תובנת בוקר

“המזל הוא מה שקורה כשההכנה פוגשת את ההזדמנות.” ~ סנקה

אתמול אמרה לי מישהי משפט שהולך איתי מאז. “מאז הקורונה אני לא מצליחה לעשות שום דבר שתכננתי”- היא התכוונה לומר שכל התכניות שלה לא מצליחות מאז שהתחיל הנגיף. היא שאלה אותי איך אני מסתדרת ואם זה ככה גם אצלי?

אמרתי לה שאני לא מתכננת תכניות ארוכות טווח כבר המון שנים. החיים אילצו אותי לחיות עם יותר ספונטניות ופחות תכנונים לטווח רחוק- אז ברמה האישית זה פחות מורגש – אבל ברמה המקצועית אני עובדת עם גאנט שנתי שצריך לתכנן דברים קדימה לפעמים גם שנה מראש ופה זה פשוט בלתי אפשרי.

לקוחות שעובדים על שיווק של מתנות לחגים- ולא יודעים עוד אם יש סגר/אין סגר. מתי לפרסם ועל מה לתת את הדגש…ונכון שזה “צרות של עשירים” כמו שנהוג לומר. יש מעל מיליון אנשים שמצויים ב”ערים אדומות” שלהם הוודאות עוד יותר קשה מלי.

אבל בשיחה של אתמול, הוספתי ואמרתי לאישה שדיברה איתי, שמבחינתי, היכולת לתכנן תכנית ושהיא גם תצא לפועל זה מזל גדול. בעולמות השיווק שבהם אני חיה כבר המון שנים ידוע שהתכנית היא רק בסיס אבל כל הזמן יש שינויים – והשינויים הכי גדולים קורים בדקה ה-90. פתאום, התפנה מקום ויש הזדמנות לפרסם עמוד כפול במקום עמוד בודד- כל הגרפיקה משתנה, התמחור…והשינויים האלה והיכולת להתגמש ולעבוד איתם יכולים להיות מעולים.

פעם כשהייתי ילדה ולמדנו על משה בתיבה שהייתה עשויה מקנה סוף- שקני הסוף- הם גמישים מספיק כדי להתכופף ברוח וחזקים מספיק כדי להישאר לאורך זמן – הגמישות היא מה שנותן להם גם את החוזק. וככה גם בני האדם צריכים לדעת את היתרונות שבגמישות והתגמשות מול המציאות, החיים וכל מה שהם מביאים- כי אז, יש גם למזל אפשרות לשחק תפקיד.

התמונה שבחרתי שייכת לאומן יצחק וייסמן- יוצר אמנות דיגיטלית, / יוצר בפיסול וירטואלי ומומחה ליצירת תכנים לתמונות לנטיקולריות בכל האפקטים. הפסל הוירטואלי אינו קיים במציאות הפיזית, אך ניתן לצלם אותו (באופן וירטואלי) מזוויות שונות. מתמונות אלה ניתן ליצור תמונת תלת-ממד המציגה את הפסל עם מימד העומק.

הטכניקה הלנטיקולרית היא מדיום המאפשר להציג אפקטים חזותיים מיוחדים: באפקט התלת-ממד ניתן להציג תמונה בעלת מימד עומק. תמונה כזאת היא למעשה פסל וירטואלי הניתן לתלייה על קיר. תמונה מתחלפת היא תמונה שמציגה הדמיה משתנה בהתאם לזווית הראייה. התמונות מציגות את האובייקט כגוף תלת-ממדי, וחווית הצפייה בהן משאירה רושם בלתי נשכח.

היצירה הזו מוצגת יחד עם עבודות ומיצגים נוספים של אומנים שונים, בתערוכה הקבוצתית Come במגדל W, בשכונת צמרת בתל אביב. ותינעל ביום ראשון ה – 25.10.20. את התערוכה אצרה יפה מאיר שאספה סגנונות שונים של אמנים העובדים בטכניקות שונות: ציור, פיסול, צילום, רדיי מייד ועוד. התוצאה – הצופה בה עובר חוויה מעניינת ומרתקת בצבעוניותה.

הציור הזה כמו הרבה ציורים מלא בצבע ועושר וגם באומנות כמו בחיים אף פעם אי אפשר לדעת האם זו התוצאה שהאומן כיוון אליה מראש או שהוא זרם עם המכחול ואפשר גם למזל לקחת ביצירה חלק.

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x