ארועים

פסטיבל תיאטרון התקווה בחנוכה

חנוכה הפך ללא כל צל של ספק לחג התיאטרון הבלתי מעורער. מהפסטיגל שהפך להיות הרבה פסטיבלים ומשלל ההצגות הכובשות את הבמות- אין ספק שהבמות לוהטות והשפע מעולם לא היה גדול יותר. בחלק גדול מההצגות משולבים גם מסרים חינוכיים וערכיים לילדים ובלי להיכנס לדקויות כמו הבחירה להוציא את המילה פרחה מהשיר נדמה שזו ההזדמנות הגדולה באמת של הקהל לפגוש את כוכבי הרשת והמסך הכי קרוב שאפשר- ועבור הילדים וחלק גדול מההורים זה סוג של נס.

למען האמת זו פחות או יותר המטרה המרכזית של התיאטרון- שהיה אחת מהדרכים העתיקות והמוצלחות ביותר להעביר מסרים להמון ולבדר אותו בו זמנית. היכולת לראות את תגובות הקהל לנעשה על הבמה ולהצליח להביא את הקהל לאהדה /סלידה של הדמויות שירתו לא מעט את הממשל והמלוכה. בהמשך הפך התיאטרון להיות גם כלי לביטוי ויצירה אומנותית שמאפשרים לשחקנים לגלם דמויות שנויות במחלוקת ולהביא צדדים אחרים באישיות מורכבת – אבל מה שלא השתנה מאז המאה ה13- שבה נראה כי נעשה שימוש בתיאטרון ביוון העתיקה לראשונה ועד ימינו הוא הכוח העצום לחבר יחד קהלים ולהיות צינור מקשר בקהילה כולה.

בישראל התיאטרון הקהילתי הראשון יוסד ע”י יוסי אלפי בשנות ה-70 והפך לכלי נוסף בפיתוח קהילתי לשיפור איכות החיים בקהילה. אחת מאותן קבוצות תיאטרון קהילתי הייתה בשכונת התקווה בתל אביב שניהל בצלאל אלוני ובו לקחה חלק גם עופרה חזה שבזכותו התגלתה ולימים פרצה לתודעה הישראלית בזכות אותו שיר הפרחה.

תיאטרון שכונת התקווה עם עופרה חזה

בשני העשורים האחרונים פועל בשכונת התקווה תיאטרון קהילתי שנוסד ב 1998 מבית הספר ללימוד משחק “יורם לווינשטיין” המטרה המרכזית להיווסדו הייתה לאפשר לסטודנטים להרוויח את המגוון העשיר של תרבויות בשכונה כשחקנים ולאפשר להם להוביל קבוצה ולהגדיל את האמירה האישית שלהם וכמובן בנוסף לתרום לקהילה- לאפשר לקהילה להיפתח וללמוד מהסטודנטים, להעשיר עולמם, להעצים הביטחון העצמי ולהתנסות בעולמות חדשים.

בין השחקנים המוכרים ביותר בארץ לקחו חלק בפעילות והדריכו קבוצות לאורך השנים אפשר למנות את אגם רודברג, עוז זהבי, דון לני גבאי, נלי תגר, גל אמיתי, שני קליין, הילה סעדה, ורד פלדמן ניב סולטן, גל פופולר, עמית פרקש, ליאור דובדבני, רעות אלוש ועוד רבים וטובים.

קבוצת גיל הזהב החיים במחזמר צילום רדי רובינשטיין

במסגרת הפעילות של התיאטרון הקהילתי , תלמידי הסטודיו שבשכונת התקווה, לצד לימודי המשחק המקצועי שלהם , מלווים לא פחות מ-19 קבוצות וכ- 300 מתושבי שכונת התקווה ביניהם: בני ובנות נוער בסיכון, נוער דתי, בנות גיל הזהב, ילדים עם צרכים מיוחדים, בעלי מוגבלויות ועוד וכן קבוצות שאליהן מגיעים המשתתפים מחלקים נוספים בעיר כמו קבוצת העיוורים שהיא שת”פ עם המרכז לעיוור והם מגיעים מרחבי
העיר וקבוצת הדתיים שבשיתוף עם בתי ספר ולכן מגיעים מאזורים שונים

חליל יצחק

לדברי חליל יצחק בן 45, מנהל הפרויקטים הקהילתיים בסטודיו למשחק של יורם לוינשטיין ובוגר הסטודיו (משנת 2000) “פרויקט התיאטרון הקהילתי בסטודיו למשחק של יורם לוינשטיין הוא הראשון מסוגו בארץ ומהווה השראה לכל שאר מוסדות התרבות המקצועיים בעשייתם הקהילתית.”  

והוא מוסיף כי “דרך שיעורי המשחק, הופכים סיפורי חייהם של תושבי השכונה להצגות מרגשות המשקפות את עולמם ולא פעם מייצגות את ישראל וזוכים בפרסים בפסטיבלים נחשבים בחו”ל.”

הקבוצות לרוב בנויות מ 8-22 משתתפים שנפגשים  אחת לשבוע למשך שעתיים. לקראת סוף השנה נכנסים לחזרות לקראת מופע שיא.  עם כל קבוצה עובדים שני סטודנטים מבית הספר  שמקיימים קשר שוטף עם המשתתפים ובמסגרת המפגשים הם שעושים עם המשתתפים עבודת הכנה לפני הפגישה, עבודה בקבוצה, סדנאות, עבודה על הפקות. עבור המשתתפים הפעילות ללא תשלום ובחלק מהמקרים בהחלט מתגלים כישרונות
וההצגות זוכות בהערכה ובפרסים בארץ ובחו”ל”.

בחג החנוכה הקרוב יתקיימו מספר הצגות של התיאטרון הקהילתי במחיר סמלי
שינוע בין 10-19 ש”ח לכרטיס.

מציאות מדומה – בביצוע קבוצת נוער השכונה

ההצגה השתתפה בפסטיבלים בינ”ל באוסטריה ובצ’כיה

עדי, נער דחוי עם בעיות תקשורת, נכנס לעולם וירטואלי הגורם לו להרגיש מחובר. הוא מתאהב במלכת הכיתה ונמצא תחת מתקפה מתמדת של מלך הכיתה המוכן לעשות הכל ע”מ להחזיר את חברתו אליו.
ביום הולדתו ה-16 מקבל עדי מתנה, מכשיר סמארטפון. הוא לא תיאר לעצמו לאן השיטוט בטלפון יוביל אותו. סיפור על אהבה, קנאה וחוסר תקשורת בעולם תקשורתי.

מאת: חליל יצחק
הדרכה: אלון ליאור ודניאל מורשת
בימוי: אלון ליאור, דניאל מורשת ונעם ברט
כוריאוגרפיה ותלבושות: עמית זמיר
תאורה: אלכס מרחסין
מוזיקה: יוני גבורה
שחקנים: שרית איסחקוב, רותם בסקז, טום לנדה, אמיר מועלם, דור נומה, מור סירוטה, ליסה סירוטה, לורן עזריה

27.12.19 , יום שישי בשעה 13:00

28.12.19 , מוצ”ש    בשעה 21:00

אולם אורנה ברח’ מבשר 22 עלות: 19 ₪

החיים במחזמר – בביצוע קבוצת גיל הזהב

 הצצה נדירה לעולמם של בנות גיל הזהב משכונת התקווה השרות שירים מתוך מחזות זמר ידועים.

 בימוי: בר קליין, עדן אמסילי, אביטל גליל, איתמר אלבז

נגינה נילי קריס

תאורה: אלכס מרחסין

שחקנים: שרה גדדי, ציונה דוד, נעימה חנסאב,  שושנה לוי, רינה עזרא,  אילנית נוריאל, מאיה קריימן, זמירה שבתאי, ירדנה שמעון

 25.12.19 , יום רביעי שעות 17:00, 19:00

26.12.19 , יום חמישי שעות 17:00, 19:00

 אולם פרקט ברח’ מבשר 22

עלות: 10 ₪

נוער דתי- מבעד למראה צילום רדי רובינשטיין

 מבעד למראה – בביצוע קבוצת נוער דתי

ההצגה השתתפה בפסטיבלים בינ”ל בגרמניה ובצ’כיה

בוקר אחד, אחרי ששוב חתכה את עצמה, מגלה ספיר שההשתקפות שלה במראה – נעלמה. רז מקיאה בכל בוקר כשהיא מביטה בעצמה במראה והייתה מעדיפה פשוט להעלם. יחד עם חברות הן עוברות מבעד למראה, האחת להחזיר לעצמה את הבבואה שלה והשנייה, למצוא לעצמה השתקפות חדשה ומושלמת. מסע של גילוי וקבלה עצמית והתמודדות עם החלקים האפלים שבתוכנו.

מאת, בימוי ועריכה מוזיקאלית: יאיר מוסל
עיצוב תלבושות ואביזרים: מאיה מידר מורן
עיצוב תאורה : אלכס מרחסין

בהשתתפות קבוצת נוער דתי בוגרי תיכון צייטלין

ספיר דיגמי, מזל חיימוב, הודיה כהן, דויד סיאנוב, ספיר שדאור

  • נעם ברט שחקנית שנה ג’
  • שי כהן נאמן שחקנית שנה ג’

23.12.19 , יום שני, שעות 18:00, 20:00

24.12.19 יום שלישי, שעות 18:00, 20:00

 אולם אורנה ברח’ מבשר 22

מכשפה צילום רדי רובינשטיין

עלות: 19 ₪

מכשפה – בביצוע קבוצת נוער דתי

מזל כועסת על החברים שלה שלא עושים את מה שהיא רוצה. כשסבתא שלה נפטרת היא משאירה לה טבעת קסמים שגורמת למזל ולחברים להיזרק למסע מכושף בעקבות מכשפה מסתורית.

 מאת: יאיר מוסל

בימוי: יאיר מוסל

תלבושות: עמית זמיר

שחקנים: מזל איליג’נוב, רחל לוי, מיטל מועלם, אביתר שוהם, אושן שמעי, דודו סימן טוב

 26.12.19 , יום חמישי שעות 18:00, 20:00

אולם אורנה ברח’ מבשר 22

עלות: 19 ₪

בצער לא רב וביגון לא קודר  – בשיתוף מרכז רב שירותים לעיוור

לכבוד 20 שנה לפטירתו של המחזאי המיוחד, חנוך לוין, קבוצת העיוורים וליקויי הראיה מציגה ערב מונולוגים ודיאלוגים מתוך מחזותיו  השונים והנפלאים.

ערב מצחיק ומרגש

 בימוי: בר קליין, עדן אמסילי, אביטל גליל, איתמר אלבז

נגינה נילי קריס

תאורה: אלכס מרחסין

שחקנים: מזל בניש, גלינה בקשייב, שרה גיא, שרית גרסטנר, אריאלה ט. מחלב, שרה ייאחיבה, הודיה מור, יפה לוי, אסטלה סנדברג, חיים ראובני, נרקיס שלומי סולטניאן

 29.12.19 , יום רביעי שעות 18:00, 20:00

30.12.19 , יום חמישי שעות 18:00, 20:00

 אולם פרקט ברח’ מבשר 22

עלות: 10 ₪

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x