חדשות טובות

בשורות טובות לאוהבי הבוטנים

3% מאוכלוסיית הילדים בעולם, סובלת מאלרגיה לבוטנים שנחשבת לעיתים מסכנת חיים. באמצעות עריכה גנטית של הגנים המבטאים את האלרגנים הללו, עתידה להיפתר הבעיה העיקרית בתעשיית הבוטנים והחסם העיקרי לצמיחתה. פיתוח זה עתיד לשנות את חייהם של ילדים והורים ברחבי העולם.

BetterSeeds, חברת אגריטק, המשביחה גנטית גידולים חקלאיים על ידי שימוש בטכנולוגיית עריכה גנטית ייחודית שפיתחה, ומכון וולקני, המוסד הגדול ביותר בישראל העוסק במחקר חקלאי, באמצעות דר’ רן חובב, החוקר המוביל וגנטיקאי של בוטנים, מודיעים על שיתוף פעולה חדש בפיתוח זני בוטנים בעלי תכונות משופרות.

בוטנים הם אחד מהגידולים הנפוצים ביותר בתעשיות המזון, ובעלי איכויות תזונתיות גבוהות, דבר הגורם לעלייה בביקוש להם ברחבי העולם. שוק הבוטנים מגלגל מעל ל-80 מיליארד דולר בשנה, וצפוי לחצות את רף ה-100 מיליארד עד סוף העשור. המדינות המובילות בגידול בוטנים בעולם הן סין, הודו, ארה”ב וניגריה.

לבוטנים אורך חיי מדף קצרים יחסית לאחר הקטיף בשל הרכב חומצות השומן של הצמח הגורם לחמצון מהיר של המוצר. ע”מ להימנע מהתופעה הבוטנים עוברים תהליך של עיבוד כדי למנוע את תהליך חמצון, שגורם לירידה משמעותית באיכותם. בנוסף, הרכב חומצות השומן הנוכחי של הבוטנים מונע משומן הבוטנים להתמוסס ביעילות בתוצר, מה שמקשה בפיתוח מוצרים מבוססי בוטנים.

אחת התכונות התזונתיות שצוות החוקרים של בטרסידס עובדים עליהן במסגרת השת”פ, הנה פיתוח זני בוטנים ללא אלרגנים. בשורה לבעלי אלרגיה לבוטנים

במטרה להתגבר על מכשולים אלו, במסגרת השת”פ ע”י שימוש בטכנולוגיית עריכה גנומית ישונה הרכב חומצות השומן בבוטנים, דבר שיאפשר חיי מדף ארוכים יותר, ויהפוך את תוצרי הבוטנים לאחידים.

כיום, מבנה צמח הבוטנים ואי אחידות הופעת תרמיליו מפחיתים את יעילות ואיכות הקטיף, כאשר החקלאי עשוי לאבד עשרות אחוזים מהיבול בשל כך. במסגרת השת”פ ובאמצעות עריכה גנומית תותאם הארכיטקטורה של הצמח ואחידות הופעת תרמיליו כך שיותאם לקציר ממוכן יעיל ובעל איכות גבוהה יותר.

שיתוף הפעולה של חברת בטרסידס עם מכון וולקני יניב זני בוטנים בריאים יותר, הארכת חיי המדף בתום הקציר והתאמתם לקטיף ממוכן יעיל יותר:

BetterSeeds, הנמנית כאחת מחברות הפורטפוליו של קרן סמארט אגרו, מוכיחה שגנטיקה משופרת בגידולים חקלאיים הינה המפתח לאבטחת אספקת מזון לאוכלוסיית העולם ההולכת וגדלה בצל שינויי האקלים. החברה משתמשת בטכנולוגיית העריכה הגנומית הייחודית שלה EDGETM (Efficient Delivery of Gene Editing), המאפשרת יישום טכנולוגיית ה-CRISPR במגוון רחב של גידולים חקלאיים. בעזרת EDGETM ניתן לפתח זנים משופרים עם תכונות חדשות וחיוניות, שאינן זמינות היום בפורטפוליו רחב של גידולים בשל מוגבלות השימוש בטכנולוגיית ה-CRISPR.

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x