חדשות טובותחינוך

הכירו את החברה שהעובדים שלה התנדבו ללמד אנגלית נוער בחטיבת הביניים

בעוד הדיונים בין משרד החינוך והאוצר תקועים ולא ברור מה יעלה בסופם וכמות המורים המקצועיים הולכת ומצטמצמת, בעיריית ת"א מצאו רעיון יצירתי לשילוב חברות במערך לימודי האנגלית כחלק מפרויקט ה"סאמרסקול" שהופעל בחטיבות הביניים בעיר.

עובדי חברת WalkMe התנדבו להעביר שיעורי יזמות באנגלית לבנות ובני נוער במסגרת תוכנית ”סאמר סקול’ שהובילה עיריית תל אביב, התנדבו השבוע עובדות ועובדי חברת WalkMe עם בנות ובני נוער ב’תיכון חדש’ בעיר תל אביב.

עובדי החברה הכינו מערך שיעור ייחודי בנושא יזמות והייטק בישראל, כל אחד לפי תחום התמחותו וכישוריו. את השיעורים העבירו בשפה האנגלית בלבד, לבנות ובני נוער בגילאי 13-15, במטרה לעודד אותם לתרגל ולהשקיע בלימודי השפה האנגלית.

מאי בינסטוק אורון, ראש תחום מיתוג מעסיק ב-WalkMe צילום אקליפס מדיה

“עיריית תל אביב פנתה אלינו במיוחד” מספרת מאי בינסטוק אורון, ראש תחום מיתוג מעסיק ב-WalkMe, בחודש מאי האחרון. וכמי שמנהלת את תחום ההתנדבות בחברה מיד הצעתי את הרעיון ל 500 העובדים בחברה בישראל ( מתוך 1,200 העובדים שיש לחברה בסך הכול ברחבי העולם.) שנרשמו במהירות. לצערנו בתיכון היו רק 12 כיתות ללימוד אז היו לא מעט עובדים שנרשמו ולא הצטרפו לפעילות בסופו של דבר.”

למה העירייה פנתה דווקא אליכם לדעתך?

 “WalkMe פיתחה פלטפורמה לחברות וארגונים שמפשטת את השימוש בתוכנות ארגוניות מורכבות, ומדריכה ומנווטת יוזרים על גביהן. הפלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית ולומדת את תנועותיהם ומשפרת את חווית המשתמש. אני מעריכה שהעירייה פנתה אלינו בעיקר בגלל היכולות שלנו בתחום ההדרכה והעובדה שיש לנו מספיק עובדים מוכשרים שיוכלו לבצע את המשימה בהצלחה. ” מאי עונה ומוסיפה:

“חלק בלתי נפרד מהתרבות והערכים ב-WalkMe מושתת על היכולת שלנו להקדיש לקהילה. לאורך השנה עובדות ועובדי החברה בוחרים להשתתף במגוון פעילויות התנדבותיות ושמחנו לראות שהפעילות החינוכית המשותפת עם עיריית תל אביב צרפה עניין רב. כל פעילות התנדבותית מרגשת בדרכה, ובמקרה הזה, העברת ידע מקצועי וחוכמת חיים לבני נוער, התעורר ביקוש גדול משצפינו ורבים רצו לקחת חלק. כולנו ציפייה לחופש הגדול הבא בו נוכל לשוב אל בתי הספר ולהעביר עוד מהידע שלנו כמבוגרים לדור העתיד”.

ואיך התארגנתם לקראת המשימה?

אני ריכזתי את הפעילות בחברה וארגנו יום מרוכז לעובדים שבו נעשתה להם הכנה. בשיתוף פעולה מול טל סיני רכזת הפעילות בתיכון חדש. לאחר מכן, כל עובד הכין במשך מספר שעות את השיעור לתלמידים. משך השיעור המתוכנן נקבע לשעה וחצי ובסיום כל אחד מהעובדים עבר על השיעור עם טל, הציגו לה את מערכי השיעור והיא העירה ודייקה איתם את השיעורים לפני. כל הנושאים נבחרו נקבעו ואושרו מראש ע”י בית הספר כשכל אחד מהעובדים העביר מנקודת מבטו את נושאי הטכנולוגיה, היזמות והאנגלית.”

מה הנושאים שנבחרו על ידי העובדים למשל?

“עובד אחד בנה שיעור על storytelling, אחרת בנתה על מה זה אומר להיות מנהלת מוצר, מישהי אחרת דיברה על יזמות, עוד עובדת דיברה על סיפור העלייה שלה לישראל ואיך ההייטק עזר לה להשתלב בחברה הישראלית. כל עובד שהגיע ניסה לשתף כמה שיותר בדברים אישיים ומקצועיים. הם גם הכינו בנוסף גם נושאים לדיון בין הילדים . הנושאים הוצגו בשיחה קצרה לפני עם צוות בית הספר ולאחר מכן התחלקו לכיתות.” עונה מאי. וממשיכה לספר “בהתאם לכל מערך ונושא שנבחר בכיתה הילדים חולקו לקבוצות חשיבה ודיברו בניהם על הנושא באנגלית ולבסוף נדרשו לבצע משימה. למשל היו צריכים לעשות פיץ'(קטע דיבור) על מים (אחד מהנושאים שנבחרו). או איך מבינים pain point של משתמש במערכת כלשהי (למשל באפליקציית ווטסאפ) ואיך פותרים אותו דרך כלים של UI/UX ועוד. גם המורים בתיכון הסכימו שזה הכי מאתגר שיש אבל הילדים עמדו במשימות בצורה נהדרת. “

איך באמת הייתה החוויה של העובדים בפועל בלימוד התלמידים?

דותן רנד, מנהלת תוכנית קשרי אנליסטים ב-WalkMe שיתפה ואמרה: “כולם אמרו לי שיהיה לי קשה מאוד למשוך את תשומת הלב של בני נוער שנפגוש, שהטלפונים השתלטו עליהם. אבל שמחתי לפגוש בני נוער עצמאיים, שיודעים להביע את עצמם ולהעביר את הרעיונות שלהם באופן ברור, בטח ביחס לגילם הצעיר.״

דותן רנד, מנהלת תוכנית קשרי אנליסטים ב-WalkMe צילום באדיבות המצולמת

דותן הוסיפה ואמרה: ״הם הביעו עניין רב, וזאת למרות גילם הצעיר והביעו שליטה בנושאים שונים של שיווק של מוצרים שונים וזאת תוך שימוש בשפה האנגלית! שמחתי מאוד להגיע, והצלחתי לשתף אותם ברעיונות חדשים ובכלים שיוכלו לעזור להם לקדם את הרעיונות שלהם. מעבר לכך, אני חושבת שיש מקום לאתגר אותם יותר בנושאים שקשורים למנהל עסקים וטכנולוגיה כי הם יודעים הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים.״

אסף גילים, נציג פיתוח עסקי ב-WalkMe צילום באדיבות המצולם

אסף גילים, נציג פיתוח עסקי ב-WalkMe שהגיע להתנדב בתיכון סיפר: ”אני רואה חשיבות גדולה בלצאת ולהתנדב. היה לי חשוב להגיע אל בני הנוער ולנסות לעזור להם, בין אם בידע או בטיפים להמשך חייהם. הייתה לי ילדות מורכבת, בעיקר מבחינה לימודית ולקח לי המון זמן להבין לאן אני רוצה להמשיך בחיי. היום, הרצון שלי לעזור הוא אחד מהדברים שמניעים אותי בחיים.

אסף הוסיף: ”היה לנו ביקור מאוד ייחודי, הצלחתי להעניק להם כמה חידודים שהיו חשובים בלימודי האנגלית וגם בשיעור על יזמות ופיתוח. שמחתי לשמוע מבני הנוער שהם כן למדו דברים חדשים וזה לא היה רק עוד ”שיעור” מבחינתם שבו הם פתחו ספר, אלא שהם ממש שמעו דברים שהם לא שמעו לפני. בסופו של דבר,” הוא מדגיש “מה שחשוב לי באופן אישי זה שהם ילכו אחרי מה שהם טובים בו ושהם אוהבים ולא אחרי איזה מסלול קבוע. יש לדעתי חשיבות גדולה בשיעורים מהסוג הזה כי בגיל הזה לא תמיד אתה מבין לאן החיים הולכים, לכן ניסיתי לשתף אותם בניסיון החיים שלי ולהדריך אותם למה חשוב לשים לב.”

לדברי טל סיני, מורה ורכזת מגמת תקשורת בתיכון חדש שגם ריכזה את תוכנית הסאמרסקול ״התלמידים נחשפו לתחום חשוב ומעניין שאי אפשר להתעלם ממנו. אני, ביחד עם מורות נוספות שלקחנו חלק בשיעורים, שמענו מהתלמידים והתלמידות, שהם מאוד התעניינו וזה העשיר להם את הידע בנושאי יזמות, טכנולוגיה וגם באנגלית.״

והיא מוסיפה״ הייתי שמחה שהיוזמה המבורכת הזאת תמשיך גם לשנה הבאה ואפילו תתרחב ליותר משעת פעילות אחת. אנחנו מתכננות לקיים יום יזמות מסודר, אולי אפילו בפורמט שדומה לתוכנית הכרישים כדי שנוכל להרחיב את כיווני המחשבה של התלמידים בנושאי חדשנות וטכנולוגיה. ״

5 3 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x