ללא קטגוריה

למרות הקורונה חודש הספר העברי יצא לדרך באון ליין!

גל ההדבקות החדש המתגלה בעוצמתו בבתי הספר ובגנים בימים האחרונים ומשפיע על סגירתם של מוסדות חינוכיים וגורע מחינוכם והשכלתם של ילדי ישראל אמנם מטריד מאוד אבל נתונים מעודדים מאוד של עלייה בכמות הצריכה של ספרות עברית דיגיטלית ויוזמה חדשה שמאפשרת לחודש הספר העברי להתקיים און ליין בכל זאת מבשרת טובות

אחד מהאירועים הגדולים של הקיץ, שעקב הנסיבות של משבר הקורונה והמציאות הקיימת שעוד לא ברורה כלל לא יכולים להתקיים, הוא שבוע הספר העברי שבכל שנה מתקיים בתחילת יוני במשך חודש ימים וכולל אירועים מרובי משתתפים בכיכרות הראשיים של הערים שבהם לוקחות חלק כל הוצאות הספרים וגם סופרים שבהזדמנות הזו ניתן לפגוש בהם , לחתימה על הספרים ולשיח אודות הספרים שכתבו.

וכתגובה לביטול האירוע החשוב לעידוד הקריאה והספרות העברית אתר “עברית” -חנות הספרים הדיגיטליים והמודפסים הגדולה בישראל מבית ידיעות אחרונות וYnet המציעה גם אפליקציה ייעודית לקריאת הספרים במטרה לאפשר רכישה נוחה וקריאה קלה בכל טאבלט או סמארטפון ומציעה אלפי כותרים בתחומים רבים ומגוונים לקהל הולך וגדל של קוראים ישראליים.

וכך במשך חודש ימים החל מאתמול (3-6-2020) ועד ל4-7-2020 למרות ש”עברית” מהווה בעצמה בית הוצאה לאור תעניק במה לכל הוצאות הספרות השונות הפועלות בארץ, במטרה להאיר זרקור על הספרות הטובה, האיכותית והמגוונת שרואה אור בארץ, לסייע להוצאות הספרים לחזור לפעילות ולקוראים לחזור לשגרת קריאה זולה, ניידת ובת קיימא.

כתשובה לביטול שבוע הספר, ביוזמת “עברית”, במהלך חודש יוני השתלטו על האתר בתורות בהתאם לסדר הבא:

חודש הספר באתר “עברית“: 3-6/6: ידיעות ספרים | 7-8/6: עם עובד | 9-10/6: מטר | 11-13/6: כנרת | 14-15/6: הקיבוץ המאוחד | 16-17/6: דני ספרים | 18-20/6: מודן-כתר | 21-22/6: תכלת | 23-24/6: ספרות עצמאית | 25/6: נהר | 26/6: כרמל | 27/6: מנדלי | 28-29/6: הוצאות קטנות | 30/6-2/7: רומנטיקה | 3-4/7: סיכום שבוע הספר

במהלך החודש כולו הגולשים יוכלו ליהנות מהמלצות מיוחדות ובלעדיות על עשרת הספרים הטובים ביותר שפוספסו על המדפים מטעם כל הוצאה, ויוכלו לדפדף בין ה”דוכנים” השונים ולהכיר את סופרי ההוצאות. הממליצים הינם מו”לים ועורכים מטעם כל הוצאה והוצאה, מהמוכרים והמוערכים בארץ. בנוסף יוכלו הגולשים לרכוש ספרים בהנחות משמעותיות – 40% על (כמעט) כל הספרות הדיגיטלית באתר, שלושה ספרי ילדים מודפסים ב-99 ₪ ושני ספרי מבוגרים מודפסים ב-99 ₪.

גיא בן נון, מנכ”ל “עברית”:

לדברי גיא בן נון, מנכ”ל “עברית”: “לאחר תקופה בה המציאות מסביבנו עלתה על כל דמיון, אשר כולנו עדיין מתמודדים עם השלכותיה, אנחנו שמחים במיוחד לתת אלטרנטיבה לקיום חגיגת שבוע הספר באופן דיגיטלי, ולתת במה לשלל ההוצאות לקדם את הספרים המועדפים על ידן.”

והוא מוסיף- “החלטנו השנה להרים להוצאות לאור ולסופרים ומידי כמה ימים אנחנו מחליפים את עמוד הבית ו”צובעים” אותו בתוכן של הוצאה אחרת – הספרים האהובים, הספרים הנמכרים ביותר, המלצות קריאה ושלל תכנים.”

כמו מה למשל? “אנחנו מתכננים לערוך שני לייבים עם סופרים בערוץ האינסטגרם שלנו. שווה לעקוב לעוד הפתעות”

אני שואלת אותו עד כמה הפעילות הדיגיטלית באמת מחליפה את החוויה הפיזית של השוטטות בכיכרות המפגש הבלתי אמצעי עם הסופרים והחוויה של הקריאה של הספר בידיים? והוא עונה כי “הפעילות הדיגיטלית אינה תחליף לשיטוט בכיכר העיר בשבוע הספר. בשל אירועי הקורונה יש משמעות רבה יותר לקיומו של חודש הספר אונליין”. חשוב לו להדגיש את ההבדל בין און ליין לדיגיטלי ואת האבחנה כי במהלך חודש הספר ובאופן כללי ימכרו ספרים מודפסים ודיגיטליים כאחד.

“התפקיד היחידי שניתן לחשוב על פעילות דיגיטלית כפתרון מעניין, יעיל וחכם יותר ” הוא ממשיך “הוא ביכולת לעזור לקוראים לאתר את בחירת הספר הבא של הגולשים בעזרת ידע אנושי וכלי אלגוריתם שמשולבים בפעילות האתר שיכולים בהחלט לקלוע לטעמו הספציפי של הקורא ולהעניק חוויה חדשה”

מה אנחנו יודעים לומר על נושא הקריאה הדיגיטלית בישראל לעומת העולם ובמיוחד עכשיו בהמשך למשבר הקורונה?

“בעולם, קריאה דיגיטלית פרצה בסערה, בעיקר בשל מבנה שוק הספרים (בעיקר בארה”ב) בעוד שבישראל הצמיחה מתונה יותר. יחד עם זאת בעוד שבשווקים העולמיים הייתה רגרסיה בספרות הדיגיטלית, בישראל ישנו גידול בתחום משנה לשנה.

בימי הקרונה “עברית” עשתה קפיצה משמעותית – הכפלת המכירות ועשרות אלפי לקוחות חדשים אם להיכנס למספרים – בחודשים מרץ עד מאי נוספו לעברית 70,000 לקוחות חדשים, שהכירו אותנו לראשונה הרבה בזכות פרויקטים ייחודיים – ספר אקטואלי בהמשכים מאת מירב הלפרין – פרק חדש בכל שבוע. ספר ילדים – פרק בכל יום מאת סמדר שיר, אסופות סיפורים קצרים, ספרי מתנה שחולקו, הגדה לפסח והגדה ליום השואה ועוד .”

לדעתך יש מצב שהקורונה הביאה לגל יצירה ספרותי חדש?

“אני לא בטוח. יש הרבה עניין בספי סוף העולם – ספרים אפוקליפטיים אבל מבחינת ז’אנר כתיבה חדש מוקדם לדעת, אם יש כזה הרי שהוא נכתב בימים אלו וטרם עבר את התהליך הדרוש ליציאה לאור”

מה שכן אפשר לומר בוודאות הוא שאם להתייחס ל”עברית” כמייצגת של הספרות הפופולרית, הרי שאנחנו מעלים לאתר כ-2500 כותרים של 113 הוצאות שונות מידי שנה ועוד כ-200 ספרים של סופרים עצמאיים ש”עברית” היא פלטפורמה עבורם לפרסום ספרם. מה שאומר שהספרות העברית פה כדי להישאר ושום מגיפה לא תעצור אותה”

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x