דברים שאותי משמחיםמהקהילה

המלאכים של שניר – עם הפנים לחו”ל

אחרי 9 שנים של פעילות מדהימה למען החברה בישראל, מתכנן ניר שמול, מייסד עמותת "המלאכים של שניר", להביא את בשורת העזרה ההדדית גם לקהילות נוספות בעולם. כ-2,000 איש, המתנהלים דרך 9 קבוצות וואטסאפ, תורמים ממרצם, מזמנם ומכספם לסייע לאנשים שנתקלים בבעיות ובאתגרים לא פשוטים. "אני רוצה שאם אדם צריך לנסוע לטיפול רפואי בארה"ב, שיהיה מישהו בקהילה שם שיקבל אותו וילווה אותו", מסביר ניר את הרציונל שביציאה אל מעבר לים

שגרת החיים לא פשוטה לאף אחד מאיתנו. יש בינינו מי שממש קורסים תחת העומס: עבודה, ילדים, יוקר המחיה, שכר דירה, משכנתה, ועוד. לכן, בכל פעם שיש מי שמוצא את הזמן לסייע לאחרים, למרות העומס, ועוד בהתנדבות מלאה, זו סוג של צדיקות ששמורה למלאכים.

ומסתבר שיש לא מעט מלאכים כאלה, ואנחנו אפילו כותבים עליהם כאן באתר. ועם זאת, במקרה של “המלאכים של שניר”, מדובר בתופעה יוצאת דופן באמת. מדובר בפעילות שנוצרה מתוך הפעילות של שניר – העמותה למתן הזדמנות שווה בחינוך ותרבות בישראל, שמפעילה תוכנית חינוכית הוליסטית בבתי ספר ומקנה לנערות ולנערים הזדמנות וכלים לפרוץ את מעגל המצוקה והסבל.

ניר שמול- מנכ”ל חברת שניר. צילום תומר פדר

העמותה הוקמה בפברואר 2010  על ידי קבוצת אנשי עסקים מעולם הנדל”ן, ביוזמתו של ניר שמול, בעליה של חברת שניר, העוסקת בתחום ההתחדשות העירונית. ב-2012, הוא הציע לוועד המנהל לפתוח את קבוצת הוואטסאפ של העמותה לקהל הרחב ולאפשר לעוד גורמים להצטרף לעשייה. כך נוצרה פעילות “המלאכים של שניר”.

“בימים אלה, נפתחת קבוצת הוואטסאפ התשיעית שלנו”, מספר ניר בגאווה מוצדקת. “יש לנו בסה”כ כ-2,000 איש בקבוצות – אנשי עסקים, אנשי חברה וחינוך, סלבס, אנשים שאוהבים לעזור ואנשים שפעילים בעמותות אחרות ואוהבים לעזור לאחרים”.

– איזו עזרה אתם נותנים, למשל?
“אפשר לעזור לאנשים למצוא עבודה, לעזור לשלם שכירות, למצוא למישהו תרופה. יש ממש המון המון תחומים. בעזרת הכוח והרצון המשותף של החברים בקבוצה, נוצרו שיתופי פעולה וקשרים חדשים ומרתקים –  ובעיקר נעשו וממשיכים להיעשות המון מעשים טובים”.

– ולמה דווקא בקבוצות וואטסאפ?
“לא רצינו לעבור לפלטפורמה אחרת, כי בוואטסאפ זה עובד נהדר, אז למה לשנות? פשוט, יש מגבלה של מספר האנשים שאפשר לצרף בקבוצה אחת, עד 256,  ולכן, בכל פעם שהגענו למכסה, פתחנו קבוצה נוספת”.

דוגמה לבקשת עזרה בקבוצת המלאכים של שניר

– ואיך יש לך זמן לנהל 9 קבוצות וואטסאפ? אני משתגעת רק מהקבוצות של הכיתה והגן של הבנים שלי, יחד עם כמה קבוצות עבודה…
“זה בכלל לא בעיה. משתפים, מעבירים וזה עושה המון טוב”, הוא משיב. “זה הפך להיות חלק מהחיים לא רק אצלי, אלא גם אצל כל מי שחבר בקבוצה. מפנים אלי בקשה להצטרפות ואני מצרף ככה בשמחה אנשים לקבוצות. כל מי שרוצה – מוזמן”.

כל עם ישראל נמצא בתוך הקבוצות

שמול מדגיש, כי היתרון הגדול של פעילות המלאכים הוא, שאין עמותה שעומדת מאחורי הפעולות האלה – העמותה עוסקת, כאמור, בפעילות אחרת לגמרי. למעשה, הפעילויות נובעות מתוך האנשים ודרך האנשים. “כל אדם יכול להתחבר למשהו שמתאים לו: האחד לניצולי שואה, השני לחולי סרטן, השלישי לילד שזקוק לתחפושת לפורים, הרביעי לאם חד-הורית, החמישי לנפגעת מינית, וכן הלאה”.

הבקשות לעזרה מגיעות דרך חברי הקבוצות בעצמם, ששמעו על מקרה המצריך את עזרתם. כדי להבטיח שהעזרה מגיעה לאנשים שבאמת זקוקים לה, נדרשים המלאכים להעלות בקשות ממקור ראשון בלבד, או קרוב לכך ככל האפשר. “זה היופי של הקבוצה, שהיא בלתי-אמצעית, שכל עם ישראל נמצא בה ושיש רק כמה כללים וחוקים שצריך לעמוד בהם, והיא עוזרת לכל כך הרבה מקרים”.

נשף פורים 2017 של המלאכים של שניר. בתמונה: מלי לוי, שמעון גרשון ורותם שחבר

​אחד הכללים החשובים הוא, שהפעילות בקבוצות מתחילה רק אחרי השעה 8:00 בבוקר ומסתיימת בשעה 21:00, מסיבות מובנות. בימי שישי, מכין שמול פוסט מיוחד, שבו הוא מודה לכל המעשים הטובים שנעשו במשך השבוע שחלף, וזה בדרך כלל פוסט ארוך: “החברים עושים 80-70 מעשים טובים כל שבוע”, הוא מתגאה.

מקבץ של מעשים כאלה מהשבועיים האחרונים מלמד בהחלט שיש לו הרבה סיבות לגאווה. כך, למשל, אסנת התגייסה לעזור לאם חד-הורית המטופלת בשבעה ילדים – היא צירפה את גדי מארגון “לתת”, שמספק למשפחה חבילת מזון באופן קבוע, וגם דאג לה למכונת כביסה, למחשב ולטלפון נייד לאחד הילדים. בנוסף, היא קישרה את האם למומחה מוביל ברפואת שיניים, שיטפל בה; נתן מסייע לעשרה נערים בני העדה האתיופית בתוכנית בני מצווה ומתרים עבורם מחשבים ניידים, וגם מארגן יריד תחפושות פורים לבני העדה ודואג להביא תרומות של תחפושות ואביזרים; שחקני הכדורגל יוסי בניון ועומר אצילי תרמו סלי מזון לאשה ערירית, ואיריס בר-און סייעה לילדה ממשפחה קשת-יום לקראת המסע לפולין, וגם רכשה סלון יד שניה לקשישה שהייתה זקוקה לכך.

האתגר – למצוא את הפלטפורמה הנכונה בחו”ל

בימים אלה, שמול מתכנן לפתוח קבוצות דומות גם בחו”ל. “האתגר הראשון הוא לפתור את המגבלה של השפה –  צריך לתרגם את ההודעות לאנגלית, לצרפתית ולשפות אחרות. אחר כך צריך למצוא את הפלטפורמה הנכונה. בישראל, הוואטסאפ מאוד אהוב ומאוד חזק, אבל במקומות אחרים הוא פחות נפוץ.

“אתגר שלישי הוא להעביר את החזון הזה של עזרה לישראל ולישראלים. למשל, עזרה בסל מצרכים לשבת, או עזרה למחפש עבודה, או עזרה למישהו שהבן שלו חלה בסרטן וצריך להגיע לארה”ב לטיפולים ושמישהו בקהילה שם יקבל אותו”.

– מה החזון שלך?
“שנוכל להגיע לכל אדם שזקוק לעזרה במדינה, שימצא אצלנו כתובת ואוזן קשבת, ושנוכל לעזור לכמה שיותר אנשים. השאיפה הגדולה היא להכפיל את כמות האנשים הפעילים בקבוצה כל שנה, כדי שנוכל לעזור לכפול מקרים”. ועל זה נאמר: כל המרבה, הרי זה משובח!

גם אנחנו ב-The Positiv נרתמים לפעילות המבורכת ולכן, החלטנו לפתוח אצלנו באתר פינה קבועה בשם “המלאכים של שניר”, שבה נשתף בהצלחות של המלאכים.

ואם אתם רוצים להצטרף לאחת הקבוצות של המלאכים, אתם מוזמנים לפנות עם בקשתכם ומספר הנייד שלכם, לכתובת: [email protected]. תבורכו!

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x