ארועיםחדשות טובות

שוברים חומות- תערוכה מיוחדת תרתי משמע!

עשרות עבודות של אמנים, כולם עם מוגבלויות פיזיולוגיות או נפשיות שחושפות הן את עולמם הפנימי, והן את נקודת המבט הייחודית שלהם על העולם בתערוכה מיוחדת (תרתי משמע) "שוברים חומות" שתיפתח בספטמבר (10.9) בארטורה שבעמק חפר. 

את התערוכה יזם אלדד שושתרי, (32) המתמודד בעצמו עם שיתוק מוחין שחבר לאוצרות מיכל תאומי סלע ונעמי גורדון-חן, שאיבדה את בתה בתאונת דרכים בטיול שאחרי צבא, ומאז מקדישה את עצמה לפעילות חברתית המשלבת אמנות. לדבריה:

בתמונה נעמי גורדון חן אוצרת התערוכה שוברים חומות

"במהלך החודשים האחרונים שוחחתי עם למעלה מ 100 מתמודדים" מספרת נעמי גורדון-חן. "נשאבתי לעולמם וגיליתי עולם נסתר של אנשים שמתמודדים עם מוגבלויות לא פשוטות. נכי צה"ל, פצועי תאונות דרכים, הלומי קרב, פוסט טראומטיים, אנשים עם מוגבלויות נפשיות הם חלק מהפסיפס המרכיב את החברה בישראל. האמנים עם המוגבלויות העוסקים בציור, צילום, איור, פיסול כמעט בכל נושא אפשרי, במבט אופטימי ובצבעים מרהיבים, מוכיחים כי הם ממשיכים ליצור ולפעול חרף מוגבלותם הפיזית או הנפשית ושומרים על אמונה וחיוך בחייהם.  בתערוכה זו הם מציגים פנים שהחברה בישראל ברובה לא מכירה".

"הרעיון של כאוצרות" היא ממשיכה "היה לקחת את האמנות ולהשתמש בה כמנוף לתהליכים של שבירת דעות קדומות ופחדים והשתלבות בחברה על בסיס שוויוני. לייצר דיאלוג, לעורר שיח ולהניע תהליך תודעתי שיוביל לשינוי".

התערוכה מספרת סיפור והמבקרים בתערוכה משוטטים בה סביב הנרטיב שהולך ונבנה תוך כדי התקדמות בתערוכה.

איך נולד הרעיון להקמת התערוכה?

"התערוכה נוצרה על ידי שיתוף פעולה בין שושתרי, גלריית 'ארטורה" ונעמי גורדון חן והקרן "בשביל אופיר"- הקרן לעידוד היצירה בקהילה, שהוקמה לזכרה של ביתי אופיר חן שנהרגה בתאונת ג'יפ במהלך טיול בדרום אמריקה ומתמקדת בחיבור שבין אמנות לקהילה." מספרת חן ומוסיפה: "היוזמה לתערוכה נולדה בתקופת הקורונה, בהמשך להקמתו של מיזם האמנות פורץ הדרך של שושתרי "פינות עיגול", שמחבר בין אמנים עם מוגבלויות לבין אוהבי אמנות דרך אתר "פינות עיגול" וחברות מסחריות. תערוכה שכזו הייתה חלום ארוך שנים עבורו, והמפגש בינינו היווה הזדמנות פז להגשים אותו."

בתמונה אלדד שושתרי

ושושתרי מוסיף: "בידי נפלה הזכות להקים את פינות עיגול שהצליח לסחוף אחריו קהילת אומנים עם מגבלה למען המשך יצירה וביטוי אומנותי. באמצעות פינות עיגול אנחנו מצליחים לחשוף את האומנים המיוחדים הללו שמוכיחים יום יום, שעה שעה כי מגבלות הגוף והנפש אינם מכשול עבורם. אני גאה בכל אחד ואחת מהאומנים שלנו ומזמין עוד ועוד אומנים עם מגבלה לקחת חלק במיזם פינות עיגול. התערוכה שלפנינו היא רק הצעד הראשון במסע שלפנינו"

אחת מהמציגות בתערוכה היא האמנית מור שליט (34) , שיצרה את העבודה "כיסא זה כיסא?" מספרת: " מאז שאני זוכרת את עצמי הגלגלים הם חלק ממני. מאז שאני זוכרת את עצמי היצירה היא חלק ממני. מאז שאני זוכרת את עצמי השמחה היא המניעה אותי בחיי."

האמנית מור שליט

כיסא הגלגלים, המסמל לעתים חסרון אישי וחברתי, נחשב לכרטיס הביקור שלי. פרקתי את כיסא הגלגלים הראשון שלי ובתהליך של קתרזיס הפכתי אותו לסדרת תכשיטים .כיסא זה, על כל מורכבותו, היה חלק ממני. כעת, על כל חלקיו הוא מהווה הזמנה להשתתף, לענוד פרט מחוויותיי האישיות.

נולדתי עם אוסטיאוגנזיסאימפרפקטה זה אומר שהסידן לא מתחבר לעצמות ואני נערת גומי….(בצחוק) כתוצאה מכך אני נמוכת קומה כמו טולוז לוטרק ויוצרת בחופשיות בכל קנה מידה.

, העבודה של מור שליט כיסא זה כיסא? כיסא גלגלים על כל רכיביו וחלקיו

והיא מוסיפה: "באמנותי אני מייחסת חשיבות רגשות בחופשיות בעזרת חומרים וצבעים. לפעמים אני משתוללת על הבד/דף. לפעמים כיסא הגלגלים הופך למכחול שלי. יש לי סדרה של מסע בישראל כולו מצויר על גבי מפות חלקו בעזרת כיסא הגלגלים, חלקו במכחולים.
כשבגרתי המשכתי להתעמק באמנות כמקצוע ולמדתי במחלקה לצורפות ואופנה. בשנתיים האחרונות בבצלאל הראיתי פאן נוסף של הדיוקן שלי והשפה הסגנונית שלי דרך שימוש בדימויים מתוך כיסא הגלגלים, ובפרויקט הגמר שימוש טוטאלי בחומרי הכיסא הראשון שלי. דרך שימוש זה אפשרה לי ליצור תקשורת ישירה עם הצופה או העונד את התכשיט המהווה חלק ממני".

האמנים המשתתפים בתערוכה: אורלי עובדיה, אורן רז, אייל מולצ׳נסקי, איל בן צבי, אלון בסקינד, אליאור ציון, אמנון מדמוני, אריאל קונדור, אריאלה קרס, דורית דיוק קואן, דניאל בהריר, טלי גילן, יאיר מורנל, יוסי עוזיאל, יחיאל אטיאס, יעל מרום שומר, יקין עזאלדיין עראר, כינרת ילניק, לימור אשכנזי, לירן שני, מור שליט, מריאל ארבטמן, נילי ברויאר, סוזנה דנן, סיגל קסלר, סער בוכבינדר, עדי בן פורת, עמוס גזית, רונה סופר, רונית שמילוביץ, שאולי ניי, שירה אורנשטיין, שלום איל גולן, שלמה סולומון, שני אלדר, תהל סעד, תמר כורם.

טלי גילן- קרדיט צילום: סוזן פלומבו

באירוע הפתיחה שיתקיים ביום שישי 10.9 בשעה 11:00, לצד מפגש עם האמניות והאמנים, ניצור מיצג בהשתתפות הנוכחים באירוע. טלי גילן, אמנית המציגה בתערוכה, תוביל את יצירת המיצג. לאחר הפתיחה ניתן יהיה לצפות בעבודה המשותפת שתיווצר, כחלק מהתערוכה עצמה. גילן היא אמנית ועובדת סוציאלית, מתמודדת עם מגבלות פיזיות ונפשיות, פעילה חברתית ושותפה למאבק בסטיגמה המופנית כלפי אנשים עם מוגבלויות.

לפרטים נוספים באתר אורטורה: https://arthura.org

3.6 5 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x