אנשיםארועים

מהי אחדות ישראלית?

אם היו שואלים אתכם מהי אחדות ישראלית, מה הייתם עונים?

אין ספק שאם תשאלו עוברים ושבים ברחוב “מהי אחדות ישראלית” תקבלו את התשובה הפסימית שאין דבר כזה- שהרי מדובר יותר ויותר על הקיטוב ופחות על האיחוד- ולכן דווקא העובדה שבעוד שבועיים יעניק נשיא המדינה פרס “ירושלים למען אחדות ישראל” הוא בשורה מרעננת למדי.

אך עוד לפני הפרס והזוכים גם אתם יכולים נסות ולהשיב על השאלה החשובה- מהי אחדות ישראלית- בעמוד יום האחדות בפייסבוק ואו באינסטגרם שנפתחו במיוחד לחיבור העם ומענה על השאלה. כל אחד מוזמן להעלות תמונה או טקסט קצר שבאמצעותם ניתן להשיב על השאלה ולתייג בהאשטג #יוםהאחדות.  מבין המשתתפים שיקבלו הכי הרבה תגובות שיתופים או לייקים תיבחר התגובה שתוצג בפני נשיא המדינה מר ראובן רובי רבלין במעמד הענקת הפרס.

פרס ירושלים לאחדות ישראל נולד כיוזמה של משפחות יפרח, שער ופרנקל,  שבניהן נחטפו בקיץ 2014 ומעת שנודע דבר החטיפה האחדות שעטפה את העם החזיקה את המשפחות שהחליטו לנסות ולשמר אותה עוד ברמה היום יומית. ליוזמה חברו גם המשרד לשוויון חברתי, משרד החינוך, בית הנשיא והקרן לירושלים.

מטרת הפרס היא להעלות על נס ארגונים בארץ ובחו”ל התורמים לאחדותה של החברה בישראל ולעורר יוזמה לפעולות כאלו בקרב נוספים. הפרס בסך 88,000 ש”ח יחולק לזוכים בשלוש קטגוריות – מקומי, ארצי ובינ”ל. בכל קטגוריה יכולים להתמודד אישיות, ארגון או מיזם חברתי.

שרית איציק- מנכ”לית פרס ירושלים לאחדות ישראל

לדברי שרית איציק, מנכ”לית “פרס ירושלים לאחדות ישראל” “מדי שנה מגיעות קרוב ל-200 פניות
בדרך כלל התהליך הוא שליחת מידע על הגוף ולמה הוא מתמודד, יש סינון ראשוני. ואז כל המועמדים הרלוונטיים מאוגדים לחוברת שנשלחת לשופטים. כל שופט בוחר בין 3-5 אופציות בקטגוריה (מקומי, ארצי, בינ”ל). כעבור חודש, בערך, כל השופטים נפגשים ומקבלים את ההחלטה על הזוכים.

את הזוכים בחרה ועדה ציבורית מיוחדת שבראשה עומד חבר הכנסת ניר ברקת, ויחד עמו חברים בוועדה הזמר קובי אוז, תא”ל (במיל’) אמל אסעד, רא”ל (במיל’) בני גנץ, הרב יצחק דוד גרוסמן, הרב הלורד יונתן זקס, הרב ד”ר דני טרופר, יו”ר הסוכנות היהודית מר נתן שרנסקי, השרה לשעבר פרופ’ יולי תמיר, הספורטאית ירדן ג’רבי ומשפחות יפרח, פרנקל ושער. הפרס מוענק במהלך יום האחדות בטקס שנערך בבית הנשיא, והוא מהווה את שיאו של יום זה.

אז מי הם הארגונים שתרמו במיוחד לאחדות ישראל?

בקטגוריה המקומית נבחר “זיקה גן יבנה”. ברוח המבוססת על ערכי המוסר היהודי והיחסים שבין אדם לחברו, ב 2009 יזמה קבוצת תושבים בגן (המונה 26,000 תושבים)  את זיקה – זהות יהודית-ישראלית קהילתית, אשר נמנית עם רשת ניצנים המקדמת סדר יום יהודי-ישראלי ברשויות מקומיות ברחבי הארץ.

זיקא

בקטגוריה הארצית נבחר מרכז “הינם”. המרכז הוקם ב-2016 ופועל לקידום חברה סובלנית באמצעות עידוד היכרות משמעותית בין שונים, והציב לעצמו מטרה לשנות את דפוסי החשיבה בחברה הישראלית, לפיהם פועלים אנשים לרוב עם קבוצת הדומים להם. המרכז הוקם כחלק מהניסיון להתמודד עם הקיטוב החברתי בחברה הישראלית, והוא מציע גישה חדשנית, הגורסת כי רק היכרות משמעותית בין שונים, יכולה לתרום להפלת מחיצות של בורות, פחד ואיבה, ולקדם חברה סובלנית ומשותפת.

בקטגוריה ארצית נוספת נבחר מרכז “פלוגתא” – מיזם חברתי הקורא להחזרת האחריות של אזרחי המדינה על השיח הציבורי ועל ניהול המחלוקות במדינה. עוסק בהצמחת מנהיגות צעירה רב-מגזרית המעודדת תהליכי דיאלוג סביב סוגיות שבמחלוקת בין הקבוצות השונות בעם ישראל. לב המיזם עוסק בהצמחת מנהיגות צעירה משולבת ממגזרים שונים הפועלים יחדיו ליצירת מרחבים משותפים המעודדים תהליכי דיאלוג, לימוד ועשייה משותפים ומתמשכים סביב סוגיות שבמחלוקת בין הקבוצות השונות בעם ישראל. המיזם מייצר את השותפות המרוכבת והמיוחדת ומלווה את האתגרים שעולים בקשר, מצייד בהכשרות וכלים בנושאים של מיומנויות הנחיה, גישור וניהול מחלוקות, חוויית משתמש למשתתפים, חיבור לקהילות נוספות ומעניק תקציב התנעה וליווי לאורך כל הדרך.

פלוגתא

בקטגוריה הבינלאומית נבחר מוישה האוס   (Moishe House)מוישה האוס הוקם בשנת 2006 על מנת להתמודד עם הצורך הגדל של מציאת דרכים חדשות לרתום יהודים צעירים בני 20+, להתחבר לזהות וערכים יהודיים, ולשלב יהדות רלוונטית ומשמעותית לחייהם היום-יומיים. החזון הינו העצמת הדור הבא של מנהיגים יהודים, ויצירת קהילה צעירה יהודית תוססת, דרך מפגשים ביתיים ואירוח קהילתי בבתים של מוישה האוס באזור מגוריהם של הצעירים ובהובלתם. הארגון מפעיל רשת של 110 בתים ב-27 מדינות בעולם.

קבוצות-תגלית-תלמידי-תיכון-קבוצות-עובדים-וארגונים-מקיימים-לימוד-בית-מדרשי-במרכז-הינם-באבו-גוש.

המודל נבנה על גישה משולבת, המדגישה את חשיבותם של חינוך וחדשנות: חינוך – מוישה האוס הינו הארגון המוביל בפעילות יהודית חווייתית, ותומך ב-100+ ימי עיון וסדנאות בשנה לצעירים בנושאי זהות יהודית פלורליסטית, חגים יהודיים, מסורת, וישראל; חדשנות – הסביבה בבתי מוישה האוס מעוררת השראה לעשייה ופיתוח רעיונות חדשים לצעירים בתחומים שונים ומגוונים, כגון מחנה קיץ לצעירים, קידום נושאים של מגדר ונשים בשיח.

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x