חדשות טובות

יש מי שעובד קשה כדי שנרגיש אהבה!

"פנו דקה לאהבה" הקמפיין הגדול ביותר שנעשה בישראל לקידום אהבה וערכים !

אתמול (שני) עלה לרשת קמפיין גיוס המונים חדש ומקורי בשם 'פנו דקה לאהבה', שפועל בסדרת רשת עם 50 פרקים שמקדמים מסרים של אהבת חינם וקידום ערכים חיוביים. אייל סלונים (המכונה גם Hopi, מלשון תקווה), בן 44 מתל אביב, הוא מי שמוביל את הקמפיין, במסגרת עמותת "מספרים סיפור חדש" שהקים ב-2014. קמפיין "פנו דקה לאהבה" הוא אחד הפרויקטים של הארגון שיוזם פרויקטים, אירועים, הסברה וקמפיינים כדי לקדם תרבות אוהבת וערכית בחברה.

אייל סלונים

לדבריו "העמותה הוקמה מתוך הכוונה להעצים אנשים ולקרב לבבות. "השם שלה נבחר כי הנרטיב התמים שהוא הבסיס שהיה פה תמיד לפני שהשליליות והפלגנות והפחד שתופסים כל חלקה טובה – והדרך לשנות את זה היא לספר את הסיפור מחדש. אבל זה בעצם סיפור שמתחיל מהיום ואנחנו רוצים שהוא יהיה הסיפור הבא שלנו".

במהלך השנה האחרונה נפגש סלונים לשיחות אישיות עם המשתתפים השונים ושוחח עם כל אחד מהם ברצינות בנושאים אנושיים וערכיים כמו אחדות, נתינה, סובלנות, אחריות, הקשבה, כבוד לאחר וכיו"ב. כל 50 המפגשים המצולמים, נערכו לסרטונים קצרים של כדקה (מכאן שם הקמפיין 'פנו דקה לאהבה'). והועלו לאתר מספרים סיפור חדש.

סלונים מגדיר את עצמו כפעיל חברתי ועוסק ביוזמות חברתיות ב-20 השנה האחרונות ופועל להעצמת רוח האדם, ייסוד פרויקטים חברתיים, עמותות לרווחה ולזכויות אדם ובע"ח וכד'. בעשור האחרון עוסק סלונים בהקמת עמותות שונות שמקיימות כולן שינוי חברתי שמתחיל באנשים. "הבנתי שכל החוליים בחברה שלנו מגיעים מאותו המקום – אני קורא לזה היעדר אהבה. העוני, האלימות, השחיתות וכד' כולם נובעים מחשיבה אנוכית בלבד וההתמקדות בהן מייצרת את מרביתן של הרעות בחברה.

החשיפה הרבה שלנו לשיח שלילי, אלים ומפלג משפיעה לרעה על איכות החיים שלנו, על האמון, על הלכידות ועל האחווה. ולכן כדי לטפל בבעיות כולן צריך להתחיל לטפל בבעיה מהשורש והדרך היא להעביר את המסרים של האהבה ,האחדות וההתחשבות"

בקמפיין מסביר סלונים שיחד עם כל המשתתפים הם מנסים להעלות את המודעות להשפעה הרבה של שיח חיובי עלינו הן כחברה והן כפרטים. "מטרת הקמפיין לשקף את הטוב שבאדם, לטפח תקווה, לקרב לבבות ובשאיפה להפוך לחברה טובה יותר עבור כולנו. המפתח לשינוי חברתי עמוק ביחסים בינינו ובכל אחד ואחת מאתנו."

על הקמפיין הזה עובדים בעמותה כבר ממאי האחרון (לפני האירוויזיון) ולאורך כל התקופה נפגש סלונים עם 50 אנשי תרבות חברה, עסקים ומובילי דעת קהל בחברה הישראלית לדבר איתם ברצינות על אהבה, במטרה ליצור שינוי חברתי ולמען קידום שיח של קירוב לבבות. כל התהליך של יצירת הסרטונים נעשתה בהתנדבות גמורה על ידי מתנדבים שראו במטרה ערך כמו גם כל מי שהצטלמו.

כל הסרטונים הערוכים שולבו בעמוד הקמפיין ויחשפו במשך תקופת הגיוס בעמוד הפייסבוק של העמותה. בין המצטלמים הרבים בוודאי תוכלו לזהות את מרים פרץ, ח"כ מיקי חיימוביץ', ח"כ אורלי לוי אבקסיס, ח"כ אסף זמיר, ח"כ שרן השכל, אלוף במיל' גרשון הכהן, דרור גלוברמן, שרן ייני, איציק כהן, בן יוספוביץ', בר מיניאלי, בת-חן סבג, גדי וילצ'רסקי, דיוויד ברוזה, דרור קרן, השף חיים כהן, טל גלבוע, יפתח קצור, ירון ברובינסקי, ירמי קפלן, לאה שבת, לי בירן, מיכל אנסקי, אביבית בר-זוהר, אורי גוטליב, מישל טרוני, נרקיס, סטפן לגר, עידן עמדי, עינת שרוף, פאולה רוזנברג, צופית גרנט, קובי מרימי, רובי פורת שובל, רון שובל, ריקי גל, שי אביבי, ועוד.

דוגמה לסרטון של פעילה חברתית וצורפת יוצאת הקהילה האתיופית היא זמנאי טפרה שמתחברת למסר וקוראת להפצתו:

הטוב שלך הוא הטוב של כולם

"כל אחד רוצה לחיות באושר ובריאות- כמובן קודם כל לו ולמשפחתו והמקום שאנחנו יורים לא מבטל את המקום של האדם הפרטי אלא להראות שברגע שמרחיבים את האני לאנחנו בעצם גם מייצר את האושר הכללי – ואם להתייחס לאקטואליה – הסיפור החדש הוא הסיפור של ההתגייסות, התמיכה, העזרה ובעיקר האהבה ככל שיותר אנשים ינשמו, יכניסו לחיים שלהם תכנים חיוביים ויחפשו את האהבה שלהם הרגיעה תגיע ותחלחל".

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x