צרכנות חברתית

נרות ריחניים של פרויקט נערי האור כמתנות לאורחים בחתונה של משי קליינשטיין

עולם האירועים ספג מכה קשה מאוד בשנים האחרונות בעקבות מגפת הקורונה ובשעה שעוד ועוד אולמות ומתחמי אירועים נסגרים, למצוא אולם שפונה מיוזמתו לחפש עשייה חברתית ורצון להשפיע טוב חזרה לקהילה הוא ממש לא עניין של מה בכך.

יש מי שיגיד שחתונה של בני זוג היא האירוע החשוב ביותר בחיי הזוג שבו הפוקוס כולו צריך וחשוב שיהיה בהם בלבד. אבל דווקא ביהדות קיימים לא מעט סימבולים ואזכורים למחויבות של בני הזוג דווקא ביום חגם כשהם במצב של התעלות רוחנית לזכור את השלם- החברה.

“אם אשכחך ירושלים” הפסוק שאומר החתן לפני שבירת הכוס שבעצמה מסמלת את המשמעות הזו. אבל אם אפשר לחבר באירוע כמו חתונה את הקהל והחוגגים גם לעשייה חברתית הרי זה משובח.

יוזמה מופלאה שנולדה כשיתוף פעולה בין פרויקט “נערי האור”– מסגרת תעסוקתית חינוכית לנוער בסיכון המפעילה עסק חברתי לייצור נרות בוטיק. לבין טרמינל מתחם האירועים מקבוצת הבאר של סבא“.

נר בייצור פרויקט נערי האור לטרמינל

עסקים חברתיים נהיו טרנדיים בשנים האחרונות. אבל מעטים מהם מצליחים. פרויקט “נערי האור” הוא דוגמה לעסק חברתי אמיתי המפצח את הנוסחה ומצליח ליצור שילוב בין הצד החברתי לצד הכלכלי. יש מצד אחד הרבה אנשי עסקים שיש להם כוונות טובות, ומצד שני אנשי טיפול שבאים ממקום נכון אבל לא מבינים בעסקים – פרויקט “נערי האור” מביא בשורה לעולם בזכות השילוב, הוא נמצא היום בטופ ברמה העסקית, כולל שיתופי פעולה עם חברות ענק – בנק הפועלים, מגדל, סופר פארם סטימצקי ועוד – אבל הדרך לשם מגיעה בזכות שיטה חינוכית הרואה את הפוטנציאל האנושי והמתבססת על תורתו החינוכית של פטריציו פאולטי.

רן אורן- מנכ”ל פרויקט נערי האור

רן אורן מנכ”ל ויזם פרויקט “נערי האור מעסיק את הנוער המופלא, אלו שמכונים לרוב נוער בסיכון, הם מגיעים לעבוד ומקבלים, במקביל לשכר הוגן, כלים לחיים. “אנחנו יודעים שהתעסוקה היא הכלי הכי אפקטיבי. המטרה שלנו היא לא לתת דגים, וגם לא לתת חכות – המטרה שלנו היא ללמד את הנוער לדוג. הם באים לעבודה ומפתחים בעזרתה יכולות וכישורי חיים.”

שלומית קאופמן בעלים של הטרמינל וקבוצת הבאר של סבא חיפשה בנרות לתת מענה לרחשי הלב של הזוגות המתחתנים שמחפשים יותר ויותר לדבריה “מתנות Give away” עם ערך מוסף חברתי לתת לאורחים שלהם. חשבנו על נרות וכששמענו על הפרויקט של נערי האור מיד הבנו שזה מתאים. הפקנו ריח ייחודי ובלעדי לטרמינל המתבסס על פרח הגרדניה וכולל תמהיל של שמנים אשר מייצגים יחד את המהות של המקום – שמחה, שורשיות, משפחתיות ובעיקר אהבה ורומנטיקה.

הכנת נרות במפעל נערי האור צילום נערי האור

הריח משולב בבלנד שעוות קוקוס שייחודית ל”נערי האור” הנמזגת על ידם לכלי זכוכית אלגנטיים. האורחים מקבלים בסיום האירוע נר מלא בניחוחות עוצמתיים, עשוי משמנים איכותיים וברמת ייצור הגבוהה ביותר, וזוכים לקחת איתם הביתה חלק מחוויית האירוע, ואת ערכי הנתינה, ההעצמה והבערה להצלחה ולמימוש הפוטנציאל בכל אחד ואחת מהנערים והנערות ב”נערי האור”.

שלומית קאופמן בעלים של הטרמינל- מקבוצת הבאר של סבא צלם רמי סיני

חשוב לה מאוד להדגיש ש”העבודה המשותפת עם פרויקט נערי האור מגיעה ממקום של רצון לתת חזרה לחברה ולא ממקום של תרומה אלא ממקום של עשייה חברתית עם מודעות של כל העוסקים בדבר” גם משי ובעלה הטרי התרגשנו ביותר כשהם שמעו על הרעיון ואימצו אותו מיד ואמרו כי “זו זכות לתת תעסוקה ותקווה לילדים המדהימים האלה. מקווה שעשיתי להם טוב בלב כמו שהם עשו לי”

נרות החתונה של משי- צילום חיים אפרייאט

להזמנת נרות של פרויקט נערי האור בלינק

לאתר ה-Terminal

3 2 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x