חדשות טובותחינוך

ההזדמנות שבימי הקורונה

 טור של מנכלית מכון אדלר, ליאן סלע.

 מנכלית מכון אדלר, ליאן סלע.

אין ספק. כל העולם חווה בימים אלו חוויה יוצאת דופן בעלת השפעה על כל תחומי חיינו שמשנה לנו את החיים, מכל כיוון אפשרי. אנחנו לא יוצאים לעבוד אנחנו ספונים בבתים, מתקשרים עם הורינו מרחוק במטרה להגן על בריאותם , מבלים שעות רבות עם ילדינו ובני / בנות זוגנו, יותר ממה שאנו מורגלים בשיגרה.

אז מה ההזדמנות עבורנו כפרט, כמשפחה ,כחברה  בשבירת השיגרה המאסיבית הזו?

הזדמנות להכרות של עצמנו פחות רצים, פחות ממהרים ממקום למקום לפי לוח זמנים צפוף, שלפעמים גורם לנו פחות להרגיש  ולראות, את מי שאנו חיים איתו ולמענו.

הזדמנות להכרות עם עצמנו מכורח העצירה שההגבלות מזמנות לנו. הזדמנות להאט את הקצב מהמרוץ היומיומי בו ניהלנו לוח זמנים צפוף, נענו ממטרה למטרה. האטה שמזמנת לנו אפשרות להגדיל את הפניית תשומת הלב, הנראות, ההכרות, ההתחשבות, הבנת הצרכים  ושיתופי הפעולה

עם מי שאנו חיים איתם ולמענם.

הכרות עם היכולות האישיות של כל אחד מאיתנו וביניהן היכולת להכיל חוסר וודאות, להתמודד עם ההבנה שאין לנו שליטה על הארועים אלא רק על הדרך בה אנו מסתגלים אליהם. עם היכולות היצירתיות שלנו, לייצר תחושת ביחד בחוויה פיסית ולפעמים ריגשית של בידוד.

הזדמנות להתנסות בבקשת עזרה, להישען על  הקרובים אלינו ביותר, ובמקביל לגלות את הכוחות והיכולות הטמונים בנו, ולהעניק  מהם, עידוד, תמיכה, הקשבה, עזרה.

 הזדמנות למחשבה על ערכים ועל מטרות לכאן ועכשיו וגם לרגע שאחרי, כשנחזור לשיגרה מבורכת.

הזדמנות לשיח מעניק יותר ומעמיק יותר, לשחק, וגם קצת לבכות ולצחוק יחד, למצוא בינינו את המשותף, בתוך כל הבלאגן העולמי הזה.

הזדמנות לאימון על החיים בקבוצה. קבוצה שנקראת משפחה. שכל אחד בה תופס מקום מיוחד וייחודי משלו בדרכים יצירתיות ובעלות משמעות למשפחה שלפעמים, פשוט, אנו עסוקים או טרודים מידי כדי לראות.

זו הזדמנות ללמד סבלנות, התחשבות, ושיתוף פעולה גם במודל הזוגי, וגם במודל ההורי. 

הזדמנות משפחתית, לפתח היבטים של  זיקה חברתית רחבה, שמקבלת ביטוי מובהק יותר בעיתות משבר, כמו זה שאנו מצויים בו עכשיו. הזדמנות ללמד את הילדים שלנו וגם את עצמנו, על החשיבות שבראיית האחר והזדמנות לאימון בלקיחת אחריות  חברתית  כמו שאנו מתוודעים לה בימים אלו.

– אנשים נשמעים לכללי הבידוד מתוך אחריות חברתית לא להדביק את הקהילה.

– אנשים שומרים על הוריהם המבוגרים בכך ששומרים על תקשורת מרחוק אך מוצאים דרכים יצירתיות להמשיך ולהיות בקשר באמצעות ברכות וסרטוני ווטס אפ, ביקור מעבר לגדר החצר / מתחת למרפסת, מקריאים סיפור יחד בוידאו ושרים יחד כל המשפחה מכל הארץ, באמצעות האפליקציות הדיגיטליות.

זו הזדמנות לאפשר ולעזור לכל ילד למצוא את הכישורים שבו ולראות כיצד בעזרתם, הוא יכול לתרום לאחרים בבית או בקהילה, דרך הרשתות החברתיות.

הזדמנות לראות סולידריות לשמה – הווטסאפ שקרא לכולנו לצאת  ב 18:00 בערב ולהוקיר את צוותי הרפואה במחיאות כפיים, חברת אל על שמוציאה 3 מטוסים בסיוע מימון של חברות במשק, להחזיר הביתה את המטיילים שנותרו בפרו, ללא כל עלות מצד המטיילים, ואנשים תורמים מכישוריהם בכל הרשתות החברתיות (הדרכות חינמיות על ספורט, יוגה, הפעלות בבית, שיתופים במידע וכו’)

קורונה –

ההזדמנות להאמין בעצמנו ובילדים שלנו ולראות מתוך המצוקה בה כולנו יחד חיים, כמה אנחנו חשובים להם, אהובים עליהם ואוהבים אותם.

הזדמנות להתאמן על היכולת שלנו לא לקבל שום דבר כמובן מאליו –  גם כלפי החיים וגם בקשר שלנו עם בני המשפחה.

שרק נהיה כולנו בריאים.

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x