צרכנות חברתית

צעירים אתם.ן לא לבד!!

בסקר מקיף שנערך ע”י עמותת ער”ן בדצמבר 2020, עלה כי בקרב 505 צעירים בגילאי 15-35 ולהלן ממצאי הסקר העיקריים: מעל למחצית (58%) מהמשיבים סובלים מדיכאון או חרדה בתדירות משתנה. קבוצת הגיל “הסובלת ביותר” היא צעירים בגילאי 18-24 (65%).  מנתוני דו”ח עמותת ער”ן לשנת 2021 כשליש מפניות המצוקה של הצעירים לקווי הסיוע של העמותה עוסקות בתחום התוך-אישי וכוללות כאב נפשי, דיכאון וחרדה, מצוקה נפשית חריפה, התמכרויות והפרעות אכילה.

אחת מהפעולות החשובות שעולה היום, לתמיכה בצעירים בישראל החווים חרדה ודיכאון היא קמפיין דיגיטל נרחב בחסות מותג הטיפוח מייבלין ניו יורק מבית לוריאל.

במסגרת הקמפיין “אתם.ן לא לבד” שיכלול פעילות ברשתות החברתיות:  טיקטוק, אינסטגרם ופייסבוק, בנכסיו הדיגיטליים של המותג לצד פרסום בנקודות המכירה ברחבי הארץ.

את הקמפיין נבחרו להוביל ארבעה כוכבי הרשת:  ליזה ביך, ליאון שניידרובסקי, שיינה היידי ושיר בר, הידועים בחיבורם הרגשי והאישי לנושא וינגישו את עמותת ער”ן לצעירים כאמצעי להתמודדות עם רגשות שליליים ומצוקה.

פנייה זו של המותג בארץ שכרוכה בהשקעה של כמה מאות אלפי שקלים, כחלק מתוכנית חברתית בינלאומית ‘אמיצים ביחד’ (Brave Together). של המותג, בהשקעה של 10 מיליון דולרים. במטרה לתמוך בצעירים החווים חרדה ודיכאון, לנפץ את הסטיגמה הציבורית סביב הנושא ולהגדיל את הסיכוי לאיתורה בשלבים מוקדמים ולחבר את מי שזקוקים לכך לערוצי הסיוע הרלוונטיים. 

בכל העולם, התוכנית פועלת בשיתוף הדוק עם ארגונים מתמחים. בישראל, תפעל התוכנית בשיתוף פעולה ארוך טווח והדוק עם עמותת ער”ן – עזרה ראשונה נפשית, הארגון החברתי הוותיק והמוביל בנושא בישראל, זוכה פרס הנשיא למתנדב לשנת 2022, המעניק סיוע נפשי ותמיכה רגשית בטלפון ובאינטרנט, מזה 50 שנה. התכנית המשותפת עם קהילת המומחים של ער”ן, כוללת מגוון כלי תמיכה, החל מפלטפורמה לזיהוי מוקדם של סימני מצוקה, דרך הנגשת ערוצי הסיוע והתמיכה של העמותה ובנוסף, הגברת המודעות הציבורית ברשתות החברתיות ובמרחב הציבורי.

לדברי לאון שניידרובסקי מרצה בתחום האופנה כוכב רשת ומנחה, אחד ממובילי הקמפיין: “מייבלין ניו יורק פנו אלי לטובת הפרויקט הזה כדי לקדם את החיים האמיתיים. בני נוער רבים נחשפים לתמונות זוהרות של כוכבים ומשפיענים ברשתות כשהם מפולטרים וזוהרים ומפתחים רגשות שיליים כלפי עצמם כשהם חווים שהם לא כאלה ביום יום. הרעיון בקמפיין כמו שאני חווה אותו הוא כפול. מצד אחד מדובר בחברת טיפוחואיפור שגם אני עושה בה שימוש ומדגיש בעזרתה את הצדדים היפים שלי אבל מצד שני גם לדבר על החיים האמיתיים- מה שמאחורי התמונה, הרגשות, המחשבות ולהעביר את המסר שיש מה לעשות ולמי לפנות.- עמותת ער”ן

מה עשית במסגרת הזו?

“לקחתי תמונות שהעלתי לאינסטגרם וסיפרתי את הרקע שעומד מאחוריה. כי העולמות המפולטרים יוצרים המון קשיים וצריך להבין שמאחורי כל התמונות הזוהרות יש סיטואציות שהצטלמנו לאינסטגרם בחופשות וכד’ יש גם דברים אחרים שלא עוברים כמו רגשות לא טובים והמסר הוא שזה בסדר להרגיש לא בסדר.

והוא מוסיף, במקרה שלי כחלק מאחריות חברתית, כבר מזמן התחלתי להעלות תמונות שלא מראות רק גלאם וזוהר- ואני מנסה לקדם את כל הנושא של בודי פוזיטיב בלי פילטר, שרואים בכי, חצ’קונים ולספר אמת באינטרנט וברשתות החברתיות.

ואני ממש שמח שאני יכול להנות אותם לער”ן זו בסופו של דבר הפלטפורמה שאפשר להגיע אליה ולקבל עזרה.”

לדברי דוד קורן, מנכ”ל עמותת ער”ן: “בני נוער לא מדברים מצוקה, הם מתנהגים מצוקה. מתבגרים וצעירים מהווים קבוצה חברתית הממעטת לפנות לסיוע ולעזרה, ולכן אנו מברכים על שיתוף פעולה עם מייבלין, מותג לבני נוער וצעירים. יחד, אנו רואים חשיבות רבה ביצירת פלטפורמה להעלאת המודעות לחרדה ודיכאון, לזיהוי סימני מצוקה להעברת המסר החשוב: אנחנו תמיד כאן, מקשיבים לנפש שלך, אתן.ם לא לבד. “

דוד קורן מנכל ערן צילום יחצ (1)

לדברי אילן נקש, מנהל חטיבת מוצרי הצריכה בלוריאל ישראל, המשווקת את מותג מייבלין ניו יורק:  “כמותג האיפור המוביל בקרב דור ה-Y ודור ה-Z, אנחנו מעודדים את הצרכנים לבטא את מי שהם באמת ולמצות את החיים בכול הכוח. מייבלין ניו יורק נחשב למותג המוביל ביותר בטיק טוק ישראל בקטגוריית מוצרי הצריכה ואחד המותגים החזקים בקרב הצעירים בישראל וזה היתרון היחסי שאנו מביאים לתכנית המשותפת עם עמותת ער”ן: מודעות, הנגשה וחשיפה לתופעה”.  לדבריו: “אני גאה שמותג צעיר ומוביל לוקח על עצמו להוביל תכנית לתמיכה בצעירות ובצעירים החווים חרדה ודיכאון. באמצעות ההשפעה שלו, יתרום מייבלין ניו-יורק לקידום המודעות לתופעות אלו. אני מברך על שיתוף הפעולה ארוך הטווח עם עמותת ער”ן המתמחים בנושא, שנועד לסייע באופן אקטיבי לקידום המודעות והטיפול בתופעות של חרדה ודיכאון בקרב צעירים.”

ד”ר שירי דניאלס, מנהלת מקצועית ארצית בעמותת ער”ן מוסיפה: “בקרב הצעירים קיים פער בין מה שרואים מעל לפני השטח למה שמתחולל בפנים. שיתוף הפעולה החשוב פותח לנו ערוץ נוסף אליהם, דרכו יוכלו ללמוד איך לזהות מצוקה, כיצד ניתן לתמוך ולהושיט יד ולהפנות לעזרה נפשית ראשונה. בשנה החולפת התקבלו בקווי הסיוע של ער”ן מעל ל- 58,000 פניות מצעירים ובני נוער (עד גיל 24) במהלכן הקשבנו והענקנו סיוע נפשי ותמיכה רגשית.”

5 1 vote
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x