ארועיםחדשות טובות

הכירו את האנשים שנוטעים לא רק בט”ו בשבט!

כשמדברים על נטיעות כמעט תמיד מדברים על ראש השנה לאילנות- חג הטבע הישראלי שהפך לחג קק”ל. ובמיוחד בשנה שבה כל כך הרבה שריפות בארץ ובעולם. העיור קצת הזניח את הייעור וביותר ויותר מקומות אין מספיק עצים, אין מספיק צל ולא ניכנס למשמעות של כל זה גם על ההתחממות הגלובאלית והחמצן….

ההבנה הבינ”ל שנטיעת עצים וצמחים קריטית לשמירה על כדור הארץ הביאה לעלייה רבה במודעות החברתית שמחלחלת גם בארץ ומעודדת אנשים וקבוצות לרצות לקחת בה חלק. אך היות ונטיעות לא יכולות להתקיים בחלל הריק וכתוצאה מיוזמות פרטיות אלא מחויבת אישורים והדרכה של עיריות, קק”ל, גננים ואדריכלי נוף, נוצר בעצם פער בין הרצון הגדל והולך של אנשים לקחת בפעילות הזו חלק לעומת האפשרות לעשות את זה הלכה למעשה.

קבוצה של אנשים מעולמות ואג’נדות של גינון אקולוגיה ואיכות סביבה חברו יחד לפני כמה חודשים והקימו עמותה בשם “ונטעת” שהמטרה שעומדת מאחוריה ומאחדת את כולם היא הרצון לחיזוק ולפתח את הקשר בין אנשים לקהילה בה הם חיים ובין הטבע שמקיף אותם.

אביב בייליס-לרנר ממייסדי עמותת ונטעת

“אנחנו פועלים במישורים שונים הכוללים פעילויות חינוכיות, משחקיות, משפחתיות, עסקיות וקהילתיות. אנחנו משלבים את הקהילה העסקית בחיזוק וטיפוח הקהילות המקומיות ותומכים בפרויקטים שונים המקדמים עולם ירוק יותר וקהילתי יותר”. מספר לי אביב בייליס בן ה-30 ממכמורת שהוא גם בין יתר שלל המפעלים החברתיים שלו גם ממייסדי העמותה. “אני מגיע מרקע של גינון, אני חווה את השטח והטבע כל יום ברוב השעות ומייעץ ומטפל בגינות של אנשים בכל הארץ.

ההבנה שאנחנו לא חיים לבד והידע שיש לי כמו גם לשאר חברי הוא עצום ויחד יש לנו יכולת להביא לחיבורים מופלאים ולענות על חוסר הידע והנושא הבירוקרטי ולקצר מאוד את התהליך שבין הרצון לשתול /לנטוע לבין ההוצאה של זה לפועל”

מה הכוונה? “נאמר שאת רוצה לשתול עצים /שתילים בגינה שלך עם המשפחה /הילדים /השכנים וכד’ את יוצרת איתנו קשר ואנחנו מלווים אותך מהרגע הזה ועד השתילה בפועל כולל הסדרה מול מי שצריך, ייעוץ וליווי לבחירת הצמחים והמועד וכולל הבאת מתנדבים שידריכו וילוו את התהליך בפועל. וגם הצמחים עצמם מגיעים דרכינו.

כלומר כל מה שאני צריכה לומר זה רוצה אני? “בדיוק כך!”

וזה ללא תשלום? “נכון מאוד”. יש לנו שפע של אירועי נטיעות בכל הארץ ומתעדכנים בפייסבוק ובעמוד הנחיתה החדש שעלה בדיוק היום לאוויר- זו הסיבה שהקמנו עמותה ללא מטרות רווח שמגייסת תקציבים ופועלת עם עיריות ועם קק”ל בשיתוף פעולה מלא ויודעת ליצור את החיבורים וההפניות הנכונות כדי שבסופו של דבר לכולנו יהיה יותר טבע ויותר אוויר נקי לנשום- וכמובן חוויות ויופי…יש לנו כמה מוצרים שהם כן כרוכים בעלות שכמובן מסייעת לנו לגייס כסף לפעילות העמותה- כמו אירועים עסקיים שכולים ימי גיבוש לחברות שכוללות נטיעות, הרצאת, סדנאות ומזון אקולוגי ועוד.

ומי פונה אליכם? “הדבר הכי חשוב ומרגש לומר הוא קודם כל שפונים הרבה מאוד אנשים- כמובן שעכשיו לקראת ט”ו בשבט יש גל גדול אבל מהרגע שהקמנו את העמותה בספטמבר ועד עכשיו כבר נטענו 513 עצים, קיימנו 33 אירועים קהילתיים ופועלים איתנו למעלה מ500 מתנדבים. מגילאים שונים, ומכל הארץ. אנחנו עובדים עם חברות וארגונים, עם עיריות, גני ילדים, בתי ספר, משפחות עצמאיות, אנשים שרוצים לחגוג יום הולדת עם משמעות ואפילו בשבוע הבא אנחנו נוטעים עץ עם חתן וכלה”

לא מזמן עלה פוסט בעמוד הפייסבוק של העמותה שגם עונה על השאלה הזו מצוין:

?יש בישראל אלפי דונמים של שטח עירוני וכפרי שאפשר לנטוע בו עץ
?יש בישראל מאות רחובות ללא צל
?יש בישראל מיליוני דונם של גגות שניתן להפוך אותם ליערות
?יש בישראל אלפי גני ילדים ובתי ספר עם שטחים ללא עצים
?יש בישראל מיליוני אנשים שרוצים לגדל עץ מחוץ לבית שלהם

אנחנו בעמותת ונטעת מחפשים את האדמה – ואנחנו רוצים להגיע לכמה שיותר סוגי קרקע ביער ובכפר על מנת ליצור תרבות של עיר-יער?

?אם יש לכם קרקע פרטית לנטיעה
?אם אתם קשורים במוסד חינוכי או ארגון עם קרקע לנטיעה
?אם אתם בעלי תפקיד ברשות מקומית או מועצה אזורית
?אם יש לכם גינה קהילתית שתרצה לקחת חלק בפעילות
?אם יש לכם חווה שתרצה לעשות איתנו אירוע

כרקפת- אני מרגישה שזה כמעט טוב מדי-אני אומרת לו והוא צוחק ומסביר ש”כשהאהבה לטבע פוגשת את האהבה לחיים ואת האהבה לאנשים נוצר דבר מאוד יפה. הרצון כשלעצמו הוא כוח מאוד גדול ובמקרה הזה הוא גם כולל מוכנות והסכמה להוסיף עוד צבע ואנרגיה למציאות הקיימת כך שמאמת מדובר במשהו שהוא טוב מאוד.

לא מאוחר להירשם לאירועים הקרובים וכמובן לקחת בחשבון שבמקרה הזה ט”ו בשבט הוא ממש כל השנה!

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x