צרכנות חברתית

לשתות בירה שהיא מלכה גם ברמה החברתית!

יום העצמאות הישראלי הוא יום חגה של החלוציות, ההצלחה הישראלית והניצחון של הרוח הישראלית להתגבר על המכשולים והאתגרים שעמדו ועומדים בפני העם. ואם בעצמאות עסקינן, אז חגיגות העצמאות הן הזדמנות לחגוג את החלוציות והמצויינות הישראלית גם בענף שבו ישראל לא מובילה בראש טבלת הצריכה הממוצעת לנפש.

הישראלים טובים ומובילים בלא מעט תחומים ברמה העולמית אבל בתחום צריכת הבירה הם עדיין רחוקים מאוד מממוצע הצריכה השנתי לנפש- שעומד כיום על כ-15 ליטר לצרכן לשנה, בעוד מנתוני דו”ח של IBA (איב”א- הארגון הבינלאומי למשקאות משומרים) לשנת 2018, ניכר כי הממוצע הגלובלי לצריכת בירה לכ-34.4 ליטר לאדם בשנה. (בצכייה המובילה בטבלה עומד הממוצע על 187 ליטר בשנה לצרכן).

ולמרות שבתקופת הסגרים של מגפת הקורונה, נמדדה עלייה גדולה בצריכת הבירה לשימוש פרטי אין עדיין מספיק נתונים ברמה העולמית שמהם ניתן להסיק על שינוי המיקום בטבלה. מה שכן ניתן לראות הוא ביסוס של מותגי בירת קראפט והרחבה של מנעד הצריכה של הצרכנים הישראלים ופתיחות רבה יותר לטעמים וסגנונות.

בירה מלכה מהדורה מיוחדת 2018 גדולי האומה ציור של עמית שמעוני (היפסטורי) צילום יח”צ

ובכל זאת, ללא מעט ישראלים אין חגיגה בלי בירה ואם כל החגיגות הישראליות היא מן הסתם חגיגת העצמאות שבה ממש כמו המנהג לנפנף מעל המנגל שיפודים או ירקות, גם הטבעונים יסכימו שאין חגיגה בלי בירה. ואם כבר בירה אז כמובן שבמיוחד השנה אין שום סיבה שלא לפרגן לבירה ישראלית. ולא לסתם בירה, אלא למלכה! מותג בירה שכבר נמצא איתנו מאז 2006. גלעד דרור, 39 נשוי ואב לילד, אהב בירה מאז שהוא זוכר את עצמו. הוא הקים יחד עם אחיו הגדול עמית, בבית ההורים שלהם במושב עשרת, מבשלת בירה וזה היה רק עניין של זמן (והרבה עבודה קשה) עד שהתמנה ב-2018 להיות מנהל המותג של בירה מלכה.

כבר בשנתו הראשונה העלה את הרעיון לייצר מהדורה מיוחדת עם תוויות של אומן ישראלי אשר יחליפו את התוויות הקבועות וייעטרו את הבירות לכבוד חגיגות העצמאות. “לסדרה הראשונה בחרנו לציין את גדולי האומה והקדשנו למהדורה כמות בירות שבדרך כלל היינו מוכרים בחודש שלם והיא נמכרה בימים בודדים” מספר דרור.

“החלטנו להמשיך את המסורת ומיד אחרי יום העצמאות כבר מתחילים לחשוב על הרעיון הבא. התחלנו לחפש לפי קריטריונים שעונים לנו על אומנות ישראלית, חלוציות יצירתיות, מקוריות ומצוינות- ערכים שאנחנו מתגאים בהם בעצמנו ומקפידים לשמור עליהם” הוא מבהיר.

גלעד דרור מנכ”ל בירה מלכה. צילום יעקב מדר

מאז ינואר 20, חודשיים בדיוק לפני פרוץ הקורונה, התמנה למנכ”ל של בירה מלכה ועבר כמנכ”ל חדש וצעיר את התקופה הקשה ואיתה הצורך להוציא את העובדים לחל”ת, להמשיך לעבוד בתנאי אי וודאות.“הרעיון לייצר מהדורה מיוחדת ליום העצמאות הפך למסורת מגניבה שלקוחות רבים ממש מחכים לה” מספר לי דרור בגאווה לא מוסתרת. “יש פה סוג של פיצוח שמחבר גם פרגון לאומנות וגם גאווה לאומית שיכול להראות מהצד טריוויאלי אבל אנחנו עובדים עליו מאוד חזק., כמעט מיד אחרי שמסתיים יום העצמאות אנחנו לוקחים לעצמנו כמה ימים ליהנות מההצלחה ומתחילים לשנס מותניים ולחשוב על השנה הבאה”

במה זה בא לידי ביטוי?

“יש לנו קבוצת וואטסאפ משותפת וכולנו אוהבים אומנות אז אנחנו עוקבים אחרי אמנים, משוטטים באתרים , מוזיאונים,וכמובן לאקטואליה ולרחשי הלב של הקהל שלנו, הנושאים שמחברים אותנו לארץ ולערכים שלנו., בכל שנה חשוב לנו מאוד שיהיה גם ייצוג של כמה שיותר מלכות – דמויות נשיות שיוכלו להתחבר לשם של המותג “מלכה” ולתת זווית נוספת לגאווה ישראלית”

“וגם השנה כבר היו לנו כמה רעיונות טובים בראש שהתחלנו להתקדם איתם” מספר דרור ומוסיף “אבל המלחמה טרפה את כל הקלפים. ב 8-10 אני כבר הייתי במילואים וכמוני גם עוד 4 עובדים (מתוך 17 ) וכמובן בעלים של עובדות., חלק מהעובדים פונו מהבתים והמבשלה נסגרה לשבועיים שלמים. לאחר מכן כלל  העובדים יצאו לחל”ת והייצור פחת מאוד בגלל שכל המסעדות ובתי קפה בארץ נסגרו., אנשים במלחמה בשונה מהקורונה לא שותים יותר, אלא פחות וכל הפעילות שלנו במרכז המבקרים נפסקה לחלוטין – הוא אומר בעצב ומציין כי “דווקא אצלנו לא הייתה שום אזעקה מאז תחילת הלחימה אבל אנשים מפחדים”

ולמרות זאת, המבשלה הממוקמת באזור תעשייה תפן- ליד כפר ורדים בגליל המערבי, המשיכה לעבוד וגם במהלך 105 ימי המילואים שלו נשמר הקשר עם הפעילות השוטפת ונתרמו מאות ארגזי בירה למפונים, מילואימניקים שבעות, וגם פרויקטים של הנצחת חללים לבקשת משפחות שפנו ללא כל תשלום נתרמו מכל הלב.

פעילות הנצחת אוריה באייר ז”ל ע”י בירה מלכה

למה הכוונה- “הנצחת חללים”?

“במהלך חודשי הלחימה קיבלנו כמה פניות מבני משפחה של חיילים שמאוד אהבו את הבירה שלנו” הוא מספר. אחד המקרים האלו היו של אוריה באייר ז”ל שנפל בדרום הרצועה בנובמבר – נוצרי-אוונגליסטי, התנדב לצבא ושירת במגלן. הוא נפצע ומת מפצעיו אחרי 3 ימים. המשפחה שלו עלתה לישראל מגרמניה מתוך תחושת שליחות ציונית, והקימה בית אבות סיעודי לשורדי שואה כדי לעזור לעם היהודי. הפנייה שלהם מאוד ריגשה אותנו והחלטנו למרות כל הקשיים לעזור להם להנציח אותו דרך אחד מהדברים שהוא אהב ועזרנו להפיק יחד איתם מהדורה מיוחדת זה היה מאוד מרגש גם עבורם וגם עבורנו. עד כה תרמנו יותר מעשרת אלפים בקבוקים של בירות ואנחנו מאוד גאים בזה”

ציור הרבשצ”ית ענבל ליברמן מניר עם ע”י אור יוגב עבור בירה מלכה – צילום חברת הכרם

בתחילת פברואר חזר דרור מהמילואים לעבודה השוטפת “קצת אחרי שחזרתי לעבוד נתקלתי באינסטגרם בציור של אור יוגב שאייר את ענבל ליברמן הרבש”צית של ניר עם שהצילה את הקיבוץ, מיד הבנתי שזה מה שאנחנו צריכים לעשות השנה למהדורה המיוחדת של יום העצמאות”. הוא מספר “ובגלל הזמן הקצר שהיה, נכנסנו להילוך גבוה, יצרנו קשר עם אור ויחד בחרנו 4 סוגי נשים גיבורות – חיילת, שוטרת, רקדנית בנובה, האישה המלכה, שנשארה בבית להחזיק את הכל – שהשראה הכי גדולה לזה מלבד אשתי שנשארה מאחור עם הבן שלנו זו מיכל מנהלת מרכז המבקרים שלנו שמאז ה7-10 פונתה עם 3 ילדים מהבית כשבעלה במילואים כל הזמן הזה”

דרור מסביר כי “ה”שנה היה חשוב לנו במיוחד להקדיש את הסדרה המיוחדת לנשים המלכות באמת שגם שירתו בחזית וגם נשארו מאחור בעורף לשמור לנו על הבית, חזרו מהשבי, שרדו את הזוועות מהמסיבה או בעוטף, והשנה ביום העצמאות אנחנו רוצים להרים כוס לכבודן כי הן מלכות שיחד איתן אנחנו זוכים לחגוג שנה נוספת למדינת ישראל.

איך היו התגובות? ” דווקא השנה, חששנו מאוד מהתגובות כי לאנשים אין אנרגיה לחגוג וגם ככה המכירות בכל התחום וכמובן גם אצלנו פחתו בצורה דרמטית אז לא ידענו כמה לייצר מהמהדורה המיוחדת אבל הרגשנו שאנחנו חייבים והעובדה שעוד לא הגיע יום העצמאות וכל הסדרה כמעט נגמרה – מדברת בעד עצמה.”

ומה הלאה? “הדבר הכי חשוב לי ולנו הוא קודם כל להחזיר את כל העובדים, אנחנו בקשר רציף עם כולם ועושים הכל כדי להמשיך לעבוד כרגיל, בזה מתרכזת עיקר הפעילות שלנו., אנחנו ממשיכים לתמוך ולתרום ולייצר בירה חלוצית ישראלית איכותית שתעשה טוב לא רק לעובדים אלא לכל ישראלי.

גילוי נאות:

את גלעד דרור אני מכירה מאז שהוא טיפש עשרה. הוא בן הזקונים של רותי אחותה של האימא המאמצת שלי, ברכה שלו מקיבוץ ניר עוז. בשבת ה-7-10 דוד שלו בעלה של ברכה וטל בנם הבכור נרצחו בביתם בקיבוץ. ומאז לא הצלחתי לכתוב חדשות טובות. הכתבה על גלעד והפעילות המופלאה של בירה מלכה, היא הכתבה שבזכותה הצלחתי לשבור את המחסום ולהיזכר באהבה הגדולה של דוד לבירה שהיה מכין בעצמו בבית, לביקורים התכופים שלנו כשחייתי בקיבוץ בפאב במועדון על כוס בירה (לפעמים גם עם טל) ולמשפט הצוואה שלו: “אל תבכו את מותי תחיו את היותי שמשמש אותי ומאפשר לי להמשיך הלאה למרות העצב הגדול- ממש כמו בירה מלכה, שלמרות הקושי הגדול והירידה במכירות ממשיכה לשמור על המסורת , לתרום ולהמשיך הלאה במצוינות, במקוריות.

חג עצמאות מרווה!

3 2 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x