השראהחדשות טובותללא קטגוריהסביבה

תנו לחיות לשתות

כשמדברים על בעיית צימאון המחשבה הראשונה שבוודאי תעלה בראשכם כנראה תעסוק באנשים באפריקה או בסיפורים ששמענו משורדי השואה. אבל גם אם אתם משתייכים לישראלים הרבים שאוהבים בעלי חיים וגם אם לא, סביר להניח שלא תרצו להיתקל בחתולים ובכלבים צמאים או חלילה מתים בסביבתכם.

מתקינים את השו-קאט בראש העין

לפני חמש שנים נסעו אסף גורנר בן ה-62 ובנו מיכאל (היום בן 10) בכביש חיפה תל אביב כשלפתע, הבחין הבן בגורת חתולים על הכביש והפציר באסף לאסוף אותה אליהם. "אני באופן אישי נמנה על אוהבי הכלבים אבל לא יכולתי להתעלם מהגורה הזו שעוד באותו היום כבר קיבלה בגלל איך שהיא נראתה בכביש את השם איטי, ואספנו אותה אלינו הביתה. השקנו אותה עם בקבוקים קטנים וטיפלנו בה והיא איתנו מאז." לפני שלוש שנים הוא מספר "הגענו אני והבן עם איטי לגינה וראינו קבוצת חתולים מתגודדת סביב הברזייה עם פנים מתחננות שנבוא לשתות ממנה.

"אין דבר נושא יותר מלראות קבוצת חתולים צמאים" הוא מוסיף, "בקיץ החם בישראל יש רבבות חתולים שמתייבשים ומחכים ליד הברזיות כדי שאנשים יגיעו לשתות כדי שהם יוכלו ללקק קצת מים מקירות הברזייה או מהרצפה." זה היה רגע מכונן עבור שניהם וכל הדרך חזרה הביתה וגם ימים שלמים אח"כ הם ניסו לחשוב על פיתרון לבעיית החתולים הצמאים.

שו-קאט העיצוב הראשון

"כך נלד פרויק שו-קאט" צירוף מילים של שוקת וחתול שהוא בעצם מוצר מאוד פשוט להרכבה שעשוי מחומרים ידידותיים לסביב שבאמצעות דבק דו צדדי שמצורף אליו לאחר הרכבה פשוטה ניתן להצמיד אותו בקלות לברזיה או מתחת למרזבים והמים שנוזלים בכל מקרה מהברזיות ומהמרזבים לא יתייבשו על הרצפה אלא יאגרו במיכל וחתולים וכלבים יוכלו להגיע ולהרוות את הצימאון שלהם"

מים לחתול המלך

מימין בן ארצי, מיכל קליש, אסף גורנר

לרעיון ולעיצוב שנוצר בשיתוף פעולה עם משרד העיצוב זברה הצטרפו בןארצי(לא הזמר והבן של, אבל אדם לא פחות נפלא ובן 40) ובת זוגו לחיים מיכל קליש שהכירו את גרונר במסגרת יוזמת הרדיו של בן "רדיו קול החיות" – "אסף סיפר לנו על הרעיון ואנחנו מאוד התלהבנו ונרתמנו לנושא השיווק", מספרת קליש. "קיימנו קמפיין למימון המונים וגייסנו 30,000 ש"ח. הפקנו 6000 שוקטות ועוד 500 יחידות מסגסוגת פלסטיק קשיח שהתקנו אותן על ברזיות בעצמנו" מספר ארצי.

"לצערנו ככל שהפרויקט הצליח כך גם נדהמנו לגלות שהשוקאטות פשוט הושחתו. לא נתלשו אלא פורקו" מספר גרונר. איך אתה מסביר את זה? "אני לא מסביר את זה אני מתמודד עם זה" הוא עונה. "אבל זה אומר ששוב מגיע הקיץ ושוב צריך לעזור לבעלי החיים לשתות שוב, אז פתחנו קמפיין חדש באתר מימונה ואנחנו מזמינים אנשים לקנות שוקאטות ובנוסף צילמנו סרט חדש "מים לחתול המלך" שאנחנו מפיצים דרך עמוד הפייסבוק שלנו כדי להעביר את המסר בצורה הומוריסטית שתעלה חיוך ולא באמצעות הצגת הצד השני ששם דגש גם על בזבוז המים אבל בעיקר על הצמא של החתולים המסכנים.

"גם לאנשים שלא אוהבים בעלי חיים אין עניין במניעת המים מהחתולים" מדגיש גרונר- "להיפך, אנשים מאוד מתלהבים מהרעיון אבל יש כאמור גם את מי שלא יודעים מה זה והורסים, אז חשבנו להעלות לפיסבוק תחרות לאסוף רעיונות איך לוודא שהשוקאטות נשמרות – כי זה גם אינטרס חינוכי לגמרי, שהלוואי שיאמצו אותו במשרד החינוך שילדי יוכלו לבוא ולהציע רעיונות איך לשמור שלא יהרסו את השוקאטות בדרך חיובית" אומר גרונר. כדאי להתעדכן בעמוד ולהציע הצעות ודרכים – המוח היהודי ממציא יופי של פטנטים וגם ילדים אז הנה אתגר לקיץ!

לינק לפרויקט שוקאט

בפייסבוק

5 1 vote
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x