תרבות

אנשים על הירח

לפני חמישים שנה וכמה ימים צעד האסטרונאוט האמריקאי, ניל ארמסטרונג על הירח, לראשונה בתולדות האנושות. אין ספק שזה היה רגע בלתי נשכח ומיוחד במינו. ארצות הברית הגשימה חלום ענק שהיה ונותר השראה גדולה לדורות רבים. אבל לא רק לאסטרונאוטים אלא גם לאנשים רגילים שמתמודדים עם חיי היום יום ועם מוגבלויות שונות – המחשבה "להגיע לירח" הוא הביטוי להגשמת החלום.

בבית הספר הוותיק למשחק בית צבי מתקיימת מסורת בשנים האחרונות כחלק מפרויקט קהילתי נרחב שבמסגרתו עובדים יחד במאי וקבוצה של 10 שחקני שנה א' עם קבוצה של 14 בוגרים בעלי מגבלה שכלית התפתחותית ממועדון "רעות". בסוף כל שנה, הקבוצה, מעלה הפקה חדשה מול קהל בבית צבי – עם מוזיקה חיה, כוראוגרפיה וקטעי מעבר.

השנה בהשראת פרויקט "בראשית" ולרגל ציון 50 שנה לנחיתה הראשונה על הירח, החליטה הקבוצה להתמקד בנושא הירח. הניסיון לנחות על הירח היווה עבוד המשתתפים השראה מכיוון ומדובר בהישג אנושי אדיר, שרתם את כל היכולות המגוונות של המין האנושי ושהצליח הודות לתושייה, סקרנות וההזדמנות שנתנו לאנשים ולרעיונות חדשים – בדיוק הערכים שמקדמים בפרויקט שמבקש לשנות תפיסות, להגיע לפסגות חדשות ולחגוג את המגוון שמרכיב את המין האנושי.

ביום שלישי שעבר התקיים המופע המשותף במופע מיוחד במינו. שנפתח בהקרנת ברכה מיוחדת מאת שר המדע אופיר אקוניס. המופע המיוחד כלל שירים רבים מהקלסיקות הישראליות המזכירות את הירח, וקטעי המעבר שבהם סיפרו חברי הקבוצה את סיפורם האישי, ועל הקשר האישי שלהם לנושא.

בוגרת שנה א טופז בר און ולימור רוט ממועדון רעות

לדברי טופז בר און בוגרת שנה א' שהשתתפה במופע "זו הייתה חוויה מאוד אינטנסיבית ומלמדת, כל אחד מהסטודנטים היה צמוד לכמה חניכים ונוצר חיבור אישי. אחת החניכות בפרויקט ממש נפתחה אלי במהלך החזרות, והורגש שהיא צריכה אותי, זה ממש נגע בי, להבין שאני משמעותית למישהי זה מרגש. בכללי כל החניכים היו מאוד מושקעים בחזרות ובהצגה, הם התכוננו לשירים בבית וידעו את הסצנות יותר טוב מאתנו, הרגשנו שהגשמנו להם חלום"

לא מוגזם יהיה לומר שבאולם לא נשארה עין אחת יבשה, ובתום המופע זכו האמנים לתשואות רמות ו"סטנדינג אוביישן" מהקהל. בין מוחאי הכפיים הנרגשים היו גם ראש עיריית רמת גן כרמל שאמה הכהן, רעייתו וסגניו, אביטל מויאל נציגת סוכנות החלל הבינלאומית, ואורח הכבוד של הערב, נשיא עמותת SpaceIL איש העסקים והפילנתרופ מוריס קאהן, שפרויקט "בראשית" שלו היווה השראה למופע, ומנכ"ל בית צבי דוד בנימין.

ראש עיריית ר"ג כרמל שאמה הכהן ווריס קאהן נושאים דברים בסיום המופע

ראש עיריית רמת גן כרמל שאמה הכהן נשא דברים בסוף הערב וציין את ההישג והחשיבות של מופע שכזה: "אנחנו בדרך כלל מודדים את עצמנו מי הגיע ראשון ולאן, מי הכי חזק, מי הכי יפה.  אבל בעצם כולנו בסוף נמדדים כחברה וכל אחד בנפרד, ביכולת שלנו לאפשר לכל אחת ואחד מאיתנו, לא משנה למי הם נולדו ואיך הם נולדו, לעשות את הצעדים הקטנים האלה שמובילים לצעדים ענקיים., יותר מכך, את היכולת שלנו לאפשר לכל בעל צרכים מיוחדים שעל פניו כל צעד קטן ומובן מאליו שאנחנו עושים כל יום נראה חלום עבורו, שזה לא ייראה חלום אלא מציאות והוא יוכל לעשות בדיוק את מה שאנחנו עושים – ליצור, לרגש, להופיע על במות, לשיר. לעשות דברים שהופכים אותנו לאנשים ולחברה טובה יותר. אין ספק שמחר בבוקר לא משנה מה כל אחד מאיתנו עושה, אנחנו יוצאים מכאן ונהיה אנשים טובים יותר תחת ההשראה שקיבלנו מכם".

לאחר מכן הזמין ראש העיר לבמה את מוריס קאהן, שפנה למשתתפים: "אתם הוכחתם הערב שאם חולמים אפשר להגיע למה שאתם רוצים. מה שראינו הערב זו הוכחה שאפשר לחלום, ואפשר ליישם".


5 1 vote
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x