הבית להורים

“אינני מצייר שולחן, אלא את התחושות שהוא מעורר בי.” אנרי מאטיס.

השבוע הגיעו אליי להדרכת הורים, זוג הורים מקסימים לתאומים בני חמש. “הבת שלנו ביישנית ולא מתחברת לילדים אחרים “, הם סיפרו לי. “החוג היחיד שהיא מוכנה ללכת אליו זה חוג ציור”. הם ביקשו שאבדוק דרך הציורים של הבת שלהם, מדוע היא כל כך ביישנית ואחיה התאום כל כך חברותי.

כשבדקתי את הציורים של שני הילדים, ראיתי שביישנות אינה העניין המרכזי אצל הילדה וכי לא בהכרח האח התיאום מתמודד עם פחות אתגרים מאחותו התאומה.

זה קורה לא פעם כשבאים אלי עם תיאור מסוים של התנהגות הילד ואז הציורים מצביעים על מציאות שונה- חשוב לי לומר לפני הכל שזה לא אומר בהכרח שההורים טעו באבחון- בכלל לא! אבל במקרה הזה – מה שהם פירשו אצל הילדה שלהם כביישנות הוא בעצם אימפולסיביות מודחקת.

מה שראיתי דרך הציורים שלה, היה ביטוי של רגשות ורצונות ופחות ביטוי של המציאות בפועל. לפעמים בציורים ניתן ללמוד על מציאות שילדים חווים ובמקרה הזה הציור שיקף את הרצונות של הילדה להרגיש אחרת. בעיקר רצון חזק לעצמאות ונפרדות וחיפוש הזהות העצמית שלה, מעבר להיותה אחות תאומה.

הילדה המתוקה שלהם ציירה את עצמה בציורים מסויימים גדולה ביחס לדף, זה לא אומר בהכרח שככה היא מרגישה, אבל זה כן מעיד על הרצון הגדול שלה להרגיש ככה.

דרך הציור ראיתי בבירור את האימפולסיביות שלה, והעובדה שהיא לדברי ההורים שהיא נחבאת אל הכלים בין החברים, מצביעה על זה  שהיא לא מצליחה לבטא את האני האמיתי שלה כשהיא צריכה להשתמש במיומנויות חברתיות, וכשהיא מתפרצת וכועסת בבית זה ביטוי לחוסר הידע שלה להיות ילדה שאינה חלק משניים.

להיות הורים לתאומים זה מאתגר. גם להורים המגדלים אותם וגם לתאומים עצמם.  צריך לזכור התאומים חלקו יחד בעל כורחם את תהליך ההיריון והלידה ובתחילת חייהם זה הרבה פעמים יתרון גדול, אך באיזה שהוא שלב, נדרשת מהם היכולת לגדול לבד והרי הם לא יודעים מה זה להיות לבד, בניגוד לילד יחיד.

להורים לתאומים אני ממליצה לבדוק בטרם ההפרדה במסגרות החינוכיות, את הבשלות  לפרידה כי הפרדה בין תאומים צריכה להיות הדרגתית, כמו גמילה אם תרצו, כך שתאפשר לכל אחד מהתאומים למצא את זהותו מעבר להיותו חלק משניים.

ההורים של הילדה במקרה כאן כבר ביצעו את ההפרדה ביניהם כנראה מוקדם מדי וללא הבשלות שלהם לכך, לכן המלצתי להורים בין היתר, לקבוע זמן איכות עם הילדה ללא אחיה התאום. כאשר בזמן הזה הילדה יעניקו ההורים לילדה תשומת לב מרבית וכלים כיצד לפתח מיומנויות חברתיות גם כשהיא לבד ללא אחיה התאום.

כשמצליחים להעניק לילד את הכלים לקשיים הספציפיים אתם הוא מתמודד כעת, ואף מלמדים אותו ואת ההורים איך לעשות בהם שימוש, הדבר בא לידי ביטוי בציורים הבאים שהילד יצייר, כי שם רואים את המגמתיות בציור שמשתנה ואת התהליך שהסתיים בהצלחה.

5 1 vote
דירוג הכתבה

נילי זהבי סבו - מובילה לתהליכי שינוי דרך נומרולוגיה, אימון אישי ופענוח ציורי ילדים ומבוגרים

נשואה ואמא לילד. מפענחת ציורי ילדים, מדריכת הורים עוזרת להורים ליצור בית בריא ושמח. נומרולוגית חיובית כותבת מסרים של העצמה ופתיחת תודעה דרך האנרגיה של התאריך היומי. רוצה לעשות טוב ולחבר אותך אל ההצלחה שלך.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x