המלצות: ספרים

במיוחד עכשיו -חיבוקים למתחילים- בגרסה חינמית לכווווולם!

בחודשים האחרונים מאז התפשטות נגיף הקורונה, משתנים בצורה מהירה בחיינו המון דברים. מעבר להיסגרות בבתים ולהכרח לעטות מסיכות ולרחוץ ידיים ההנחיות מייצרות שגרת חיים שונה והרגלים חדשים ונשאלת השאלה איך יראה העולם ברגע שאחרי? מה יישאר ומה יעלם?

אחד מההרגלים המוכרים בעולם כולו וגם בטבע הוא הצורך בחיבוק. ובימים אלה של היעדר מפגשים חברתיים הוא חסר מאוד לאנשים רבים. כמות החיבוקים בעולם ירדה בצורה משמעותית שמעלה את השאלה האם החיבוק יכחד מהעולם בתקופה שאחרי מגיפת הקורונה.

לדברי אפרת שהם בת 51 מתל אביב, מחברת הספר המקסים חיבוקים למתחילים החיבוק כאן כדי להישאר ולא רק שהוא לא יעלם הוא יתחזק מאוד. לדבריה "יותר ויותר מחקרים מדעיים מוכיחים שחיבוקים משפרים, בין היתר, את מצב הרוח ומחזקים את ההרגשה הטובה. אם אתם רוצים לאמת בעצמכם את המחקרים האלה – תתחילו לחבק."

נכון שהחיבוק מוצלח בהרבה כאשר יש אדם נוסף ליד אבל בימים אלה כשלא לכל אחד יש משפחה גרעינית לידו אפשר לחבק גם בובות חיות ועצים כדי לשחרר מתחים ולחוות שיפור בהרגשה.

אפר שהם מחברת הספר חיבוקים למתחילים

חשוב מאוד שמי שחיים במשפחות גרעיניות יחבקו עכשיו אחד את השני אפילו יותר מתמיד- כמובן שאם יש בן /בת משפחה בבידוד אז לא להתעלם מההנחיות ולא לחבק אותם אבל כל מי שיכולים להתחבק לעשות זאת בדרכים שונות שמפורטות בספר וכמה שיותר.

למה בעצם?

"הצורך במגע הוא אנושי, טבעי, בסיסי. אנחנו הרי כולנו ממשפחת היונקים ולמגע אוהב ונוכח יש כל מיני השפעות לטובה עלינו, נפשיות, גופניות, כאלה שקשורות במערכות העצבים, בהורמונים. יש מלא מחקרים על זה. ואם מישהי או מישהו רוצה לאמת את המחקרים – פשוט תתחילו להתחבק ותראו איך מצב הרוח, למשל, משתנה לטובה.

בימים האלה כל עובר אורח ברחוב נראה לנו כמו איום פוטנציאלי חשוד על הבריאות שלנו, ואנחנו מתרחקים יותר ויותר ונשמרים ונזהרים גם מהקרובים אלינו. לא צריך להיות מומחים לענייני גוף או נפש כדי להבין שלאורך זמן חיים ללא מגע אנושי או חיבה אנושית פיזית יהפכו אותנו לאנשים יותר עגמומיים, פחות שמחים ופחות בריאים. אבל כל הדיבור כרגע על העתיד הוא לגמרי מעורפל, מפני שאנחנו נמצאים בזמן שבו אנחנו יותר לא יודעים מאשר יודעים. נקווה לטוב. זאת הדרך."

שהם ,כותבת ומטפלת בשיאצו. בחמש השנים האחרונות מטפלת בקופת חולים כללית משלימה ובקליניקה שליה בתל אביב, (לפני המגיפה). היא פרסמה בעבר שני ספרי ילדים: "מסיבת ירח בננה" שאיירה נטלי וקסמן שנקר שיצא לאור בהוצאת מודן, ו"מעשה בחוסר מעשה או הסיפור על גרשון כלום" שאיירה יאנה בוקלר להוצאת קרן. וכן כתבתה ספרי טיולים בהוצאת מפה. וכעת הספר חיבוקים למתחילים מוצע בגרסה חינמית להודרה ביתית לשימוש אישי לימים האלה ולזמן הזה.

מה עומד מאחורי הספר חיבוקים למתחילים?

"הספר "חיבוקים למתחילים" מיועד לקוראים מגיל שנתיים ועד 120. התחלתי לכתוב את הספר לפני כמה שנים, כשהבת שלי (שהיום כבר בת 9) הייתה בת ארבע והיינו מתחבקות וממציאות שמות לחיבוקים. הכתיבה של הספר ארכה ימים ספורים והלידה של הספר המודפס הייתה ארוכה כי הספר יצא לאור באופן עצמאי. העבודה על הספר נעשתה בדיאלוג יצירתי עם המאייר יובל ישראלי ואת הצוות השלימו יונית נעמן כעורכת של הספר ונורית וינד קדרון שעיצבה אותו. יובל, יונית ונורית הם חברים שלי, אנשי מקצוע מעולים, ואנשים שאני אוהבת מאד לעבוד איתם.

שלל החיבוקים בספר

הספר המודפס יצא בהוצאת הגמל הוורוד ב-2018, אחרי פרויקט גיוס המונים מוצלח בהדסטארט. כעבור כחצי שנה הספר יצא במהדורה נוספת ואז הגיע לא רק לחנויות ספרים עצמאיות, מ'המגדלור' ועד לחנות של מוזיאון תל אביב, אלא לכל חנויות הספרים בארץ.

אחרי שהספר יצא לאור התחלנו לקבל תגובות מחברים ומחברים של חברים ואחר כך מאנשים שאנחנו לא מכירים, על האופן שבו הספר נכנס לחיים וללב שלהם, על איך בעקבות הספר בני הבית העשירו את  השפה המשפחתית שלהם בשמות החיבוקים מתוך הספר, התחבקו הרבה יותר וגם המציאו שמות לחיבוקים משפחתיים פרטיים. שמענו על ילדים שהיה קשה להם להתחבק והספר שימש להם מעין מתווך שבזכותו הם החלו לדרוש חיבוקים מההורים או מהסבים והסבתות. קיבלנו תגובות שהספר מצליח להרגיע ולרכך סיטואציות משפחתיות, לפוגג מתחים או לשמש כפעילות משפחתית חמה, מקרבת ומצחיקה.

את כל התגובות האלה קיבלנו על הספר הפיזי שעשינו. הגרסה הדיגיטלית החינמית שאנחנו מציעים עכשיו לשימוש ביתי היא מטבע הדברים נטולת חוויה של דפדוף, אבל גם היא מהווה הזדמנות לאינטראקציה כיפית עם כל מי שנמצא קרוב אליכם או במרחק שיחת וידאו, עם בני המשפחה, השותפים לדירה, החברים, האהובות והאהובים."

למה החלטתם לאפשר הורדה של הגירסה החינמית? איך זה מסתדר עם הקמפיין שלכם ?

"המטרה העיקרית שלנו מלכתחילה היתה להעלות בעזרת הספר את מפלס הרוך, הקרבה, הטוב והשמחה בעולם. מהתגובות שקיבלנו עליו הבנו שזה בדיוק מה שהספר עושה. הבנו שהוא מגדל דור צעיר שתקשורת פיזית אמפטית היא אחד מכלי הביטוי שלו. והוא גם מאפשר לאנשים, בכל הגילאים, שחיבוקים או מגע פיזי קרוב הם לא מובנים מאליהם עבורם, להתחיל לחבק.

לפני כמה שבועות, כשימי קורונה התחילו, הבנו שזה הזמן להפיץ את הספר בגרסה דיגיטלית חינמית לכל מי שרק ירצה. הימים מאתגרים כלכלית לכולם, אבל זה גם בדיוק הזמן להתגייס חברתית, לפעול לאיחוד ולקירוב לבבות, להביע סולידריות, לחלוק ולשמוח במה שיש. אז אנחנו רוצים שהספר שלנו יגיע לכמה שיותר בתים. שישמח, יעלה חיוך או יצחיק כמה שיותר לבבות. יש גם מחקרים שמוכיחים שהצחוק והשמחה טובים לבריאות. ואם כבר להידבק אז בשמחה, בחיוכים או בצחוק. בצחוק:)"

מה קורה עכשיו עם הקורונה? כשאסור לחבק

"נכון, ההנחיה הכללית היא שאסור לחבק. אבל מותר לחבק את בני הבית והמשפחה הקרובים אלינו, וגם מותר ואפשר לחבק בדמיון, או לשלוח לכל מי שרק רוצים ואוהבים חיבוק וירטואלי. כי זה מה שיש עכשיו. כדאי שנזכור שלדמיון, לדיבור על המילה חיבוק  או לשליחה ושיתוף של ציורי חיבוקים יש גם חשיבות רבה. גם אם החיבוק כרגע לא יכול להיות ממשי, סבתא וסבא, חבר או אהובה ישמחו בו ממש. מזלנו שעוד יש לנו חירות בכל מה שקשור למחשבה ולדמיון."

האם נוסף עכשיו לספר גם חיבוק מרפקים?

בגרסה הדיגיטלית שמרנו על מבנה די דומה לספר המודפס, ולא הכנסנו דאחקות עדכניות בסגנון "מרפוקים למתחילים", מתוך מחשבה שהמצב כרגע, למרות שנדמה לנו שהוא נצח, הוא זמני וחיבוק של מרפק במרפק או של נעל בנעל הוא לא באמת הדבר האמיתי. גם המלה מרפק היא הכי לא מזמינה. אפשר לשמוע בה את הגרמיות והפירוק.  

אז קחו, תורידו, תהנו, תתחבקו, תמציאו קולות מתאימים לכל אחד מהיצורים שבספר, ותשלחו חיבוק משלכם לסבתא, לסבא ולכל מי שתרצו.
www.thepinkcamel.com
ואם בכל זאת אתם רוצים להחזיק את הספר בידיים וגם לתמוך בחנויות הספרים העצמאיות – המגדלור, חדר קריאה מוזמנים להזמין מהם ישירות את הספר ולקבל אותו עם שליח עד הבית.

פרטים נוספים ב אינסטגרם בפייסבוק וב יוטיוב

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x