חדשות טובות

תְּרְבַּחוּ וַתִסְעַדוּ- מימונה חברתית במיוחד

אין ספק שהשנה לא רק חג הפסח היה שונה אלא גם חגיגות המימונה יהיו שונות- הצורך הגדול לחגוג יחד ולחוות חוויה של איחוד חברתית ושמחה לא ידלג על חגיגות המימונה שזוהי עיקר המטרה שלהן. בבית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי שממוקם בחיפה מאמינים ביצירת מרחבים משותפים ושוויוניים המכילים את מגוון הזהויות והתרבויות בחיפה בפרט וישראל בכלל. מקיימים פעילויות תרבות וחינוך שמבוססות על האמונה כי היכרות בין אישית ומפגש עם תרבות אחרת, על הסיפורים, הנכסים התרבותיים והרוחניים שלה, הינן חשובות לשבירת המחיצות ובניית אמון בין הלאומים, הקבוצות האתניות והדתיות השונות בחיפה ובישראל. ולכן זה אפילו קצת מפתיע שזו הפעם הראשונה שיחגגו במקום את חגיגות המימונה.

הבוקר שישי 2.4 10:00-13:00 מתקיימת בבית הגפן- מרכז תרבות ערבי יהודי בחיפה, סדנא להכנת מתוקים מרוקאים עם השפית החיפאית ורד פרן שמעידה על עצמה שהיא חצי מרוקאית, ודווקא החצי המרוקאי שלה היה פחות מחובר למטבח. אין לה סיפורי מטבח מבית אמא, אבל בהחלט מבית סבתא ומשם היא למדה את כל מה שהיה צריך ללמוד על המטבח המרוקאי והמימונות אצלה הן בשגרה. במהלך הבוקר היום יכינו מתנדבים ומתנדבות בבית הגפן עם ורד עוגיות בוטנים, מרציפנים ממולאים, עוגיות קוקוס, שבקיות, סיגרים, זבן, ריבות ועוד – הכל כיבוד לחגיגת המימונה שתתקיים באותו המקום בצאת השבת.

בד”כ לא חוגגים חגים למעט חנוכה כריסמס ורמאדן” מספר אסף רון מנכ”ל בית הגפן. וממשיך “השנה בגלל שסוף סוף אפשר לחגוג אירועים והמימונה היא חג חברתי שמזמין את כולם לחגוג, לאכול דברים טעימים, להיות יחד, לשמוע ביחד מוסיקה טובה, ולקיים את ערך החברות והאירוח. אז למה לא?”

אסף רון מנכ”ל בית הגפן

מי שיזמו את האירוע הן הילה גושן – מנהלת תחום תרבות בית הגפן ולימור שיין- מפיקה, מנהלת פרויקטים בבית הגפן. הן הבינו שמהות המימונה היא חגיגת יחד משותפת ולכן החליטו לחלק את האירוע לשניים- להזמין שפית מרוקאית חיפאית ללמד את המתנדבים והמתנדבות בבית הגפן להכין יחד את המתכונים המרוקאיים לכיבוד עם סיפורים מוסיקה ותחושה של חגיגה. ובחלק השני ליהנות יחד מהמטעמים שהוכנו בסדנא.

ורד פרן מדגימה

“על פי המסורת והסיפורים במרוקו היו מכינים את כל הממתקים הכשרים לפסח עוד בזמן החג, ואת המתוקים מהקמח, בעיקר המופלטות אבל גם הספינג’ והסיגרים והשבקיות, היו מכינים עם סיום הפסח ופרוץ חגיגות המימונה. לפי הסיפורים מי שהיה מביא ליהודים את הקמח למופלטות ולכל יתר המתוקים מהקמח היו שכיניהם המוסלמים שידעו שאצל היהודים המרוקאים אין קמח בפסח, והיה סיכום ביניהם שהם מביאים ונשארים לחגיגות כמובן. אנחנו לא שמים את התפקיד הזה כאן על אף אחד, אנחנו נביא אותו לבד, אבל בהחלט הזדמנות נהדרת להזמין את כולם, יהודים, נוצרים מוסלמים וכל מי שרוצה לבוא לחגוג ביחד חג שהמקור שלו הוא שמחה חברות ואוכל טעים. באיזו תרבות נהוג לסרב להצעה כזו?
לא קיבלנו תגובות מיוחדות, אבל יש נרשמים ערבים, שאני שאני בטוח שיהנו מאד

מה מתוכנן במימונה מחר? “מה שקורה בכל מימונה, תהייה מוזיקה מרוקאית טובה ושמחה (לצערי בלי להקה הפעם), יהיו מתוקים שנכין יום לפני, והרבה. תהייה עמדת מופלטות חמות וטריות ישר מהמחבת, יהיו אנשים טובים, ויהיה מיקרופון פתוח אם מישהו ירצה להפתיע, לעלות לנגן, לקרוא, להצחיק… אנחנו פתוחים לקבל את הכל באהבה.

ואפרופו חברתי, אנחנו יודעים שלא כולם יכולים להצטרף אלינו בגלל ענייני התו הירוק, אבל אנחנו רוצים לחגוג עם כולם, גם עם מי שלא יכול, אז פתחנו אופציה מיוחדת ומוגבלת אומנם בכמות, אבל חמודה מאוד, שמאפשרת במחיר סמלי סמלי סמלי, לבוא ולאסוף מאיתנו צלחת מתוקים עם מופלטות חמות מהמחבת, ולקבל חיבוק מרחוק על הדרך, זו הדרך שלנו והסולידריות שלנו עם מי שלא יכול להצטרף אלינו במקום.

אנחנו לא מחבקים פוליטיקאים, אנחנו לא מצטלמים עם אח”מים, אנחנו רק רוצים להיפגש סוף סוף שוב, ולחגוג יחד. לא יושקע המון כסף ציבורי בקישוטים ונוצצים, מה שינצוץ בעיקר יהיו האנשים היפים שיגיעו וישמחו.

אפשר עוד להירשם בלינק

5 1 vote
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x