהלת השיווק של אתגר 22, צמחונית מגיל 3 וטבעונית כבר 9 שנים מלווה את הפעילות באתגר ממש מימיו הראשונים "התנדבתי בעמותת אנימלס ואחרי שילדתי את שתי הבנות שלי והייתי עם כל אחת תקופה בבית, התחלתי לעבוד בצורה מסודרת במשרה מלאה בעמותה ובעצם ליוויתי את האתגר מההתחלה ועד היום"

מה זה בעצם אתגר 22?

"אומרים שכדי לייצר הרגלים חדשים צריך לדבוק בהם 21 יום, אז הוספנו לזה יום בונוס" היא מסבירה. הפרויקט מתנהל בעמוד הפייסבוק, בקבוצות סגורות עם מספר מאות משתתפים, שמתחילים יחד בנקודת זמן משותפת וכך נוצרת דינמיקה קבוצתית יחד עם חיבור אישי בין משתתפים ומדריכים. במשך 22 ימי האתגר מקבלים המשתתפים 22 משימות ("אתגרים יומיים"), שהם מתבקשים לבצע ולחלוק עם צוות האתגר וזה עם זה את החוויות שלהם – ההצלחות לצד הקשיים." והיא מוסיפה:"באתגר 22 מקבלים שהתהליך לטבעונות מכיל לצד החוויות המרגשות גם מכשווים ולבטים, ולכן אנו מעודדים כל שינוי תזונתי, ונוקטים בגישה לא-שיפוטית ומעצימה."

האתגר פועל ברחבי העולם כאמור בהצלחה רבה "אנחנו כבר נמצאים בארה"ב, בריטניה, הולנד, גרמניה, ספרד, קוסטה ריקה, ארגנטינה ומתרחבים כעת לעוד מדינות כמו תאילנד למשל שבה התחיל האתגר רשמית בדצמבר אבל בימים אלה הם פותחים 2 קבוצות אתגר בכל חודש ומקבלים בערך 1000 משתתפים בחודש. מאז תחילתו של האתגר זה רק הולך וגדל בקצב מדהים! האתגר הכי חזק נכון להיום הוא האתגר שמתנהל בספרדית ואליו מצטרפים אנשים מכל המדינות דוברות הספרדית בעולם- כ 25,000 בחודש! "

צילום מסך עם הצעה לארוחה באתגר 22 בתאילנד

בישראל שבה הכל התחיל נפתחות שתי קבוצות חדשות בכל חודש עם יותר מ 1500 משתתפים. ברחבי העולם יש גם קבוצות של אנגלית אמריקאית, אנגלית בריטית, אנגלית בינ"ל וספרדית, סה"כ בכל חודש יש בין 10,000 ל 20,000 משתתפים שעוברים את האתגר 22 ברחבי העולם.

מאז 2014, השנה שבה התחיל האתגר, עברו אותו יותר מ 350,000 אנשים. מהנתונים עולה כי המגמה היא מגמת צמיחה די קבועה, עתליה מסבירה כי "יש מדי פעם פיקים-למשל אחרי השריפות באמזונס ובאוסטרליה ששוב הוכיחו את הנזק הבלתי נתפס של תעשיות המזון מן החי ואחרי הסרט הדוקומנטרי "the game changers" ששבר את המיתוסים הכי חזקים לגבי ספורט וטבעונות והראה שדווקא הספורטאים הטבעונים הם בעלי יתרון ע"פ אוכלי הכל."

ממה שהיא מספרת נראה ש"ישראל נמצאת במקום מאוד טוב מבחינת מספרים אל מול העולם בהתעניינות בטבעונות, אחוז גבוה יחסית באוכלוסיה מגדיר את עצמו טבעוני/ צמחוני/ מפחיתן לעומת מקומות אחרים בעולם."

איך התאילנדים מגיבים לנושא של טבעונות? " טבעונות היא באמת לא עניין פופולרי שם, אבל הרבה מהמאכלים שלהם הם כבר טבעוניים אז המעבר לא קשה"

יש עכשיו התייחסות לנושא של הקורונה? שואלים אתכם לגבי זה? "אנחנו ממש לא מתעסקים בנושא הזה… הדבר היחיד שאני יכולה להגיד בנושא שקשור אלינו ולמה שאנחנו עושים, זה שהמקור של המחלה הזאת הוא באכילת בע"ח ותוצרי גופם. המגיפות שמקורן באכילת בע"ח הן רבות- שפעת העופות, שפעת החזירים, הפרה המשוגעת, מחלת הפה והטלפיים, סלמונלה ועוד רבות. והן שוב מחדדות את הצורך לעבור לתזונה מן הצומח, שבה אין את הסיכונים הללו. תזונה מן הצומח היא התזונה האופטימלית ביותר לגוף האדם, הטובה ביותר לסביבה ולכלכלה ובאתגר 22 אנו עוזרים בחינם לכל מי שרוצה ללמוד כיצד עושים את המעבר הזה."

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x