ארועיםחדשות טובות

הניקיון הוא הקטליזטור הכי גדול לשלום!

מחר 21-9 יצויין יום השלום הבינ"ל וגם יום ניקיון החופים הבינ"ל. באילת מתקיים בסוף השבוע פסטיבל ראשון מסוגו שמשלב בין השלום לניקיון, מתוך הבנה רחבה שהאוייב המשותף המאיים על הביטחון הקיומי בעולם כולו - הזיהום מאחד את כולנו ויכול להביא לשיתופי פעולה אזוריים כפי שניתן לראות ברגעים אלו ממש בים האדום!

אם הייתם שומעים התחלה של משפט שנפתחת במילים “צוללן ישראלי, מצרי וירדני נכנסו לים האדום”- סביר להניח שהייתם חושבים שמדובר בהתחלה של בדיחה. אבל האמת היא שזה תיאור לא רע למציאות שמתקיימת ממש ברגעים אלה באילת הודות לפרויקט – Red Sea Eco Festival שימשיך אחרי סוף השבוע גם למצריים ולירדן ובמהלכו יתקיימו צלילות מאורגנות ברחבי הים האדום במאמץ מרוכז לאיסוף פסולת מהים.

הים האדום המשתרע לאורך 1900 קילומטרים ולחופיו גובלות מספר ערים ממדינות שונות בניהן אילת,שמהווה כשלוחה המזרחית של הים ומצידו המערבי נמצאות הערים עקבה (ירדן) שארם אי שיח נואבה, דהב וסואץ ( מצרים) וערים נוספות ממדינות סודן, ערב הסעודית ואתיופיה

הים האדום – ויקיפדיה

בים מתקיימת מערכת אקולוגית עשירה הכוללת למעלה מ-1,200 מיני דגים שתועדו בו שמתקיימים בי בין היתר הודות לשוניות האמוגים הפרושות לאורכו של הים וכן נדידתם של מיני בעלי חיים ימיים מהאוקיינוס ההודי השכן. הים האדום משמש במשך שנים רבות צוללנים וחוקים ימיים שצוללים לעומקים של 500 מטרים בממוצע ועד ל 2,500 מטר.

ביוזמה ענקית של מועדוני צלילה אילתיים אליה נוספו גם מועדוני צלילה מהמדינות השכנות מצרים וירדן, לרגל יום ניקיון החופים הבינ”ל ויום השלום הבינ”ל שחלים שניהם ב-21.9, במטרה להתחיל לנקות את הים. אתמול ( 19.9.19) התפרשו באילת למעלה מ – 200 מתנדבים לאורך רצועת החוף הצפונית של אילת כשהם חמושים בשקיות אשפה גדולות ואספו פסולת מהחופים.

מנקים את החופים 19-9-19

היום ( 20.919 ומחר 21.9.2019) ימשכו פעולות הניקיון לצד צלילות ניקיון, שיתקיימו במהלך הסופ”ש באילת ובעקבה, כחלק מפסטיבל סביבה חוצה גבולות ראשון המתקיים באילת.

כחלק משיתוף פעולה אזורי סביב האחריות על ניקיון הים האדום מתקיימת היום צלילת ניקיון לאורך מפרץ אילת, בהשתתפות כ – 450 צוללים מאילת ומשלחת של 5 צוללים מירדן. וביום שבת תתקיים צלילת ניקיון נוספת בעקבה השכנה בהשתתפות משלחת של 15 צוללים מאילת.

בר שוורץ ממועדון מרינה דרייברס- ממארגני הפסטיבל

לדברי בר שוורץ ממרינה דייברס-ממארגני האירוע. “מדברים על כמויות זבל אדירות שממוינות אחרי שמושים אותן מהמים במהלך הפסטיבל, מה שיכול לעבור למחזור יועבר למחזור ואת מה שלא ניתן למחזר יעדנו להקמת במטרה להעלות את המודעות לנושא בקרב כל מי ששוהה בחוף. אנשים זורקים הכל לים זה לא יאמן מה אנחנו מוציאים – מריצות, עגלות סופר, אופניים, פחי זבל מלאים בכמויות אדירות. אין ספק שהמטרה הראשונה היא העלאת המודעות של הציבור לנזק.”

כחלק הצורך להעלות את המודעות ארגן הפסטיבל, בנוסף לפעילויות הצלילה והנקיון, גם רצף אירועים קהילתיים, להעלאת המודעות לשמירה על הסביבה הימית וקידום שיתוף הפעולה והשלום בין המדינות הגובלות במפרץ אילת.

האירועים והפסטיבל התאפשרו הודות לשיתוף הפעולה של מועדוני הצלילה הרבים בעיר שבימים רגילים מתחרים בניהם ולמטרה החשובה זנחו את התחרות ועבדו יחד בשיתוף פעולה אליו חברו גם ארגוני הסביבה והגופים הירוקים, ביניהם: היחידה האזורית לאיכות הסביבה בעיריית אילת, החברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים, עמותת הסביבה “מדבר וים אילת”, ארגון סביבתי ירדני Aqaba diving association, ארגון סביבתי בינלאומי ששם דגש על הסביבה הימית WeSea.

מלבד העלאת המודעות כדי לצמצם את תופעות השלכת הפסולת והשימוש בכלים חד פעמיים בחופים, שואפים מארגני הפרויקט להוביל לחקיקה בנושא הפלסטיק. ולהמשיך לקיים את הפעילות המסורת חשובה “בשנה הבאה לעשות את זה הרבה יותר גדול, כלל ארצי ואולי אפילו עולמי” אומר לי מפיק האירוע בר פארן ממועדון צלילות.

למה הכוונה עולמי?

בר פארן – מועדון צלילות-מפיק הפסטיבל

“אילת נבחרה לקיום פילוט ראשוני בסיוע ארגון בינלאומי –לרכך קונפליקטים אזוריים וסביבתיים, ביוזמת- מועדוני הצלילה באילת עם הארגון הבינלאומי (אנחנו הים)   -WESEA  שבחר במשולש הגבולות מצריים-  ישראל – ירדן-  לקיים בו את הפילוט לגישור ושתוף פעולה אזורי –סביבתי. ברגע זה עושה הדרכה משלחת צוללנים לגבול רבין.” הוא מתאר בהתרגשות.

הארגון הדוגל ברעיון של שלום עולמי ושתופי פעולה בן עמים ויוצרים גיבוש על ידי עשייה המשותפת לכולם.  ומציאת מכנה משותף- ובסבית הים האדום: “האוייב הגדול של כולנו הוא האיום הסביבתי. פסולת סביבתית, פסולת פלסטית, ועוד מזיקים.

“כמויות זבל אדירות שממוינות אחרי שמושים אותן מהמים”

סכנת האיום מרחפת על כולנו ובסביבה אקולוגית אין גבולות! המערכת האקולוגית בכדור הארץ נתונה בסכנה ובהשפעה זו, גם בני האדם. “הסיבה שבחרו במשולש הים האדום,” , מדגיש פראן “היא ליצור דוגמה ומופת לאזורים נוספים בעולם עם קונפליקטים דומים. ובשלב הבא יש רצון לקיים אירועים דומין גם באזורים נוספים עם קונפליקטים כמו : הודו ופקיסטן,טורקיה –ויוון,  אינדונזיה- באיים האוטונומיים וגם ערב הסעודית וישראל

וזה נראה לך אפשרי! “בוודאי! צריך להבין שלאוויר שאנחנו נושמים אין גבולות, כולנו חולקים בסביבה ואזרחים של הסביבה. ולכן עלינו להתאחד נגד האויב האמיתי המאיים על קיומנו. הניקיון הוא הקטליזטור הכי גדול לשלום!”



 

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x