ארועיםחדשות טובותסביבה

רוח של שינוי מגיעה גם לישראל ומעודדת הפגנות טובות

בשבועיים האחרונים אנחנו רואים וחווים גל של מחאות והתאגדויות בישראל בנושאים בוערים וכואבים וחלקן אף הופכות למחאות הפועלות באמצעות כוח. למרות שרוב הציבור הישראלי סבור כי ניתן להביא שינוי רק בצורה הזו, תנועת “Extinction Rebellion- המרד בהכחדה” מוכיחה בדיוק את ההפך הגמור!

בימים אלה נפתחות קבוצות אזוריות של התנועה ברחבי הארץ. אתמול, התקיים המפגש הראשון של קבוצת תל אביב שכלל בתוכו השקה רשמית של הקבוצה, הרצאות מעניינות בנושא המשבר, תכנון הצעדים הבאים, בכורה ארצית לסרטו של דיוויד אטינברו על שינויי האקלים, כיבוד טבעוני ללא פסולת מהזמת ועוד. 

מה עושה התועה החדשה אחרת?

סמל התנועה הוא עיגול עם שעון חול כדי להמחיש שהזמן לטפל במשבר האקלים הולך ואוזל

לדברי מיטל לוקוף, אחראית צוות תקשורת של התנועה בארץ: “מדובר בתנועה צעירה בת שנתיים בלבד, הפועלת בנושא משבר האקלים העולמי ומאמינה שמחאות וההפגנות צריכות להיות מקרבות, מחברות וצבעוניות למען מטרה המשותפת לכולם. ההנחה לכך היא ששינוי מתקיים באמצעות איחוד קולות והדרך הטובה ביותר להביא אליו היא בצורה חיובית. ביקורת ומחאות צעקות וכעס מזהמים את הסביבה לא פחות מהשלכת פלסטיק – הרעיון בהתאגדויות הללו הוא ליצר שינוי אמיתי מתוך הבנה מהותית ויצירת אכפתיות”.

במאי האחרון, ה- IPCC (הפאנל הבין ממשלתי לשינוי האקליםשבודק את מצב שינויי האקלים בעולם, מכמת אותו למספרים ובעקבותיו מציג את הסיכונים העתידיים לבני האדם, בעלי החיים וכדור הארץ), פרסם דו”ח נוסף, בתמיכתם של 97% ממדעני האקלים, המתריע על כך שאנחנו עומדים בפני “קטסטרופה אנושית”. לפי הדו”ח, האנושות חייבת לשנות את התנהלותה האקולוגית ולהפסיק לזהם את האוויר או שתוך 10 שנים תהליך ההתחממות הגלובלית ייעשה בלתי הפיך ונתחיל בהדרגה לחוות שרפות ענק, בצורות קשות, מחסור חמור במזון, מזג אויר קיצוני, מחלות, עליית פני הים ועוד.

לוקוף מתארת כי “ההבנה הגדולה לחשיבות יצירת השינוי הגלובלי הביאה את מקימי התנועה להבנה כי גם הדרך ליצור את השינוי תצטרך להיות חדשה ואחרת. התנועה עצמה שמה לה למטרה לפעול ב שקיפות שהיא שינוי מרענן בנוף מכיוון שהפוליטיקאים והתקשורת כמעט ולא מדברים על הנושא וחומרת המצב. הארגון דורש שקיפות מלאה והכרזה מצד הממשלות על מצב חירום אקלימי. פעולות מיידות – יצירת השפעה חברתית על הממשלות כדי שהן יפעלו למען עצירת איבוד המגוון הביולוגי ולהפחתת פליטת גזי החממה עד שנת 2025 ל-0.  והקמת מועצות אזרחים ושיתופם בטיפול במשבר האקלים – מעורבות של החברה כולה באחריות על העתיד הקיומי”.

במחאה בלונדון, קרדיט: AFP dailtstar

ישנן הרבה תנועות וארגונים ותיקים יותר בתחום ההתמודדות עם משבר האקלים או פעילות סביבתית. אז מה בעצם ההבדל בין התנועה לשאר התנועות? “שהארגון הוקם על ידי אקדמאים שעשו עבודת מחקר רצינית לגבי מחאות חברתיות שכן הצליחו וכאלה שנכשלו. לכן, דרכי העבודה של הארגון מאד חכמות – יש רשת תמיכה לפעילים, העבודה נעשית בצורה מאוד מקצועית ומאורגנת וזה רענון נחמד למישהי כמוני שהייתה פעילה בלא מעט מסגרות”. 

היא משתפת אותנו ומספרת על דרכי הפעולה של הארגון – “הדרך היא נקיטת מחאות משמעותיות, צבעוניות ומזמינות ועם זאת לא אלימות. המטרה היא שהמחאות יצרו תהודה משמעותית, אבל שכל בן אדם ירגיש שהוא יכול להשתתף. מהסרטון על ההפגנות בלונדון אפשר להרגיש כמה המחאות הן עוצמתיות מצד אחד אבל גם כיפיות ומזמינות מהצד השני.”

התנועה יחסית צעירה ובזכות דרכי הפעולה החיוביות שלה הצליחה להשיג התקדמויות משמעותיות בנושא המשבר! לדבריה “התנועה הצליחה להביא להכרזה של “מצב חירום אקלימי” במדינות רבות כמו אנגליה, אירלנד, צרפת, אוסטרליה, מספר ערים בארה”ב ועוד. עד כה כ- 600 ערים סה”כ, כשהשאיפה היא לעשות את אותו הדבר בישראל והמטרה החשובה ביותר היא צמצום פליטות גזי החממה לאפס עד 2025.” 

המחאה הצבעונית בלונדון

נשמע מעולה! אז, מה עושים הלאה? ” המצב אמנם חמור אבל אפשר עוד להציל אותו וחשוב להתחיל לפעול אתמול ולא לחכות – גם ברמה האישית: להפסיק להשתמש בכלי חד פעמי מפלסטיק, טיסות או נסיעות מיותרות שמזהמות את האוויר, לעבור לתזונה צמחונית\ טבעונית.”

המפגשים הבאים יתקיימו באזור ירושלים, חיפה והצפון.
ניתן להתעדכן בשעות ובתאריכים דרך עמוד הפייסבוק של הארגון בישראל – https://www.facebook.com/pg/XRisrael/events/

סמל התנועה הוא עיגול עם שעון חול כדי להמחיש שהזמן לטפל במשבר האקלים הולך ואוזל.
0 0 votes
דירוג הכתבה

ספיר יצחקוב

בת 26, אוהבת לטייל בארץ ובעולם. חייכנית, אופטימית, מצלמת וכותבת למגירה בעיקר.. טבעונית ומאמינה באנרגיות טובות וקארמה.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x