חדשות טובותסביבה

הכירו את התו הירוק האמתי- לשמירה על איכות הסביבה

וועידת האקלים בגלזגו למרות שהמשלחת הישראלית חזרה ממנה השבוע, צפויה להימשך עד ל12 לחודש. ולמרות שאצלנו כבר מיד סדר היום עבר לדון בתקציב ובהשלכותיו יש כמה דברים שכל אחד מאתנו יכול כבר להתחיל לעשות באופן אישי ויום יומי כדי לסייע למאבק החשוב- בחירה של מוצרים ירוקים ואקולוגים באופן אקטיבי ויזום. וכדי לסייע לנו לעשות את הבחירה הזו כל מה שנצטרך לחפש על המוצרים זה סימון של תו ירוק.

עוד לפני שמגפת הקורונה הגיעה לחיינו כבר עבדו במכון התקנים הישראלי על התו הירוק לעסקים שיוענק למוצרים ירוקים ושומרים על איכות הסביבה. לאחרונה הושק מחדש לנוכח הצורך הגובר בשמירה על הסביבה וההתפתחויות הטכנולוגיות המכון מנכיח אותו יותר.

ייצור התו כלל הקמה של וועדות מקצועיות מהאקדמיה, גופים ציבוריים ועוד, התקשרות מול גופם בינ”ל הסמכה מארגון הביני”ל GEN .ועבודה שוטפת בשוק שלא היה מפותח באותה התקופה בנושא האקולוגיה והשמירה על הסביבה המפותח הרבה יותר כיום לאור המודעות הסביבתית ההולכת וגוברת לנוכח אירועים אקלימיים לא פשוטים המתרחשים העולם.

חשיבותו של התו הירוק מיועדת בעיקר לצרכנים ככלי אמין לקידום מוצרים ברי קיימא. התו בודק את מידת השמירה על איכות הסביבה של המוצרים השונים, מקצה לקצה במגוון מדדים. לדברי המכון, מוצר שהינו בעל תו ירוק עבר בדיקה מקיפה, על מנת לוודא שהוא אכן ידידותי לסביבה ואינו מזהם.

במסגרת הבדיקה, בודקים מומחי המכון את מפעל המקור של המוצר, ובודקים את צורת ניהול האנרגיה בו, כך שהזיהום הנפלט ממנו יהיה מועט ככל הניתן. כמובן שנבדק גם המוצר עצמו והחומרים ממנו הוא עשוי, כך שלא יכיל מתכות מסוכנות או חומרים מזהמים אחרים. בנוסף בודקים במכון את מידת ההתכלות של המוצר, כך שפגיעתו בסביבה תהיה פחותה ככל הניתן. מכון התקנים, החבר בארגון GEN שהוא הארגון הבינלאומי לתקינת תו ירוק, בודק את המוצרים במסגרת זו, דבר שמאפשר לאמץ תקני תו ירוק ממדינות אחרות, ללא צורך בתקינה מקומית שעלולה לעכב את מתן התו.

ליאור ארואס. תמונה באדיבות המצולם

לדברי ליאור ארואס, מנהל תחום מוצרים ירוקים וראש במנהלת התו הירוק במכון התקנים: “אנחנו רואים חשיבות רבה בבדיקות התו הירוק הללו, כי בסופו של דבר אלו מוצרים שפוגשים כל אחד ואחת מאיתנו כל יום בבית או במשרד. כבר כיום קיימים מגוון מוצרים שעומדים בתקינת התו הירוק הסביבתי, כמו ברי מים, מוצרי ניקיון, מוצרי בניה, מוצרי חשמל, טקסטיל ועוד. אם נצליח לדאוג שלכמה שיותר מוצרים יהיה תו ירוק, זו תהיה השפעה משמעותית על איכות הסביבה של כולנו.

למעלה מ-700 מוצרים בעלי תו ירוק ביניהם : ברי מים, חומרי ניקוי, בלוקים, טייחים, נייר להדפסה, צבעים, מוצרי בידוד למבנים, ברזים, אריזות מקרטון ועוד לרשימה שמתעדכנת כל הזמן בלינק“.

מה הקריטריונים לקבלת התו למוצר? “עסקים שרוצים לציין על מוצרים שלהם תו ירוק צריכים לעבור את השלבים הבאים”:

1. הגשת טופס בקשה
2. בחינה והתאמה של מפרט ירוק
3. קבלת הצעת מחיר הכוללת:

  • בדיקת תיק המוצר/ תיק שירות
  • ביצוע בדיקות מעבדה במידה ונדרשות ע”פ המפרט הירוק
  • ביצוע מבדק ירוק באתר הייצור
  • במידה וכל השלבים הסתיימו בהצלחה

4.  המלצה לאישור מתן היתר תו ירוק
5.  
אישור היתר תו ירוק
6.  
חתימת יצרן על הסכם פיקוח
7.  קבלת היתר תו ירוק
   
היתרים לדוגמהשירות ירוק/בנייה ירוקה/מוצרים

ארואס מספר גם כיממחקרים אחרונים ועבודה שנעשתה ע”י האוניברסיטה הפתוחה, גם בנושא בנייה ירוקה (שצוברת הרבה תאוצה לאחרונה). לא מעלה את עלות הבניה אלא אף מפחיתה את עלות הבניה בכך שהיא מייעלת את תהליכי הבניה, מקטינה את הפחת בתהליכי הבנייה ובהמשך חוסכת עשרות אחוזים בצריכת האנרגיה למשתמש, מה שמביא לעלות מופחתת בחשבונות החשמל”.

3.5 2 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x