השראהחדשות חמותחדשות טובות

הסקי הזה הוא הדבר הכי מרגש שאתם יכולים לדמיין

יש מי ששעון החורף גורם להם דיכאון קשה ויש מי שסופרים את הדקות והשניות לבואו של דצמבר ולא בגלל חנוכה או הקריסמיס אלא בגלל השלג! למרות שיש לנו את החרמון שמושלג עדיין חוויית השלג הלבן נחשבת בישראל לנדירה ובטח ובטח פעילות ספורטיבית שקשורה בשלג. המהפכה במחירי הטיסות מביאה יותר ויותר ישראלים לקחת חלק בפעילות סקי ומדביקה בחיידק הגלישה החורפי עוד ועוד אנשים שמחכים לבואו של החורף בכיליון עיניים.

מי שעוד מחכים לשלג הם החברים בעמותת ארז – יוצאי יחידת האלפיניסטים שכבר למעלה מ-20 שנה פועלים להוצאת משלחות של קטועי רגלים /משותקים בפלג גוף עליון ועיוורים לשבוע סקי. השנה לראשונה תצא משלחת רשמית של העמותה עם ילדים בגילאי 10-18 שהעמותה החליטה לצרף לפעילות.

אייל ירימי עמותת ארז

בימים אלה מתקיים קמפיין מימון המונים לגיוס כספים לפעילות העמותה שיקבע כמה משלחות יוכלו לצאת השנה לגלוש. לדברי אייל ירימי, 45 מנהל בעמותה שהקים את הפרויקט לפני 15 שנה כשהצטרף לשמעון פריינטה מפקד יחידת האלפיניסטים בצה”ל שייסד את העמותה ב 1999. “בעמותה פועלים 100 מתנדבים רובם יוצאי יחידת האלפיניסטים שמחולקים לתפקידים שונים ומאפשרים לפעילות המדהימה הזו להתרחש. צוות איתור מיוחד של העמותה פועל במשל חודשי הקיץ על מנת לאתר מודרכים פוטנציאלים להשתלב בפעילות – מרבית המשתתפים בפעילות לא פונים אלינו אלא אנחנו מגיעים אליהם ומציעים להם להצטרף. אנחנו עובדים עם 80% מהם נכי צהל ועוד 15% ספורטאים עם מגבלות ועוד 5% ילדים שאת האחוז הזה אנחנו רוצים להגדיל”

איך הגעת לרעיון להוציא אנשים עם נכויות קשות דווקא לסקי? אחרי הצבא התנדבתי חודש לאחר אסון הצונמי בסרילנקה וההרגשה העוצמתית שחזרתי איתה הבהירה לי שאין דבר יותר מדהים מנתינה. מפקד האלפיניסטים הקים את העמותה והחלטתי להצטרף – הוא אחראי על פעילות חווייתית בהם אנו מארחים כל שנה כ 1500 ילדים ממחלקות אונקולוגיות וילדים אחרים עם צרכים מיוחדים לימי כיף בהר חרמון. ואני החלטתי לעזור לאנשים לכבוש פסגות-תרתי משמע ולקבל את העצמאות שאבדה להם על רקע המגבלות.”

עופר ורפל צרפת- מונו סקי שלג נכי צהל

עד כה יצאו למעלה מ2500 איש באמצעות פעילות העמותה לסקי – בכל שנה נוספים חמישים נוספים שאחרי שמאתרים אותם עוברים מיונים ואימונים 4 חודשים בסימולטור סקי בחולון עם ציוד מיוחד שמוזמן באופן ייעודי ובעזרתו הם עוברים הדרכות ואימוני כושר שבתום התקופה יכולים לבחון את הרמה שלהם ולחלק אותם לקבוצות. בחודשים דצמבר עד מרץ יוצאות בין 4-9 משלחות בהתאם לכסף שהעמותה גייסה לטובת הפעילות. הגולשים ברמת המתחילים גולשים בחרמון ובבולגריה, והמתקדמים נוסעים לגלוש בצרפת ובאוסטריה.

איך הבנתם שאתם רוצים לצרף גם ילדים לפעילות? בשנה שעברה קיבלתי שתי בקשות מקרובי משפחה של אנשים שנסעו איתנו במשלחות קודמות שביקשו מאוד להצטרף- והחוויה איתם הייתה כל כך עוצמתית ושונה שהתחלנו לחשוב על זה יותר ברצינות” במה זה היה שונה? הבסיס של העשייה שלנו לא שונה- האמפתיה והמקצועיות נשארו זהות אבל לתת לילד קטוע רגל או לילדה משותקת בפלג גוף תחתון חוויה בגיל צעיר שאין פסגה שהם לא יוכלו לכבוש ושהם יכולים להתגבר על כל אתגר העוצמות שהם חווים את האפשרות וההצלחה עוצמתיות פי כמה וכמה. העוצמות מרימות מאוד גבוה את המשלחת כולה זו חוויה שאי אפשר לתאר במילים.”

סרטון ילדים גיבורים 2019 עמותת ארז

יותר קשה להביא ילדים לגלוש מלמכור קרח לאסקימוסים

אומר ירימי. בכלל סקי אולי נראה רומנטי וחלומי אבל מדובר בספורט מפרך שדורש מיומנות ואימונים גם לאנשים רגילים- כן כשנכנסים לזה ונדבקים בחיידק זה הדבר הכי מדהים בעולם אבל כדי להביא לשם אנשים שמתמודדים עם קושי עצום בחיי היום יום שלהם וכל דבר גם ככה יותר קשה להם מלאדם רגיל מדובר לפעמים במשימה כמעט בלתי אפשרית – לא מבחינתנו אלא מבחינת המועמדים עצמם ובמקרה של ילדים ההורים פחות בעניין” למה? “עוד לא פנינו לכמויות גדולות מאוד אבל בינתיים יש הרבה יותר קושי להורים מאשר לילדים שדווקא מאוד בעניין ורוצים לנסות ולוקחים את זה מאוד ברצינות. להורים של ילד עם מוגבלות כזו יש המון עומס וכל נסיעה עם הילד זה אופרציה שלמה. וכמובן יש להם חששות טבעיים מפגיעות ומהסכנות והאתגרים זה מובן” הוא מסביר. “ברגע שזה קורה ורואים את הכוח והביטחון שזה מעניק כבר אין יותר ספקות לאף אחד”

איך באמת קטועי איברים או נכים גולשים? “לקטועי הרגל יש אפשרות לגלוש באמצעות מגלש בודד, משותקי פלג הגוף התחתון גולשים בכיסא סקי מיוחד וגם לעיוורים יש חוויה מיוחדת מאוד בגלישה גם בלי לראות את המסלול התחושות שהם מתארים מהירידה במורדות והרוח שנותנת להם להרגיש את החוויה הזו של חופש. היכולת לגלוש באופן עצמאי לגמרי בכוחות עצמם בלי תלות ובלי להרגיש את המגבלה.”

“הכסף שמגויס לעמותה משמש השנה בין היתר להזמנת ציוד סקי ייעודי לילדים שעוד אין לנו ונחוץ כי השנה אנחנו מעוניינים להוציא 20 ילדים לכבוש את הפסגה ביחד. ולקיים את כל הפעילויות המדהימות שעושה העמותה. נותרו פחות מ 48 שעות לסיום הקמפיין!
לתמיכה בפעילות:

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x