צרכנות חברתית

סניף ביגה הראשון שכולו ללא גלוטן אבל מלא בהמון לב

לרעות בת ה-35 מנהריה הגיעה הצעה לקבל לידיה זיכיון לסניף ביגה בחורב – חיפה. היא חלקה את ההצעה והמחשבות עליה עם חברים משותפים ואחד מהם , אביחי חריר מורה למכונאות במקצועו התלהב והציע להיכנס גם בתור משקיע לסניף. לפני קצת יותר משנה החלו השניים לעבוד יחד בסניף ואביחי במקביל ובנוסף ללימודים לוקח בתפעול הסניף חלק פעיל. ולמרבה הפלא, נרקמו בניהם יחסים רומנטיים שגם הובילו להצעת נישואין מרגשת ולחופה שעתידה להתקיים בדצמבר הקרוב.

ההחלטה לפתוח את הסניף לא הייתה הצעה רגילה, מהרשת ביחד עם רעות עלה הרעיון לפתוח את הסניף הראשון של ביגה שלא יכיל קמח חיטה בכלל. "הסניף משווק מוצרים ללא חיטה ואנשים שיש להם רגישות לגלוטן על סוגיו יכולים למצוא במקום תפריט עשיר והמחירים בכמעט כל המקרים זהים למחירי רשת ביגה." מספרת רעות ומוסיפה כי "את המוצרים ברובם אנחנו מייצרים ואופים כל יום טרי."

סניף Biga חורב צילום יחצ לימור כרסנטי

למה בחרת לפתוח סניף כזה?

"ההחלטה לפתוח סניף לל"ג הגיעה מעשור במסעדנות וביקוש אדיר למאכלים ללא גלוטן, בעיקר לפני פסח." היא מסבירה "אחוז הצליאקים במדינה הוא נמוך מאוד משהו כמו 5% אבל קיים ציבור גדל והולך שמעדיף לאכול מוצרים ללא גלוטן מטעמי בריאות והרזיה. וגם אני בתקופות שונות בחיים חיפשתי מזון מופחת גלוטן, מטעמי בריאות. ביגה כרשת, משקיעה המון בייצור מוצרים במפעל ללא גלוטן, אנחנו מקבלים מביגה את הבצק ופיתחנו ממנו מוצרים נוספים עם שף מיוחד, מה שמאשר לי לפתוח את הסניף הזה פה, ומבחינתי לקדם את הפתיחה של סניפים נוספים כאלה במקומות נוספים. במקומות נוספים בארץ."

ומה את חווה מאז שפתחתם?

"אני קמה בבוקר לעבודה עם ערך." מסרת לי רעות בהתרגשות "כשעושים משהו עם ערך מוסף כל היום יום נראה אחרת, הרבה מהלקוחות הן אימהות שיש להן ילדים עם צליאק. לראות את הפנים שלהן כשהן נכנסות בפעם הראשונה ומבינות שהן יכולות לשלוח את הילד/ה שלהן לבית הספר עם כריך כמו כולם הן מאושרות. ושלא לדבר על הילדים שהמשפחה יכולה להגיע לאכול איתם וכולם אוכלים יחד אותו הדבר, הם לא צריכים להיות החריגים, אנשים נכנסים לפה וחווים תחושה של הצלה – כאילו שאנחנו אי בים ואני רואה את זה ומבינה את זה. הסניף הזה מבחינתי הוא לא רק אפשרות לתת שירות טוב לאנשים אלא ממש לפתור בעיה אמיתית ולעשות את זה בשמחה ומכל הלב."

בשבועות האחרונים החלו בעלי הסניף לחפש בעזרת אנשים טובים, עמותות וגם דרך משרד הרווחה משפחות עם צליאקים שזקוקות לסיוע במזון והחלו לשלוח באמצעות אנשי קשר מחברים שוברים בסכום של 200 ש"ח במתנה למשפחות הללו.

רעות בעבור ואביחי חריר צילום יחצ לימור כרסנטי

"מאיפה הגיע הרעיון?

"כמו שאמרתי לך בהתחלה החיבור שלי לתחום המסעדנות לא הגיע מהאהבה לאוכל או לבישול/אפיה. אני לא מבשלת ולא עושה אוכל בשום מצב. אבל אני אוהבת אנשים ובעולם המסעדנות קיים מגש שוטף עם אנשים אוכל זה מוטיב שמחבר ובהרבה מקרים מנחם ומשמח. אבל במרבית המקרים של צליאק במידה ולמשפחה יש קושי כלכלי הצליאק רק מכביד עליהם יותר כי מוצרים ללא גלוטן עולים יותר. ולמרות שבסניף שלנו דאגנו להשאיר את כל המחירים (למעט מספר לחמים מסוים שעולים קצת יותר) בדיוק כמו שאר מחירי הרשת., ועדיין החלטנו לחלק שוברי מתנה, כמו שאנשים נותנים במתנה ליום הולדת וכד' למשפחות מעוטות יכולת וכשהן יבואו הם ירגישו כמו אנשים רגילים שמגיעים ויוכלו להנות מכל מה שיש לנו להציע בלי להתבייש"

ואיך אתם מגיעים למשפחות עם צליאק?

"אנחנו פונים לגופים שונים שעוזרים לחלוקת סלי מזון, פנינו גם לחב"ד, רווחה וטרם קיבלנו מהם מישהו אצלם שיוכל לטפל בזה ולקחת מאיתנו שוברים למשפחות שיש בהן בני משפחה עם צליאק. יש כבר כמה שגרירים שעובדים בעמותות שיודעים על כאלה משפחות והם מעבירים להן שוברים. ואנחנו מחפשים לעזור יותר"

אתם עושים גם משלוחים?

עושים גם משלוחים לחיפה ובקרוב יפתחו לקריות ובעתיד גם לכל הארץ.

ביגה עוגת דבש אגסים וקראמבל ללא גלוטן מחיר 42 ש"ח צילום דנה הראל

מה כדאי להזמין מכם לקראת החג?

"עוגות דבש ללא גלוטן" עונה רעות בלי להתבלבל "הרשת השיקה קולקציה חגיגית, עשירה ומיוחדת של עוגות דבש בטעמים – ללא גלוטן, הכוללת מבחר עוגות קלאסיות ומסורתיות על טהרת הדבש והתפוחים, לצעד עוגות דבש עם טוויסט וטעמים מיוחדים.

בקולקציה החגיגית, ניתן למצוא עוגת דבש בחושה ללא גלוטן, עוגת דבש ותפוחים ללא גלוטן וגולת הכותרת עוגת דבש חדשה, ללא גלוטן, בתוספת אגסים מקורמלים ואגוזי לוז. כל העוגות דבש ביגה אווריריות, עשירות בטעמים, רכות, נימוחות  בפה.  מתאימות כקינוח לארוחת החג וכפינוק מתוק למי שאוהב עוגת דבש עם טעם של פעם. כמו כן ביגה מייצרת עוגות דבש עם גלוטן.

וכמו כל המוצרים ברשת גם העוגות בכשרות: חלבי למהדרין, בד"צ בית יוסף ומחיר לעוגה החל מ 42 ₪ עד 45 ש"ח.

5 2 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x