חדשות טובות

על גאווה ודעה קדומה- ומיזם חדש בשיתוף פעולה

מאז יום ראשון בלילה ועד עכשיו, רבים עוקבים אחר רגשות הניצחון של מסי, ונבחרת ארגנטינה בגמר המונדיאל ההיסטורי, כל הרשת גועשת, אבל יותר מכל השבחים והשמחה של ישראלים רבים, מעריצי מסי ששמחו עלתה מחדש השאלה שכבר התעוררה לפני שנים רבות לגבי תסמונת אספרגר (על הספקטרום האוטיסטי) המיוחסת לשחקן הטוב בעולם. כמה פרסומים בקבוצות של הורים ואוהדים של הקהילה האוטיסטית שיבחו את אחד המגישים הטובים ביותר שלה להיסטוריה.

כך למשל ראיתי גם פרסום כמו זה, שפורסם הבוקר (19-12-22) על ידי רויטל אלרון כץ, מנכ”לית מרכז “אופטיזם”, המעניק תמיכה והכוונה להורים לילדים עם אוטיזם (מרגע האבחון ועד כל הלהיטים) . בחייהם, ותוכניות קידום אישיות לנוער ומבוגרים עם אוטיזם.

כשקראתי את הפוסט הרגשתי גאה ורגשית בו זמנית, כי כמי שעוקבת אחרי פרויקטים רבים וחדשות טובות העוסקות גם בנושא זה וגם בנושאי התמודדות וניצחון על מוגבלויות שונות, אני לא יכולה להימנע מאינטראקציה בגלל חשיבות עצומה של אלו חדשות להיות מסוגלים להעלות את המודעות ולספק הזדמנויות לילדים המאובחנים באופן שוטף ולהצליח לעודד הורים רבים והחברה כולה לאפשר ביצוע אבחונים וטיפולים בטווח הרחב ביותר האפשרי, המאפשר לילדים לממש את הפוטנציאל העצום שיש להם ושאי אפשר לגלות אותו ללא אבחון וטיפול מתאימים.

כאמור, התגובות לפרסום לא בהכרח עלו בקנה אחד עם תחושותיי וחלקן אף תקפו את מקור המידע, שנלקח מהאתר הפורטוגזי של DCM ממכתב שפורסם שם כבר ב-2013 והופיע כעת בהזדמנות של לזכות בקטעים השונים של החיפוש על מסי. אבל בחצי השני של הרשת מצאתי חדשות על פרויקט חלוצי בטיפול באוטיזם שיוצא בימים אלה לראשונה לדרך בסנטרו הרואי וולפסון בשיתוף מכבי שירותי בריאות.

על פי נתוני משרד הבריאות, ישנה עלייה של 60% במספר הילדים המאובחנים עם אוטיזם בשנת 2021 לעומת 2018

באמצעות מרכז קש”ת ניתן יהיה לקבל אבחון, הטיפול וחקירת קשיי שפה ותקשורת, הכל תחת אותה טכנולוגיה אחת. מדובר בשיתוף פעולה חסר תקדים בין בית חולים לקהילה במטרה לאפשר טיפול ואבחון בילדים, נערות ובני נוער עם הקשת האוטיסטית, בדגש על רפואה מותאמת אישית וקידום ידע, מחקר וחדשנות.

זהו שיתוף פעולה ראשון מסוגו בין בית חולים לקהילה, במטרה לאפשר טיפול ואבחון בילדים, ילדים צעירים ובני נוער עם הקשת האוטיסטית, בנוסף לשים דגש על רפואה מותאמת אישית וקידום ידע, מחקר וחדשנות. שיתוף הפעולה החדש יאפשר למטופלים לקבל שירות מקצועי, מיטבי והוליסטי באותה טכנולוגיה ממיטב המובילים המקצועיים בתחום.

 בין השירותים שיינתנו במרכז: אבחון, ריפוי בעיסוק ואומנות, פיזיותרפיה, שירותים חברתיים ופסיכולוגיים ועוד. מנהל המרכז, שהוא גם מנהל תחום התפתחות הילדים במכבי שירותי בריאות, פרופ. לידיה גביס, היא חוקרת מוערכת בתחום, שעבודתה רבת השנים והמחקרים שבוצעו התקדמו באבחון ובטיפול. לפי ה-CDC, שכיחות האוטיזם בעולם כיום (עד 2022) היא 1:40, זוהי התסמונת עם העלייה המהירה ביותר בשכיחות בעשורים האחרונים. על פי נתוני משרד הבריאות, בסוף שנת 2021 חיים בישראל למעלה מ-30,000 ילדים מתחת לגיל 18 שאובחנו עם אוטיזם, כלומר עלייה של כ-60% במספר הילדים. שקיבלו אבחנה בהשוואה לשנת 2018. יש עלייה גדולה בצורך בטיפולים ובאבחונים בתחום האוטיזם וקיים פער גדול בין ביקוש להיצע.

משמאל: מנכ״לית המרכז הרפואי וולפסון ד״ר ענת אנגל וראש מחוז ירושלים והשפלה במכבי ד”ר חגי פרנקל
קרדיט צילום: דוד מנדלסון

מנכ”לית מכבי שירותי בריאות, סיגל דדון-לוי: “בשנים האחרונות אנו רואים עלייה במספר הילדים הנמצאים על הספקטרום האוטיסטי וכארגון בריאות מוביל, אנו מחויבים להעניק להם התאמה מתאימה. פתרונות, חדשניים ונוחים להם ולבני משפחותיהם.פתיחת המרכז החדש שמפעילה מכבי יחד עם המרכז הרפואי וולפסון היא להיט משמעותי בטיפול שלנו בילדים ואנו נרגשים לקדם פרויקט ייחודי, ערכי וחשוב זה לבאר -היותם של חולים”. הרצף האוטיסטי הם אנשים עם הבדלי תקשורת, אך בעלי כישורים מגוונים וייחודיים. אני מאמין שהם חלק חשוב מאוד מהעתיד שלנו כחברה, העולם ירוויח מהם הרבה יותר, לכן, יש צורך לתת להם ולבני משפחותיהם כלים שיאפשרו להם להשתלב היטב בחברה, להשתלב בחברה. גובה העיניים ולהתקבל כאנשים שיש להם הרבה מה לתרום לחברה”.

ראש מחוז ירושלים והשפלה במכבי ד”ר חגי פרנקל: “כשאנחנו נוגעים בילדים על הספקטרום האוטיסטי, אנחנו משנים את המציאות של הילדים, של המשפחות שלהם ושל הקהילה. על כן, לפתיחה של המרכז החדש לטיפול בילדים אוטיסטים יש משמעות מיוחדת. השותפות העמוקה עם בית החולים ‘וולפסון’ הביאה להקמתו של מרכז חדשני ראשון מסוגו בקהילה ובארץ. התשתית המחקרית והטיפולית שהקמנו, הרפואה ההוליסטית והחליפה המקצועית המותאמת אישית לכל ילד הם הישג אדיר”.

“זה כל כך מרגש לראות את אילון מאסק יוצא מהארון ומודיע שהוא אובחן עם אוטיזם” צילום : BBC .


אלרון-כץ ממשיכה ומסבירה כי “אם המאבחנים של היום היו מכירים את אלברט איינשטיין בילדותו, כנראה שהוא היה מאובחן כאוטיסט, ובלי להיכנס לוויכוח על ליונל מסי, אין ספק שניתן לזהות אותם בשלטים. שהם נוכחים גם במסי, שבמקרה שלו משרת היטב את המטרות שלו כשחקן כדורגל. הפסד אדיר לכל העולם. בין היתר בגלל זה, זה מאוד מרגש לראות את אילון מאסק יוצא מהארון ומודיע שהוא אובחן עם תסמונת אספרגר”. ומשתפת: “עבורי, כאמא לילד אוטיסט מקסים ומוכשר בן 12, זה מאוד נעים לשמוע חדשות כאלה, זה נותן לי ולעוד אלפי אבות תקווה גדולה. הם הצליחו להגיע להישגים. תוצאות כל כך מרשימות, ששורשיהן בזיהוי כישוריהם, בעבודה המתאימה עם המשפחה, בסביבה החינוכית והטיפולית ובעיקר בפיתוח אמונתם ביכולותיהם”.


היא מסכמת: “הפרויקט של מרכז קש”ט יוצר אפשרויות רבות להתקדמות למאובחנים על הרצף האוטיסטי ולבני משפחותיהם. העובדה שהטיפולים הם באותה טכנולוגיה מאפשרת להורים לשמור על מערך טיפולי שלם ומתקדם לילדיהם ולקבל הרבה כוחות ותקווה”.

4.2 5 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

1 תגובה
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Roberto
Roberto
1 year ago

Excelente artículo

1
0
Would love your thoughts, please comment.x