אנשיםחדשות טובותעסקים

יקב לטם – גאווה ישראלית ביין!

היין האדום "ויוואצ'ה" מבציר 2017 של היקב האורגני מהגליל המערבי זכה בשבוע שעבר במדליית הזהב הכפול ובניקוד הגבוה מכולם בתחרות היינות הבינלאומית היוקרתית, PAR, בגרמניה. עוד שני יקבים ישראליים זכו במדליות זהב בתחרות

יין ויוואצ’ה 2017, יקב לטם

כל מדליה שישראל זוכה בה היא סיבה לחגיגה, ואם זו מדליית זהב – החגיגה גדולה. בטח ובטח, אם מדובר במדליית זהב כפול. כן, יש דבר כזה בעולם היין והיא ניתנת על הישג יוצא דופן בייצור יין.

מי שהביא את ההישג הנהדר הזה הוא יקב לטם, הממוקם ביישוב לוטם שבגליל המערבי. בסוף השבוע האחרון, התבשר יונתן קורן (37), מבעלי היקב, כי היין האורגני האדום, “ויוואצ’ה 2017“, זכה במדליה הנכספת, במסגרת תחרות PAR בגרמניה. היין, המיוצר מענבי קברנה סוביניון, זכה לדירוג הגבוה מכולם בתחרות: 97 נקודות.

גם שני היקבים הישראליים הנוספים שלקחו חלק בתחרות, יקב שטרן מהגליל המערבי ויקב שילה מהרי ירושלים, זכו במדליות מוזהבות: שטרן זכה בשלוש מדליות זהב בקטגוריית היינות האדומים ושילה זכה בשתי מדליות זהב, האחת ביינות האדומים והאחרת ביינות הלבנים. בסך הכול, השתתפו בתחרות השנה 127 יקבים מ-22 מדינות מאירופה ומהמזרח התיכון, ורק עוד שניים מהם זכו במדליית הזהב הכפול, אך בציון נמוך יותר מלטם, 96 נקודות.

יונתן קורן, יקב לטם

– איך מתקיימת התחרות?
קורן: “כל יקב שולח את היינות שלו למבחן בהתאם לקטגוריות: יין אדום, יין לבן, יין קינוח, יין מבעבע ויין פירותי (רוזה). כ-40 טועמי יין מקצועיים מכל העולם טועמים את היינות בטעימה עיוורת ומנקדים כל אחד מהם בשיטת ניקוד הקרויה PAR. השיטה הזו כוללת גם את הטעימה החושית וגם בדיקה מדעית של הנתונים הפיזיים של היין.

לאחר מכן, משקללים את כל התוצאות למספר אחד. היינות שזוכים בניקוד הגבוה ביותר, בין 95 ל-100 נקודות, מקבלים את מדליית הזהב הכפול. יינות שמקבלים 95-90 נקודות זוכים במדליית זהב ויינות שמקבלים 90-85 נקודות זוכים במדליית כסף.

“הופתענו מאוד מהציון”, מספר קורן, “כי זה יין צעיר. בדרך כלל, היינות הישנים יותר מקבלים את הטעמים היציבים באמת וזוכים לדירוג גבוה יותר. בשנה שעברה השתתפנו בפעם הראשונה בתחרות, עם יין ויוואצ’ה מבציר 2016, וקיבלנו מדליית כסף”.

לוגו תערוכת פרו-וויין בדיסלדורף

את המדליה הרשמית עתיד קורן לקבל בעוד כשבועיים, בתערוכת היין הגדולה, Prowein 2019, בדיסלדורף. “זה לא יהיה טקס כמו באולימפיאדה, שאני יכול לעמוד על הפודיום עם הדגל ולשיר את התקווה”, הוא אומר, “אבל זו תעודה שמכניסה את היקב ואת היין להכרה בינלאומית, וזה כבוד גדול מאוד. בכל מקום שבו ישראל מופיעה זה משפיע על התודעה הבינלאומית. במקרה שלנו, מדובר ביין אורגני שקיבל את הניקוד הכי גבוה, כך שזו בשורה גם ברמת המסר”.

כשקורן מדבר על מסר הוא מתכוון למסר האורגני, שבשמו הוא הקים את היקב בסוף שנת 2009. “אני מאמין באיזון שבין האדם והטבע. גידול של מוצרים באופן אורגני שומר על האיזון האקולוגי, שומר על הקרקע, ושומר עלינו ועל הסביבה. בשורה התחתונה, זה גם נותן פרי יותר איכותי”.

כיום, מבין כ-450 יקבים בישראל, יש רק עוד שני יקבים בעלי רשיון לייצור יין אורגני מטעם משרד החקלאות: יקב חרשים ויקב נאות סמדר. בשנה הבאה, מתכנן קורן להתמקד בתחומו ולקחת חלק בעיקר בתחרויות יינות אורגניים.

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x