תובנת בוקר

“תשבחות והאשמות, רווח והפסד, תענוג וסבל, באים והולכים כמו משב הרוח. על מנת להיות מאושרים, היו ניצבים איתן, כמו עץ גדול, נינוחים ושלווים בתוך כל אלה.” -בודהה

אחת ממשימות החיים שלקחתי על עצמי, לפני קצת פחות מ15 שנים היא בדיוק זו. אחרי הרבה שנים של לימוד מודעות, הדרכה, וניסיון לשנות את המציאות שהחיים מכתיבים לי. ואחרי שנים רבות של ילדות ונערות שבהן מנגנון ההגנה הפעיל ביותר שסייע לי להתמודד עם מציאות החיים הייתה דיסוציאציה (התנתקות של הנפש מהגוף הימצאות פיזית במקום אך בלי להיות בו נפשית).

החלטתי בגיל 28 שאני בחיים כדי לחוות אותם, לא לתכנן אותם מהראש, לא לנתח אותם מהראש, לא לברוח מהם אלא לעבור בהם, לחוות אותם כמו שהם על כל שלל החוויות והרגשות שהם מביאים- לטוב ולרע.

לכאורה זה סותר את כל הרעיון של לרצות לחיות חיים טובים יותר – אבל הלכה למעשה, זו הצורה היחידה שמאפשרת בדיוק את זה.

ההתנגדות להרגיש רגשות קשים מביאה אותם ביתר שאת. הרצון לא להיות עצובים , מתוסכלים, מאוכזבים וכד’ לא מונעת את הרגשות הללו אלא רק מעצימה את חוויית ההתנגדות והסבל כאשר הם כן מגיעים.

ההבנה כי אין לנו יכולת לשלוט ב100 אחוז באוטומטיים שלנו או בחוויות שהחיים יזמנו לנו שיולידו רגשות שנחווה, יכולה להוליד את היכולת לקבל את הרגשות והחוויות כמו שהם כאשר הם אכן מגיעים.

וכשהם מגיעים – לתת להם את המקום הראוי להם, לקבל אותם כחלק מהחיים בלי אשמה כעס או התנגדות אלא ממקום יציב ובטוח שכמו כל רגש וחוויה, גם הם זמניים והם יחלפו. זו השיטה היחידה שעובדת לי.

אני לא בודהה אבל הגעתי לאותה המסקנה – וזה מאוד מנחם אותי שאדם גדול כמוהו אומר את מה שאני חושבת ומרגישה שעובד.

התמונה “רוקדת את החיים” של האמנית בתיה גזית מתוך התערוכה “ציון דרך” המוצגת בגלריה המרכזית בעין הוד. בתערוכה שאצר אילן סגל פריטי פיסול קרמי ועבודות ניו מדיה שמתרכזות בדמויות נשיות שמספרות יחד את סיפור חייה כאלמנת צהל שנותרה אחרי מלחמת יום כיפור, לגדל את שני בניה הצעירים לבד מתוך החלטה להוציא מתוך הסדק העמוק שנפער בחייהם את האור ובהמשך התמודדה עם אובדן שמיעה שאילץ אותה לחיות ב”עולם של דממה” מאתגר , לעתים בודד ומחדד חושים מאידך.

יצר הסקרנות שקינן בה חשף אותה לתחום הפיסול בנייר ובהמשך לפיסול בחימר ולפני שלוש שנים נחשפה לתחום האומנות הדיגיטלית שמאתגר אותה על ידי נושאים רבים – צילום חזרה על עבודות פיסול מהעבר, שילובים ויצירת יצירות חדשות.

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x