המלצותצרכנות חברתית

על השלגון החיובי כבר שמעת?

מותג הגלידות נסטלה משיקים מדי שנה טעמים חדשים של שלגונים לצנן ולהנעים עלינו את העונה החמה. השנה בנוסף לטעמים חדשים וטעימים משיקה החברה שלגון אחד שדווקא מחמם- את הלב!! שלגון Good Challenge בטעם קולה לימון בגווני ורוד ותכלת ארוז בעטיפה שחורה ועליה כיתוב והנחיות לביצוע פעילות שמסתתרת על מקל הארטיק ומתגלה רק בסיומו.

מעשים טובים אינם דבר שגרתי ובמיוחד לא כשבני נוער וילדים מבצעים אותם. אין ספק שכדי לגרום לנוער ולילדים שלנו להתנהג בנימוס לנקות אחריהם או לומר מילה טובה נדרש היום קצת יותר מפעם. כשאני הייתי ילדה היינו צריכים לתת נשיקה לסבתא ובתמורה קיבלנו ממתק/ שלגון בקיץ…היום הילדים שלי מחבקים ומנשקים את סבתא גם בלי קשר לארטיק אבל אין ספק שהם מאוד אבל מאוד אוהבים לקבל ממתקים וארטיקים וכן מה לעשות לפעמים הדרך לעשייה שלהם עוברת גם בהבטחה לשלגון.

לכן כשסיפרתי להם שהם עומדים לקבל שלגון חדש חדש בטעם קולה לימון של נסטלה הם שאלו אם הם צריכים לסדר את החדר- וכשעניתי שלמרות שזה יהיה נפלא שהחדר שלהם יהיה מסודר במקרה הזה המעשים הטובים יקבעו לפי מה שיהיה כתוב על המקל- הם הסתקרנו ממש.

על העטיפה נכתבו ההנחיות לביצוע:

  1. סרקו אותי עם חץ לברקוד. 2. חפשו את האתגר על המקל. 3. צלמו את עצמיכם עם הסאונד מבצעים את אתגר הטוב. 4. שתפו אותנו ותוכלו לזכות בפרס.
גור פרא- בן 6.5 התאהב בשלגון החדש!

הילדים ליקקו בהנאה את הארטיק, הקט אף הצהיר לפני יומיים שזה הארטיק הכי אהוב עליו בעולם ועכשיו זה הארטיק שהוא הכי אוהב. ואז הגיע האתגר האמיתי- לקרוא את האתגר על המקל. אבל לא התייאשנו והצלחנו לקרוא. הגדול היה צריך להגיד לבן משפחה שהוא אוהב אותו- ותגובתו הייתה שהוא כבר אמר לי שהוא אוהב אותי כשהבאתי לו את הארטיק. הקטן היה צריך לנקות אחריו ולהשאיר את הסביבה נקייה- אז הוא כמובן מיד רצה לזרוק את העטיפה של השלגון לפח אבל ביקשתי שישמור אותה כדי שיוכל לסרוק ולצלם את הסרטון….

שאלתי את עדי רובינשטיין מנהלת המותג איך עלה הרעיון לחבר עשייה חיובית לשלגונים בצורה כל כך מובהקת?

“שלגון גוד צ’אלנג’ נוצר מתוך רצון ליצור שיח חיובי ברשת ולעודד עשיית טוב לחברה ולזולת. ע”י עדי רובישנטיין מנהלת המותג, לאה ריינר סמנכ”לית שיווק גלידות נסטלה ומשרד הסושיאל בלינק. רצינו לייצר מוצר שעושה טוב – שאפשר לעשות איתו טוב לאנשים אחרים. בגלל ששלגונים מגיעים לכל מקום- לכל בית ואנשים אוהבים אותם אחרי שראינו את הטירוף שעשה המותג של הקראנץ אקטרים ושלגוני הילדים וידעתי שהקהל שהכי מושפע הוא הילדים. אני מנהלת גם את הסושיאל של המותגים ורואה את מה שקורה בשיח – ורציתי לנסות להשפיע על יצירה של טוב.”

תהליך העבודה על פיתוח השלגון החדש לקח כשנתיים וכלל גם מיתוג מא-ת כולל שם המוצר והעטיפה שתכלול את העשייה החיובית וההנחיות, הברקוד וכמובן 10 אתגרים שונים על המקלות. עדי מסבירה “בחרנו 10 אתגרים שונים ודאגתי שגם בייצור לא יהיו אותם האתגרים באותו הקרטון כדי שהפיזור שלהם בין המשתמשים יהיה גדול כמה שיותר.”

אילו אתגרים למשל? “נבחרו 10 אתגרים שונים בניהם: “בקרו את סבא וסבתא”, “אמרו שלום לאנשים שבדרך”, “השאירו סביבה נקייה”, “כתבו מכתב הערכה למורה שלכם, עזרו לסדר את הבית ועוד כמה שאני רוצה להשאיר כהפתעה”. (אחד נוסף אני כבר גיליתי קודם שיצא לבן (:

עד כה, עלו כ-120 סרטונים של בני נוער וגם מבוגרים שמבצעים את האתגר.

ורגע לפני שאני שואלת את עדי על התגובות אני חייבת לומר משהו בעצמי- היות ואני באמת מאוד קרובה לנושא ומסקרת עשייה חברתית וחיובית באופן שוטף וגם הילדים שלי מכירים את העשייה הזו שלי ולפעמים נאלצים מרצונם או מרצוני לסייע לי בכל מני יוזמות שבסוף הם מאוד שמחים עליהן במקרה הזה אחד האתגרים שאני התמודדתי איתם הוא לא היכולת של הילדים לעשות את המעשה הטוב אלא להצליח להביא אותם לתעד את עצמם כשהם עושים אותו. סיפרתי לעדי ומסתבר ש “יש לא מעט התייחסויות ותגובות של הורים ובני משפחה מבוגרים יותר שמגיבים על הסרטונים של הילדים וברשתות אחרות על הפעילות ונוצר ממש שיח של הורים לגבי הפעילות ושוב- אנחנו

ואיך התגובות עד כה?

“השלגונים הגיעו לחנויות ממש לפני כמה ימים וכבר יש מעל 120 סרטונים” ענתה עדי ומיד הוסיפה. לקחנו בחשבון שיהיה צורך בהסברה נוספת כי בכל זאת זה לא דבר רגיל ולא מדובר רק בצילום של הילדים אוכלים ונהנים מהשלגון אלא הדגש פה הוא באמת על הצילום והתיעוד של הילדים עושים דברים טובים למען אנשים אחרים או הסביבה. וכדי לעודד את העניין אפילו יותר אנחנו בוחרים בכל שבוע שלושה זוכים מבין הסרטונים שהועלו וענו על האתגר ומזכים אותם בפרסים ממש ממש שווים- לא שלגונים!”

איזה פרסים למשל? “מארזי סוויטבוקס, רינג תאורה, כרטיסים זוגיים לסרט בהוט סינמה, רמקול jbl”

ולמה בחרתם לעשות את הפעילות דווקא בטיקטוק? “בחרנו לנהל את הפעילות בטיקטוק היות והפלטפורמה מהווה במה פתוחה לכולם, עם יכולת ליצור מגוון רחב של סרטונים וגם כי היא הפלטפורמה “החזקה” ביותר בקרב הנוער.  בחרנו ליצור שיח חיובי באמצעות אתגרים כדי להתאים לקהל היעד ולטרנדים בפלטפורמה.

גם משפיעני טיקטוק כבר לוקחים חלק באתגר –

“למשל פלג לביא שצילמה את עצמה עם השלגון ואת כל שלבי הפעילות וגם היא כבר עשתה מעשה טוב וממש סידרה את הבית – בעקבותיה עלו תגובות של עוקבים ועוקבות שהחליטו לעזור לסדר את הבית אפילו בלי השלגון. אנחנו מקווים ששלגון גוד צ’אלנג’ יעזור לעשות שינוי בשיח ברשתות החברתיות גם מעבר לטיק טוק ויעודד עוד ועוד אנשים לעשות מעשים טובים לזולת.”

@peleglavi_

יצא שלגון חדש ואני ניקיתי את כל הבית בגללו! עושים את האתגר הטוב שעל המקל עם הסאונד של הסרטון הזה ויכולים לזכות במגוון פרסים! #good_challenge פרסום ממומן בשיתוף גלידות נסטלה

♬ Good_Challenge_Nestle_Icecream – Nestle_Icecream_Israel
אחת התגובות שעלו בעקבות הסרטון שהעלתה פלג….

שלגון לכולם!! עדי מסבירה לי שאחד הדגשים החשובים ביותר במהלך העבודה שלה על השלגון החדש היה שכמה שיותר אנשים יוכלו לקחת חלק בפעילות ושהשלגון לא יהיה נישתי אלא יפנה לקהל רחב ככל האפשר- בדיוק מהסיבה הזו למשל נבחרו הטעמים של קולה ולימון שהם הטעמים האהובים ביותר ופונים לקהל הרחב ביותר אבל למשל זו גם הסיבה שלא מדובר בשלגון חלבי אלא בשלגון פרווה ולא עם טעמים סופר ייחודיים או מפוצצים כמו הקראנץ קורנפלקס וכד’. וגם האתגרים בשלגון מכוונים לכולם וגם אנשים מבוגרים יכולים ונשמח שיאתגרו את עצמם וישתפו.

האם מעבר לשלגון קולה לימון יש עניין לעשות כאלה דברים עם עוד מותגים /מוצרים? עדי לא רוצה להסגיר עוד סודות אבל מבטיחה לי שמדובר ב”קצה השלגון/הקרחון” כרגע הושק שלגון ראשון מסוגו ברמה העולמית עם מהות ומטרה והכיוון הוא חד משמעית להעמיק את ההשפעה החברתית יותר לכיוונים נוספים.

מה נשאר לי לומר עוד? באמת באמת מעודד ומרומם את הלב. והכי הרבה עושה חשק לארטיק!

3.5 2 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x