חדשות טובותצרכנות חברתית

הפטנט הישראלי שמאפשר לרופאים בעולם לראות מבעד לאדים המצטברים בעדשות המשקפיים בשל ענידת המסיכה

כל מי שמרכיב משקפי ראייה מכיר את תופעת הצטברות האדים במשקפיים בעת חבישת מסכת הפנים, המגינה מפני הידבקות בנגיף הקורונה, שהפכה לפריט חובה ביציאה למרחב הציבורי. הצטברות האדים הבעייתית הזו בעדשות המשקפיים עבור צוותים רפואיים, הנדרשים לחדות ראייה בזמן ניתוחים וטיפולים רפואיים עשויה להיות הרת אסון.

פיתוח ייחודי של חברת שמיר אופטיקה מהגליל העליון של עדשות אנטי פוג ייחודיות שפיתחה החברה והשיקה לראשונה בתחילת 2018 אשר מונע היווצרות אדים על גבי המשטח האחורי של העדשה, באמצעות ספיחה של האדים המצטברים על העדשה. ובעקבות התפרצות המשבר ברחבי העולם, החליטה החברה לתרום מכספה ציפויים לעדשות המשקפיים של הרופאים והצוותים הרפואיים ברחבי העולם.

יגן משה, מנכ"ל שמיר אופטיקה

לדברי יגן משה, מנכ"ל שמיר אופטיקה: "אנחנו שמחים על הזכות שנפלה בחלקנו לתרום משקפיים עם טכנולוגיית הציפוי החדשנית שלנו, פרי פיתוח ישראלי, ובכך לסייע לצוותים הרפואיים במלחמה נגד הקורונה. נושא ההגנה על העין הוא בראש סדר העדיפויות שלנו כחברה השואפת לשפר ולהשתדרג טכנולוגית כל העת".

עד כה, החברה תרמה כ-7,000 זוגות משקפיים בישראל וברחבי העולם. בין המדינות שקיבלו את משקפי האנטי פוג של שמיר אופטיקה: ארה"ב (בשיתוף 20 מלקוחותיה תרמה 2000 זוגות משקפי אנטי פוג), סין (500 משקפי אנטי פוג), איטליה (185 זוגות משקפיים), בריטניה (500 משקפיים), ספרד (85 משקפיים), סינגפור (180 משקפיים), פולין (1000 זוגות משקפיים) וישראל (105 משקפיים).

איך זה בעצם התבצע?

"התרומה לצוותים השונים בעולם התחלקה לשני סוגי משקפיים משקפי מגן עם ציפוי אנטיפוג אך ללא מרשם אופטי ומשקפיים עם מרשם וציפוי אנטי פוג את משקפי המגן העברנו לצוותים הרפואיים בבתי חולים השונים בעולם. ואת משקפי מרשם נעשו בעזרת אופטומטריסטים או בבית החולים או בחנויות שלהם.

החברה מפתחת ומייצרת עדשות בטכנולוגיה מתקדמת עבור אופטיקאים ב-30 מדינות ברחבי העולם, וכשהחלטנו להתגייס למען הצוותים הרפואיים ברחבי העולם פנינו לאופטומטריסטים שפועלים מולנו והודענו שנממן את הציפוי הייחודי בחינם לרופאים ואנשי צוותים רפואיים הזקוקים לכך, בארץ ובעולם."

עד כה תרמה החברה עדשות בשווי של למעלה מ-150,000 דולרים במהלך חודש אפריל והתרומה ממשיכה כל העת " רק השבוע נתרמו 100 זוגות לבית הספר לאחיות בסינגפור ועוד ומשקפי דוגמא למנתח לב מפורסם באוסטרליה ועוד"

"החברה הגבירה את תהליכי הייצור בישראל ובאתרים נוספים בעולם עם פרוץ מגפת הקורונה, והגדילה את מגוון החומרים עליהם ניתן לבצע את הציפוי, כמו למשל משקפי מגן, משקפיים ללא מרשם ראייה, שמעניקים בטיחות והגנה על העיניים." הוא מוסיף. "רק השבוע נתרמו 100 זוגות משקפיים לבית ספר לאחיות בסינגפור ומשקפי דוגמא למנתח לב מפורסם באוסטרליה. וכמובן לכל מי שעובדת בצוותים רפואיים בארץ ניתנת האפשרות לקבל את הציפוי חינם אין כסף באחד מסניפי האופטיקה שעובדים איתנו"

פעילותה החברתית מעוררת ההשראה של החברה הישראלית לא מסתכמת בפעילות העצומה סביב משבר הקורונה – החברה פועלת למען רווחתן של אוכלוסיות שונות באופן שוטף וממש ערב פרוץ המשבר נרתמה  לטובת  העלאת המודעות לבדיקות ראייה תקופתיות,  ותרמה מאות זוגות משקפיים לאוכלוסיות מוחלשות, בהם כ-45 קשישים בבית הקשיש בקריית-שמונה, ו-160 תלמידים המתחנכים בכפר הנוער רמת הדסה. שבו מתחנכים כ-280 בני נוער המגיעים למוסד על רקע קשיים שונים בתחום הלימודי, החברתי או האישי. צוות המתנדבים בשמיר בדק כ-160  צעירים וצעירות בבדיקות סקר, על מנת לזהות מי מהם זקוק לבדיקת אופטומטריסט. לאחר מכן, האופטומטריסטים ערכו  יותר מ-50 בדיקות ראייה ורשמו 45 מרשמים להתאמת משקפיים. הצוות עזר לבני הנוער לבחור את המסגרת המתאימה, ובתוך שבוע התלמידים קיבלו את המשקפיים.

פעילות חברתית של חברת שמיר בבית הקשיש בקריית-שמונה

בשבועות האחרונים, בנוסף לפעילות הגדולה של תרומת המשקפים בעלי הציפוי הייחודי לרופאים בעולם וברחבי הארץ הגבירה החברה גם בחנויות ורשתות האופטיקה שהיא עובדת מולן, את כמויות הציפויים הייחודיים, גם לטובת האזרחים הרגילים עונדי המשקפיים שגם הם מחויבים בענידת מסיכה וסובלים מבעיית הצטברות האדים – עלות הציפוי במשקפיים בדיעבד יכולה להגיע לעלות של 700 שח – שהם סכום לא מבוטל לכל הדעות. כשמבינים את הסכומים והעלויות אי אפשר שלא להתרשם עוד יותר מכמויות התרומה וההשקעה של החברה שכאמור ממשיכה כל העת. וכדאי גם לדעת שאם אתם חושבים לרכוש משקפי מולטיפוקל, תוכלו לקבל את הציפוי ללא עלות כחלק מהעסקה- שווה לדעת ולבדוק. מה שבטוח כיף לרכוש מוצרים מחברה שעושה כל כך הרבה טוב ומביאה גאווה ישראלית אמיתית!

5 1 vote
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x