השראהחדשות חמות

האנשים שמאתרים את הפוטנציאל אצל הילדים שלנו

אפשר בוודאי רק לדמיין כמה אפשרויות ניתן היה לפתוח לילדים לו היה מי שיאתר את הפוטנציאל הגלום בהם ולא רק זאת אלא שגם יביא אותם לכדי מימוש וילווה אותם צעד צעד בדרך לכיבוש פסגות.

רובנו בוודאי מכירים את המשפט מתקופת בית הספר היסודי לגבי ה”פוטנציאל הלא ממומש שהיה לנו” לו רק היינו משקיעים יותר או מקשיבים יותר או פשוט יותר.- אז למה זה קרה בעצם? מה הביא לחוסר המימוש המלא ל סה”כ היכולות שלנו כילדים? ומה אפשר לעשות היום אחרת?

אולי יפתיע אתכם לדעת שיש בישראל עמותה שפועלת בדיוק במטרה לאתר את הפוטנציאל הלא ממומש ולאפשר לילדים לממש אותו ואת עצמם באינסוף דרכים שונות ומגוונות. פותחים עתיד קמה לפני 13 שנה במטרה לאפשר לילדים בפריפריה הגאוגרפית והחברתית בישראל ולהעניק להם בעיקר את ההזדמנות אך גם כלים להצליח ולממש את הפוטנציאל שלהם למקסימום.

במסגרת התכנית זוכים כל שנה למעלה מ-5000 ילדים בכיתות ג-ו ב-36 ישובים בישראל לליווי אישי צמוד של “נאמן” ההגדרה של הארגון לליווי המקצועי הבוגר לילדים שמוצמדים לכל ילד וילד ומלווים אותם במשך 3 שנים.

מנחם דרור

לדברי מנחם דרור מנהל התכנית של העמותה בעיר צפת “אחד מהדברים שגרמו לי להתאהב בתכנית הזו היא היכולת האינסופית שלה להביא ילדים קדימה עוד ועוד. העובדה שאנחנו מצד אחד לא חלק מה”מערכת” אבל כן פועלים מול כל המערכות שמסביב לילדים בשיתוף פעולה ובתיאום מלא מאפשרת לנו הרבה יותר ממה שרק למורה או למדריך בחוג או לעובדת הסוציאלית יש אפשרות”

למה הכוונה? “אם יש ילד שפתאום בכיתה או בבית הספר מבחינים שחל בהתנהגות שלו שינוי – על ידי זה שאנחנו מערבים את ההורים, מערכת החינוך וכמובן בראש ובראשונה הילד בתהליך ולומדים על הילד מה הוא אוהב איפה הוא נמצא ומתחילים לעבוד איתו מהמקום הזה- לדוגמה ילד שלא רצה להגיע לבית הספר אבל כן אהב להגיע לחוג ג’ודו- השילוב של מאמן הג’ודו בחוג עם התכנית והעידוד שלו את הילד להגיע לבית הספר הצליחו לחולל שינוי.

הרעיון המרכזי בעבודה של העמותה היא שקודם כל הילד היחיד נמצא במרכז- הדגש הוא על כל ילד וילד כעולם ומלואו וההתמקדות בילדים מתבצעת בצורה מאוד אישית וממוקדת כשבאמצעות הפעילות של העמותה אנחנו בעצם מנתבים את כל המערכות השונות – לפעול לטובת הצרכים של הילדים- ולא להתאים את הילדים לצרכים של המערכת.

דוגמה מרגשת נוספת שדרור מספר עליה היא אודות ילד שהתחיל לדבריו “את כיתה ג’ בצורה יחסית חיובית ובאזור אמצע השנה חלה הידרדרות בהתנהגות וגם בלימודים וביה”ס התחיל להשאיר אותו יותר ויותר בבית עד שהמורה לא הסכימה להיות עם הילד בכיתה. הילד דרך יועצת ביה”ס חיברה בנינו וזימנו את ההורים למפגש – האימא סיפרה שהיא חושדת שהגרוש פוגע בילד מינית. נכנסנו למערך כפול גם מול הרווחה וגם מול בית הספר שתהיה כלפי הילד הכלה גדולה יותר. בנוסף כמובן שהילד צוות לנאמן והתחילו להתקיים מפגשים אישיים ושיעורי מוזיקה בסקסופון. מיום ליום גם הטיפול עבד, הילד בכיתה ה ומופיע בנגינה על הבמות.”

עמותת “פותחים עתיד מתוקצבת במידה מועטה ע”י המדינה ואת פעילותה מממנת בעיקר מתרומות מחו”ל בשאיפה להפוך לתכנית לאומית במימון ממשלתי מלא. במטרה במטרה לאפשר לילדים נוספים ומשפחות נוספות לקבל את התמיכה והליווי של העמותה יצאה לפני יומיים העמותה בקמפיין מימון ההמונים שיסתיים היום בשעה 22:00.

לדברי דרור “הילדים האלה הם הם העתיד שלנו- מערכת החינוך עושה עבודה מצוינת במסגרת המגבלות הקיימים- את היתר אנחנו יכולים להשלים כחברה וכקהילה- היכולת לחבר בין גופים שונים ולשים ילדים במרכז תשומת הלב וללוות אותם באופן אישי יכולה להיות כל ההבדל. הידיעה שקיימת מסגרת שמאתרת ילדים ומלווה אותם להגשמת היכולות שלהם היא מה שבזכותו אני קם בבוקר בשנתיים האחרונות מלא באמונה ובתקווה – לראות כל יום ילדים פורחים ולשמוע סיפורים מעוררי השראה על הצלחות ולדעת שבזכות העשייה הזו חיים של ילדים נשארו במסלול להגשמה ונמנעה הידרדרות או מציאות קשה שווה את הכל”

הקמפיין שעולה לראשונה ברחבי הארץ, נוצר כדי להמשיך ולספק את המענה והליווי לאותם ילדים בנקודה החשובה ביותר בחייהם. לתרומות לחצו כאן . 

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x